Avlyst Overnattingstur til Gressholmen (13-14 år)

Fellestur

Fra dato
4. august kl. 09:00
Til dato
5. august kl. 14:30
Passer for
Alle
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Turkode
13248
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Velkommen til overnattingstur på Gressholmen. Her blir det kajakkpadling, kokkekunster, bading og sosialt samvær. 

Gressholmen er en av de flotte øyene i Oslofjorden og henger sammen med Rambergøya og Heggholmen. Her skal vi hygge oss og nyte det beste nærfriluftslivet har å by på. Gressholmen sjøflyhavn er Oslos første flyplass og store deler av øya er naturreservat.

DNT Oslo og Omegn har de siste årene satset tungt for å åpne Oslofjorden for byens befolkning. Fra før har vi Friluftshuset på Sørenga som vi besøkte på tirsdag, Langøyene og Breivoll Gård innerst i Bunnefjorden. Det åpner en nye hytter på Gressholmen. Hyttene vil være åpne hele året, og vil på sikt ha kajakkutleie, bålplasser og volleyballbane.

Program

DAG 1: Vi møtes i bakgården i Storgata 3, Tursenter DNT Oslo og Omegn, onsdag 4. august klokka 09.00. Vi går til Rådhuskaia der båten (B1 Øyene) går fra Aker Brygge Platform E til Gressholmen, avgang kl. 10! Ved ankomst innlosjerer vi oss i hytta og nyter resten av dagen. Se etter turleder i rød T-vest.

DAG 2: Frokost, utsjekking, rydding og lunsj. Båt fra Gressholmen til Aker Brygge (B4), avgang kl. 13.48! Avslutning på samme sted (Storgata 3) torsdag 5. august klokka cirka 14.30. 

Foreldre kan få telefonnummer til turleder, dersom det er behov for å gjøre ytterligere avtaler.

Merknad: På grunn av koronasituasjonen, kan det forekomme endringer i programmet på kort varsel.

Generell info:

Barna er på overnattingstur uten foresatte. Det vil være engasjerte og godt kvalifiserte turledere fra DNT Oslo og Omegn.

Pris:

Kr 400,- for ett døgn. (kl. 09 dag 1 til kl. 15.30 dag 2)

Ikke-medlemstillegg: Kr 250,- Bli medlem i DNT her

Prisen inkluderer: Turlederkostnader, aktiviteter, kajakk, mellommåltid, middag dag 1, frokost dag 2 og lunsj dag 2.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Utstyr og bekledning
Normal bekledning for en dagstur i Marka anbefales. Ta med matpakke og passende tøy for dagen + skift er lurt. Det bør holde med en sekk på 30 liter. Alt spesialutstyr til de ulike aktivitetene stiller DNT med.

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Utstyrsliste: Vi er mye ute, så det er viktig å ha med nok klær og skift hver dag. Pakk i sekk. 

 • Dynetrekk/lakenpose eller fult sengetøy m/laken (NB: ikke lov med sovepose)
 • Klær som er egnet for dagens aktiviteter og vær
 • Ett fullt skift
 • Ekstra (ull)genser/jakke
 • Regntøy hvis det er meldt regn
 • Sitteplate
 • Badetøy (evt. badesko)
 • Håndkle
 • Solkrem
 • Vannflaske
 • Nøtter og/eller frukt

Spesialutstyr til de ulike aktivitetene stiller DNT med.

Mangler du utstyr? Det er mulig at BUA kan hjelpe deg. Gå inn på nettsiden deres og finn den BUA som er nærmest deg. Send en forespørsel på mail eller ring og spør om de kan låne deg det utstyret du trenger. 

Aktivitetsledere/Turledere

Vi håndplukker lederne som skal være med på denne leiren. Alle har solid erfaring med friluftsliv og er vant til å ha ansvar for og aktivisere barn og unge på tur. Alle har også fremvist politiattest. Turlederne har et felles ansvar for at program og aktiviteter justeres etter deltakernes ferdighetsnivå og behov, og at alle som er med får en positiv, trygg og hyggelig opplevelse i tråd med DNTs verdier.

Vilkår for deltakelse på fellesturer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår generelle vilkår fellesturer".

Mer informasjon

Kontakt vårt Infosenter eller kom innom et av våre Tursenter dersom du har spørsmål om turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 00, mandag til fredag mellom 08.30 - 15.00. E-post: info.oslo@dnt.no

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Medlemskap i DNT
Det lønner seg å være medlem i DNT om du skal delta på flere av våre turer. Les mer og meld deg inn her.

Du og dine foresatte må les gjennom ordensreglene og fylle ut et helseskjema.

Overnattingstur til Gressholmen (13-14 år)

Velkommen til overnattingstur på Gressholmen. Her blir det kajakkpadling, kokkekunster, bading og sosialt samvær.  Gressholmen er en av de flotte øyene i Oslofjorden og henger sammen med Rambergøya og Heggholmen. Her skal ...

Kontaktinformasjon: