Nordmarka på langs med telt (DNT 26-45 år)

Fellestur

Fra dato
20. august kl. 16:00
Til dato
22. august kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, August, Telttur, Nordmarka, Dnt2645
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Hardangervidda, Holleia, Vikerfjell og Vassfaret, Oslomarka (se kart)
Turkode
DNT Oslo 26-45
Dette arrangementet er over!

Bli med å gå gjennom Nordmarka fra nord til sør!

Vi tar toget til Grua stasjon fredag 20. august og bruker helgen til å gå tilbake til Sognsvann. Underveis sover vi to netter i telt og forsøker å få med oss noen utsiktspunkter underveis. Deltakerne må bære egen mat og utstyr (blant annet klær til været og overnattingsutstyr (telt, sovepose, liggeunderlag, mm.))

 

Dato: Fredag 20. august til søndag 22. august (2021)

 

Helgens program

Fredag 20. august - Dag 1: Tog til Grua og første etappe

Oppmøte på Oslo S over flytogterminalen (ved Le Baguette) klokken 16:00 (fredag 20. august). Turleder vil være synlig i rød jakke. Vi tar toget til Grua stasjon (avgang 16:12, linje R30x mot Gjøvik), hvor vi begynner vandringen sørover. Dagens etappe er ca 12 kilometer, før vi slår leir ved vannet Gjerdingen.

Lørdag 21. august - Dag 2:

Etter frokost og nedpakking av telt fortsetter vi ferden sørover, via Katnosa og Sandungen. Fra Sandungen går vi over Kikuttoppen mot Kikut. Forhåpentligvis er været så bra at vi får nytt utsikten. Dagens mål er teltleir ved østsiden av Østre Fyllingen. Lengde 20-23 km.

Søndag 22. august - Dag 3 (siste dag):

Vi spiser ny frokost, pakker ned telt og sekk, og tar fatt på siste etappe sørover. Ruten går via Kobberhaugshytta og muligens Ullevålseter. Turen avslutter ved bommen ved Sognsvann. Herifra er det kort vei T-bane eller parkeringsplass for bil. Lengde 15-20 km.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

 

Generell informasjon

Pris: Turen er gratis, både for medlemmer av DNT og ikke-medlemmer. Kostnader til transport til og fra turen, samt mat og drikke underveis dekkes av hver deltaker selv.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Deltarkerne må ta med eget telt eller hengekøye, mat, sovepose og liggeunderlag, primus/stormskjøkken/el.l. Øvrig viser vi til DNT sin pakkeliste for sommerturer. Husk at det kan bli kaldt og mørkt mot kvelden!

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io

Kart og ruteinformasjon:
Eksempler på kart som dekker hele turruen er Cappelen Damms Oslomarka sommer (1:50 000, CK 41) eller Nordecas Oslo Nordmarka sommer (1:50 000, SKU 2423)

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og/eller instruktørkurs og har mye erfaring med denne type turer. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og -glede med deltakerne. Les gjerne mer om hvem våre turledere er her.

På denne turen har turleder selv laget turopplegget. Dette er ikke en pakketur og er derfor ikke omfattet av lov om pakkereiser.

 

Annet:
Informasjon om turen vil bli sendt alle påmeldte deltakere uken før turstart.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt turleder. Kontaktinfo finner du til høyre på denne siden.

Ofte stilte spørsmål - se vår "faq" om fellesturer.

 

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger. Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

 

 

 

Nordmarka på langs med telt (DNT 26-45 år)

Bli med å gå gjennom Nordmarka fra nord til sør! Vi tar toget til Grua stasjon fredag 20. august og bruker helgen til å gå tilbake til Sognsvann. Underveis sover ...

Kontaktinformasjon:

  • Tlf. 97512966

Turledere:

  • Behrang Tavaddode
  • Frederik Emil Juul