Rundtur i Rondane

Fellestur

Fra dato
7. april kl. 14:00
Til dato
10. april
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hytte-Til-Hytte
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Bjørnhollia , Rondvassbu
Turområde
Rondane (se kart)
Turkode
13227
Dette arrangementet er over!

Nasjonalparken Rondane ligger flott plassert, mellom Gudbrandsdalen i vest og Folldalen i øst. Vi legger vår skitur i de nydelige, kvistede rutene, som går i et jevnt landskap mellom høyreiste 2000-metere.

Vi møtes på østsiden av nasjonalparken og går inn til oasen i Rondane, Bjørnhollia. Der får vi første og siste natt. På turen kan dere se fram til flotte og ville Langglupdalen, hvitkledde tinder, kvistede ruter, trygge turledere og koselige fjellhytter.

Nyt dagene på ski og len deg tilbake på hyttene - alt er tilrettelagt for deltakerne!

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte på Nesset og skitur til Bjørnhollia, 895 moh, ca 7 km/2-3 timer

Oppmøte er på parkeringsplass på Furulund gård kl 14.00. Der tar vi på oss ski og sekk og går i samlet flokk opp til Bjørnhollia. Vel framme blir det middag og peiskos. Vi samles i stua for presentasjon og informasjon om dagene.

Dag 2. Bjørnhollia-Rondvassbu via Illmannsdalen, ca 12 km/4-5 timer

Vi nyter en lang og god frokost på Bjørnhollia før vi får en fin tur oppover mot Rondvassbu. 

Før siste nedkjøring dukker Rondvassbu opp, ved foten av Rondeslottet - Rondanes høyeste fjelltopp.

Etter dagens tur kan vi glede oss til deilig middag og en god kveld i peisstua

Dag 3: Rondvassbu-Bjørnhollia via/Langglupdalen, ca 22 km/7 timer
Vi spiser en deilig frokost og pakker sekkene klare for dagens tur. Langglupdalen er en spenstig og vakker dal, både sommer og vinter, og med hvitkledde "Ronder" rundt oss er dette en spesielt mektig skitur.  Etter å ha "sklidd" over Rondevatnet kommer vi om noen få kilometer til dagens høyeste punkt, ca 1.420 moh og da står vi øverst i Langglupdalen. Herfra kan vi glede oss til en morsom nedkjøring ned dalen før ankomst Bjørnhollia. Igjen kan vi se fram til en trivelig kveld på en trivelig hytte.

Dag 4. På ski til Nesset og hjemreise.
Etter frokost med vakker utsikt,  pakker vi oss ut av hytta og takker for oss. Vi sklir ned dalen og ut til Nesset. Beregnet ankomst Neset er innen 14.00.
 

Med forbehold om endring i programmet! Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet.

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

Kr. 4.400,- fra/til Neset
Ikke-medlemstillegg kr 1.500,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledere, aktiviteter og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: lengde rød, terreng blå
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom. Ta med lakenpose. Sovepose skal ikke benyttes i sengene.

Les mer om hyttene her:

Bjørnhollia
Rondvassbu

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Man kommer seg ikke helt fram til oppmøtested med offtenlig transport, dessverre. 

Med egen bil fra Oslo:

Opp til Elverum, videre gjennom Østerdalen, forbi Koppang og Atna. Fra Atna mot Atndalen/Folldal, Forbi Atnasjø kafé, og parker på Furulund, like forbi Nesset gard. (Obs: Veien over Ringebufjellet kan bli stengt om vinteren hvis dårlig vær.)

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Rondane sør 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade. Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Smittevernstiltak og hygiene på turer og hytter

Normale regler:
- Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
- Fortsett å vaske hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
- Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

DNT forholder seg til FHIs smittevernsregler ved gjennomføring av turer og aktiviteter.

FHIs temaside 

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon - fellestur vinter" 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  Rutene mellom DNT-hyttene er i hovedsak kvistet av bestyrerne selv.

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

VFOslo2022

Rundtur i Rondane

Nasjonalparken Rondane ligger flott plassert, mellom Gudbrandsdalen i vest og Folldalen i øst. Vi legger vår skitur i de nydelige, kvistede rutene, som går i et jevnt landskap mellom høyreiste 2000-metere. Vi ...

Kontaktinformasjon: