På ski mellom skarv og Jøkuler - Hardangervidda

Fellestur

Fra dato
10. mars kl. 21:00
Til dato
13. mars
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hardangervidda, Vinter, Hytte-Til-Hytte
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Finsehytta , Krækkja
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
13225
Dette arrangementet er over!

Høyt til fjells, med snø- og kuldegaranti, finner vi Finsehytta - DNT Oslo og Omegns nyoppussede "slott" ved foten av Hardangerjøkulen. Den unike beliggenheten, på toppen av Bergensbanen, 1.223 moh, trekker mange skiturister hit.  Her, rett nord for Hardangerjøkulen, starter vi vår tur. 

Etter en bli-kjent-kveld på Finsehytta og en lang og flott skitur, langs kvistet rute, ankommer vi koselige Krækkja. Her får vi to døgn med oppvartning av Signe og Per. I tillegg får vi en ekstra dag på skitur i det lettgåtte og åpne terrenget rundt hytta.

Med toget kommer vi oss enkelt opp til, og ned fra, fjellet. Gled dere til deilige skiturer på Hardangervidda.

 

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Finsehytta

OBS: Pga endringer på togtider, vil turen ha oppmøte på Finsehytta ca kl. 21.15 (inludert kveldsmat)

Turlederne møter dere på Finsehytta.  Det er omtrent 400m på ski fra stasjonen til Finsehytta.

Dag 2: Finse-Krækkja  1.160  moh, ca 22 km/ca 8 timer
Den kvistede ruta mellom Finse og Krækkja er lagt flott i terrenget. Her går vi over slake åser og vann. Vi får også forsøkt oss opp noen få bratte kneiker og ned noen morsomme utforkjøringer. En god dagstur får vi denne dagen, og vel framme står bestyrerne og tar oss imot med deilig middag og varme i stua.

Dag 3. Dagstur fra Krækkja
Å bli en ekstra dag på Krækkja er luksus. Vi starter dagen med en god og rolig frokost. Deretter tar vi med oss nistepakka og termos og går en fin runde i området. Turlederne sørger for at dere får brukt hele dagen ute, og når mørket senker seg over Hardangervidda er dere trygt på plass rundt spisebordet på Krækkja.

Dag 4. Krækkja- Haugastøl, ca 11 km/ca 4 timer.
Etter nok en god frokost, pakker vi sekkene og begir oss i vei med siste etappe til Haugastøl. Fra Haugastøl tar vi ekstrabuss til Geilo stasjon. Ankomst Geilo innen kl. 16.30. 

Med forbehold om endring i programmet! Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet.

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr 4.500,- fra/til Finse/Geilo
Ikke-medlemstillegg kr 1.500,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  ekstrabuss, turledere, aktiviteter og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: krevende 
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose.

Les mer om hyttene her:
Finsehytta

Krækkja

Matallergier: Gi beskjed ved påmelding! 

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Vi anbefaler tog fra Oslo S kl. 16.21 eller tidligere.
Se rutetider på entur.no eller VY.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:
Bil via Hallingdal til Haugastøl.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Finse 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr: 

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade. Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Du kan benytte lakenpose i sengene på hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Smittevernstiltak og hygiene på turer og hytter

Normale regler:
- Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
- Fortsett å vaske hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
- Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

DNT forholder seg til FHIs smittevernsregler ved gjennomføring av turer og aktiviteter.

FHIs temaside 

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon - fellestur vinter" 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

VFOslo2022

På ski mellom skarv og Jøkuler - Hardangervidda

Høyt til fjells, med snø- og kuldegaranti, finner vi Finsehytta - DNT Oslo og Omegns nyoppussede "slott" ved foten av Hardangerjøkulen. Den unike beliggenheten, på toppen av Bergensbanen, 1.223 moh, ...

Kontaktinformasjon: