Skitur gjennom Dovre nasjonalpark

Fellestur

Fra dato
2. april kl. 12:30
Til dato
5. april
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hytte-Til-Hytte
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Grimsdalshytta
Turområde
Dovrefjell, Rondane (se kart)
Turkode
13228
Dette arrangementet er over!

Nasjonalparken Dovre ligger som et åpent og rent fjellplatå, mellom Snøhetta i nord og Rondane nasjonalpark i sør. Vi tar skituren tvers gjennom nasjonalparken, fra nord til sør, og får en skitur i lettgått terreng med vid utsikt.

Midt mellom Dovre nasjonalpark og Rondane nasjonalpark ligger den koselige og ærverdige Grimsdalshytta. Der blir vi en ekstra dag for å bli enda bedre kjent i Norges vakreste seterdal. 

Hold av datoen og bli med på denne hyggelige turen.

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte på Herkinn stasjon. Skitur til Hageseter, 923 moh,  ca 4 km/1 time

Oppmøte er på Hjerkinn stasjon kl. 12.30.  Der tar vi på oss ski og sekk og går i samlet flokk ned til Hageseter. Vel framme blir det middag og peiskos. Vi samles i stua for presentasjon og informasjon om dagene.

Dag 2: Hageseter-Grimsdalshytta, 997 moh, ca 10 km/4 timer
Vi nyter en god frokost og pakker sekkene klart for dagens tur.

I fint vær og godt føre får vi en vakker og enkel tur i dag. Vi tar oss god tid over fjellet og høyste punkt på ca 1.420 moh. Spadene er med på tur og vi finner oss en fin plass for en god lunsjpause, der vi "snekrer" en behagelig sofa. Skuet mot Snøhetta er vakkert fra denne siden av dalen. Vi befinner oss midt i Dovre Nasjonalpark, og får en finfin skitur videre ned til Grimsdalshytta.  Grimsdalshytta er om vinteren uten veiforbindelse, og eneste mulighet til å komme inn dit er på ski eller med beltebil, ca 21 km. Det er litt godt å tenke på at vi bor såpass langt inne i fjellet.

Til middag får vi høre om hyttas historie og om villreinen i fjella. Se fram til et hjemmekoselig opphold på Grimsdalshytta.

Dag 3. Dagstur fra Grimsdalshytta
Vi koser oss med en lang og god frokost på Grimsdalshytta. Deretter lar vi føre og gruppas ønsker bestemme dagens turmål. En god plan er å gå kvistet rute sørover inn i Rondane Nasjonalpark og opp til Gravhøtangen, 1.291 moh. Der får vi en super utsikt i alle retninger. Blant annet får vi utsikt til mange av stølene i Grimsdalen. 

Vel tilbake igjen, kan vi glede oss til nok en middag servert av hyttas vertskap.

Dag 4. Grimsdalshytta-Hjerkinn stasjon. Hjemreise
Frokost spises i fred og ro, nistepakke og termos klargjøres og etterhvert er vi klare for returen gjennom Dovre nasjonalpark. Bli ikke overrasket om du ser en moskus eller et reinsdyr. De stortrives på Dovre.

Ankomst Hageseter ca kl. 14.00 og Hjerkinn stasjon innen kl. 16.00.

Med forbehold om endring i programmet! Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet.

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

Kr. 4.500,- fra/til Hjerkinn stasjon
Ikke-medlemstillegg kr 1.500,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledere og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: lengde blå, terreng blå
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom. Ta med lakenpose. Sovepose skal ikke benyttes i sengene.

Les mer om hytta her:

Hageseter
Grimsdalshytta

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Anbefalt: Tog fra Oslo S 8.02 til Hjerkinn.

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:
Bil opp Gudbrandsdalen og gjennom Dombås til Hjerkinn stasjon. Eventuelt kan dere kjøre direkte til Hageseter og vente på gruppen der.

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Rondane nord 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade. Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Smittevernstiltak og hygiene på turer og hytter

Normale regler:
- Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
- Fortsett å vaske hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
- Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

DNT forholder seg til FHIs smittevernsregler ved gjennomføring av turer og aktiviteter.

FHIs temaside 

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon - fellestur vinter" 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  Rutene mellom DNT-hyttene er i hovedsak kvistet av bestyrerne selv.

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

VFOslo2022

Skitur gjennom Dovre nasjonalpark

Nasjonalparken Dovre ligger som et åpent og rent fjellplatå, mellom Snøhetta i nord og Rondane nasjonalpark i sør. Vi tar skituren tvers gjennom nasjonalparken, fra nord til sør, og får ...

Kontaktinformasjon: