Kjaglidalen

Fellestur

Dato
12. september 2021 kl. 10:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Mustadkroken, Sollihøgda, Naturreservat, Kjaglidalen, Høymyr
Arrangører
DNT Asker Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Turen starter på Høymyr utfartsparkering på Sollihøgda. På denne turen begynner vi oppe på høgda og går ned i dalen. Kjaglidalen er en spesiell perle, vernet som naturreservat. Isielva renner i bunnen. Dalen er dyp med stedvis tett og spennende vegetasjon, men også med gammelt kulturlandskap.

Turen ned i dalen går på sti over høydedraget Kollen (405 moh) øst for Avtjerna. Her er det mange fine utsiktspunkter underveis. Vi kommer ned i dalen omtrent 2 km nord for Bjørumsaga. Så går vi dalen innover på vestsiden av Isielva. Tilbake til Høymyr går turen på blåmerket sti opp fra dalen. Det merkes med to hundre meters høydeforskjell mellom dalbunnen og høgda. På vei opp fra dalen kommer vi forbi plassen Knappnæring. Vel oppe ved Niskinnvannet legger vi turen bortom DNT-hytta Mustadkroken.

Hele turen går på sti og er ca. 13 km lang. Varigheten er beregnet til ca. 5 timer. Den er gradert som middels krevende. Ta med mat og drikke. Godt skotøy er påkrevet.

Oppmøte kl. 10.30 på Høymyr utfartsparkering, helt innerst på plassen. Det er parkeringsavgift på kr. 50. Det arrangeres fellestransport fra Venskaben med avreise kl. 10.00.

Kjaglidalen

Turen starter på Høymyr utfartsparkering på Sollihøgda. På denne turen begynner vi oppe på høgda og går ned i dalen. Kjaglidalen er en spesiell perle, vernet som naturreservat. Isielva renner ...

Kontaktinformasjon:

  • Lars Chr. Iversen
  • Tlf. 91580533

Turleder:

  • Lars Chr. Iversen