Vårskiturer ved Gjende - Jotunheimen

Fellestur

Fra dato
21. april 2022 kl. 17:00
Til dato
24. april 2022
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Baseopphold, Fjelltur, Hyttetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Gjendesheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13233

Våren stuper inn i fjellet med alt det dere drømmer om; Lange, lyse dager, skiturer på snø som ikke gir slipp, varmere luft og hytter som fremdeles holder åpent for vårskituristene som alltid lengter til fjells!

Gjendesheim vet hva fjellskituristene vil ha, derfor holder de åpent til snøen smelter bort.

Bli med på denne turen, som legger til rette for fine skiturer,  med trygge og hyggelig turledere. Her er det ikke om å gjøre å gå på toppene, men få akkurat passe lange skiturer med perfekte avstikkere.  Nyt dagene ute og vit at dere kommer inn til deilige måltider, og med en stue med fyr på peisen.

Velkommen på tur i Jotunheimen med turisthytta Gjendesheim som base.

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte på Gjendesheim

Vi møtes på Gjendesheim innen kl 17.00. Det blir romfordeling og samling i stua for presentasjon. 

Etter middag samles vi i peisestua for planlegging av turene de neste dagene.

Dag 2: Brurskardknappen rundt, ca 14 km
Vi tar oss god tid til frokost og gjør oss etterhvert klar vår første skitur sammen. Nørdre Brurskardknappen rundt er en fin runde, som delvis er sporsatt. Underveis finner vi en fin lunsjplass og graver oss en sofa med le. Høyeste punktet på turen er på litt over 1.300 moh og vi får fin utsikt til Besseggen, Knutshø og mange andre flotte tinder og vann.

Etter dagens tur, blir det godt å komme inn på Gjendesheim igjen, og nyte mat og varme i stua.

Dag 3. Bessvann (1.372 moh), ca 13 km t/r
Besshø (2.258 moh) er den store, sterke, runde toppen som er lett synlig fra mange hold. Denne dagen tar vi turen opp til Bessvann og går Besshø i møte. Men toppen er ikke målet på denne turen, men å gå så langt i kvisteløypa at vi ser over til Russvatn. Kanskje vi får lyst til å gå opp på Bessheimrundhøe (1.521 moh). Vær og føre bestemmer.

Igjen er vi ute hele dagen, vel vitende om at maten står klar når kvelden kommer sigende.

Dag 4. Rundtur via Bessheim, ca km 9 km
Etter frokost rekker vi en flott rundtur med Bessheim ca midtveis. Vi følger kvistet rute, og vi kan få en lekende lett tur om vær og føre klaffer.

Vi regner med å være tilbake på Gjendesheim til kl. 13.00, og avslutter turen der.

Med forbehold om endring i programmet! Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet.

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

Kr. 4.500,- fra/til Gjendesheim
Ikke-medlemstillegg kr 1.500,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledere, aktiviteter og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos. Sengetøy er ikke inkludert.

Maks antall deltakere: 14 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: lengde blå, terreng blå
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom. Sengetøy og håndkle er ikke inkludert i pakka. Ta med lakenpose/sengetøy. Sovepose kan ikke benyttes på Gjendesheim.

Les mer om hytta her: Gjendesheim

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Anbefalt reise: Valdresekspressen (buss) via Fagernes til Gjendesheim. Avreise fra Oslo 13.05. 

Sjekk rutetider og bestill billetter via nor-way.no 

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen. Hvis det blir uværs-stengt på Valdresflya, må deltakerne sørge for en plan B mtp reisevei. 

Med egen bil fra Oslo:
Bilvei helt til Gjendesheim.

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Jotunheimen øst 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade. Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Smittevernstiltak og hygiene på turer og hytter

Normale regler:
- Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
- Fortsett å vaske hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
- Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

DNT forholder seg til FHIs smittevernsregler ved gjennomføring av turer og aktiviteter.

FHIs temaside 

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon - fellestur vinter" 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  Rutene mellom DNT-hyttene er i hovedsak kvistet av bestyrerne selv.

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

VFOslo2022

Vårskiturer ved Gjende - Jotunheimen

Våren stuper inn i fjellet med alt det dere drømmer om; Lange, lyse dager, skiturer på snø som ikke gir slipp, varmere luft og hytter som fremdeles holder åpent for ...

Kontaktinformasjon: