Rundtur til Busterudvangen

Fellestur

Dato
26. september kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer for
Alle
Arrangører
Nannestad Turlag, DNT Oslo og Omegn , Eidsvoll Turlag
Turområde
Nordmarka, Krokskogen og Romeriksåsene (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vi følger blåstien Østover forbi Busterudmåsan, tar her inn til venstre og opp til Prekestolen 411 moh hvor vi får en flott utsikt. Derfra går vi utover ryggen og klatrer ned mot Nordre Ryggevannet 306moh. Dette er en bratt og krevende nedstigning som ikke egner seg for alle. Så videre sørover mot Søndre Ryggevann. Her svinger vi nordover og opp til Rundetjernet. Derfra på sti tilbake til bilen ved Busterudvangen.
NB. Ved evt mye regn/dårlig vær kan turen over Prekestolen bli endret, og en annen rute bli valgt. Ta med mat og drikke, klær etter vær og gode sko til ulendt terreng. 

Turen er ca 11 km i tidvis bratt skogsterreng, og nedstigningen fra Prekestolen kan oppleves som krevende. 

Adkomst: P-plassen ved Busterudvangen. Fra Ask (Shell) kjør Fjellvegen. Etter ca 2,5km ta av til venstre og følg Sagvegen/Allmenningsvegen ca 2km før du svinger til venstre inn vegen mot Busterudvangen (skilt). Parkering etter 2,4km. Bomvei.

Turen er gratis og åpen for alle, og turledere er Jan Ove og Eli. På grunn av koronasituasjonen vil det bli notert navn og telefonnummer til alle deltakere ved turstart. Dette av hensyn til eventuell smittesporing. 

Velkommen på tur med Nannestad Turlag!

Merk: På våre turer tar vi ofte bilder. Disse bruker vi i vår markedsføring og i sosiale medier. Dersom du ikke ønsker å bli fotografert ønsker vi at du tar kontakt med en av våre turledere ved turens start, så unngår vi selvfølgelig det.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Rundtur til Busterudvangen

Vi følger blåstien Østover forbi Busterudmåsan, tar her inn til venstre og opp til Prekestolen 411 moh hvor vi får en flott utsikt. Derfra går vi utover ryggen og klatrer ...

Kontaktinformasjon:

  • Jan Ove
  • Tlf. 93046944

Turledere:

  • Jan Ove Nicolaisen
  • Eli Schei Hagen