Rundtur i Jotunheimen Vest

Fellestur

Fra dato
30. mars kl. 13:00
Til dato
3. april
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjelltur, Hyttetur, Hytte-Til-Hytte, Ski, Vinter
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Fondsbu , Skogadalsbøen
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13229
Dette arrangementet er over!

En rundtur vest i Jotunheimen er en skitur man aldri glemmer. Skiruta går via flotte og varierte hytter, mellom høye tinder og i dype daler, over flotte skar med utsikt, i kvistede ruter som gir oss trygge veivalg, og med erfarne turledere som vet at dette er turen som blir sittende lenge i kropp og sjel.

De betjente hyttene stiller med mat og varme, og Olavsbu, selvbetjeningshytta i hjertet av Jotunheimen, gir oss mulighet til å gjøre nesten akkurat som vi vil denne kvelden.

Dere som er i god form, godt kjent med eget fjellskiutstyr og vant til å bære sekk på lengre fjellturer, er velkommen til å melde dere på. 

Her er det bare å nyte dagene ute på tur i visshet om at du blir tatt godt vare på både ute og inne.

PROGRAM

Dag 1 Oppmøte Tyin - beltebil til Fondsbu 1.061 moh

Vi møtes kl 13.00 på Tyin. Herfra blir dere transportert helt inn til Fondsbu i beltebil (avreise kl 13.30), ca 21 km. Vel framme blir det romfordeling og middag. Deretter samles vi i peisestua for planlegging av turene de neste dagene samt presentasjon av hverandre.

Dag 2 Fondsbu-Olavsbu 1.440 moh, ca 17 km/6 timer
Etter en solid frokost, med nistepakkesmøring og påfyll av varm drikke på termos, begir vi oss i vei enda lenger i fjellheimen. Selvbetjeningshytta Olavsbu er dagens turmål, og vi bruker god tid på turen som følges i kvisteruta via Mjølkedalsvatnet og over høyeste punkt på dagens tur, ca 1.520 moh. 

Vel framme er det vårt valg når vi spiser middag og hva vi spiser. Dette blir spennende!

Dag 3 Olavsbu-Skogadalsbøen 832 moh,  ca 19 km/6 timer
Vi spiser frokost og rydder og vasker oss ut av Olavsbu. I dag "sklir" vi ned til Skogadalsbøen. Via de flotteste daler; Rauddalen, Storutladalen og selveste Utladalen, kommer vi fram til juvèlen i Jotunheimen. Der blir vi tatt i mot av vertsskapet og tildelt rom. 

Mørket senker seg over dalen og vi kan igjen nyte kvelden med middag i stua og fyr på peisen.

Dag 4 Skogadalsbøen-Fondsbu ca 21 km/8 timer
Det blir tidlig avmarsj denne dagen for vi har en god etappe foran oss. Med matpakke og termos i sekken er vi klare for turen opp Uradalen. En jevn og god motbakke mot rutas høyeste punkt Uradalsbandet (ca 1.420 moh) gjør oss i varme i trøya. Nord for oss ligger majestetiske Uranostind (2.157 moh). Vi sklir ned på Uradalsvatnet og fortsetter siste halvdel av turen i variert og flott terreng til Fondsbu. Vel framme er det godt å vite at vi kan sette oss til bords og vente spent på dagens middag. 

Hvor slitne er dere denne kvelden, mon tro? Blir det rett i seng etter middag, eller blir det en lang kveld med mimring fra de siste dagers turer? 

Dag 5 Fondsbu - Tyin, ca 21 km/6 timer

Vi tar en rolig frokost før vi begir oss på ski ut til Tyin. De som ønsker transport ut må bestille dette direkte  (denne transporten er ikke inkludert i turpakka). Skituren går over vannet hvis forholdene er gode til det, evt. langs veien i beltebilens spor. Å gå langs eller over Tyin er en drøy tur,  men aller mest er det vakkert. Det er som å være på en åpen vidde der vi fort kan få kjent på kreftene vinden kan utsette oss for. 

Vi tar farvel med gjengen ca kl. 16 på Tyin.
 

Med forbehold om endring i programmet! Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet.

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

Kr 5.700,- fra/til Tyin
Ikke-medlemstillegg kr 1.500,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting (i eget sengetøy/lakenpose), beltebil dag 1,  turledere, og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: lengde rød, terreng rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom (sengetøy er ikke inkludert - ta med lakenpose).

Les mer om hytta her:
Fondsbu
Olavsbu

Skogadalsbøen

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo 
Buss fra Oslo bussterminal kl 8.30 til Tyin (via Fagernes) - forhåndsbestilles.  Mer informasjon om rutetider: www.nor-way.no eller www.entur.no 

Beltebiltransport er inkludert i turpakka startdag, men må bestilles av de som ønsker denne transporten ut siste dag. Plassbestilling søndag kan gjøres via JVB - https://jvb.no/nb/beltebiler/plassbestilling/ 

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:
Via Fagernes til Tyin. Parkeringsplass på Tyin.

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Jotunheimen Vest 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade. Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Du kan benytte lakenpose i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes i sengene.

Smittevernstiltak og hygiene på turer og hytter

Normale regler:
- Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
- Fortsett å vaske hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
- Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

DNT forholder seg til FHIs smittevernsregler ved gjennomføring av turer og aktiviteter.

FHIs temaside 

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon - fellestur vinter" 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  Rutene mellom DNT-hyttene er i hovedsak kvistet av bestyrerne selv.

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

VFOslo2022

Rundtur i Jotunheimen Vest

En rundtur vest i Jotunheimen er en skitur man aldri glemmer. Skiruta går via flotte og varierte hytter, mellom høye tinder og i dype daler, over flotte skar med utsikt, ...

Kontaktinformasjon: