Kulturlandskap på Rognlia gård og i Kjaglidalen naturreservat 

Fellestur

Dato
28. mai kl. 10:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kulturvandring
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Turen starter fra Engebråtan. Stigningen fra Engebråtan til Rognlia er ca. 230 m på 3 km. Vi vandrer på gamle stier og veifar knyttet til skogsdrift, kølabrenning og kølakjøring til Bærums Verk fra tidlig 1600-tall til 1874, da masovnen ble blåst ned for siste gang.

På Rognlia gård tar vi en nistepause mens den idealistiske brukeren Tanja Storløkken forteller om gården og driften.  Kulturlandskapet på Rognlia gård vedlikeholdes ved slått og gammalnorsk spælsaubeite.  Herfra er det vid utsikt mot Øverskogen i Lier, Sollihøgda og Norefjell.  Nedstigningen fra Rognlia er drøye 2 km på ca. 270 høydemeter til den tidligere husmannsplassen Kjaglienga.  Stien krysser ramsløkfelt i Kjaglidalen naturreservat.  Fra Kjaglienga følger vi vei/sti langs elva tilbake til Engebråtan, ca. 2,5 km.

Terreng og lengde: Turen er på ca. 8 km blåmerket sti i til dels bratt og ulendt terreng. Gode turstøvler anbefales.  Anslått tid er ca. 5 timer inklusive pauser.

Ta med: Mat og drikke. Turkartet Bærum Vestmark 1:20.000 anbefales.

Oppmøte: Engebråtan innenfor Isi Miljøpark ved E16 innen kl. 10:30. Parker bilen i veikanten før veikrysset nedenfor Engebråtan. 

Offentlig transport: Buss 240 fra Sandvika med ankomst Smestad kl. 9:59 (sjekk rutetider).  Det er drøye 2 km å gå fra Smestad til Engebråtan.  Ta kontakt med turleder ved behov for henting. 

Påmelding hvis det fortsatt er Coronarestriksjoner: Trykk på den røde knappen på nettsiden hvor du leser om turen. Herfra følger du lenken helt til du ser at påmeldingen er bekreftet.

Turleder Liv Frøysaa Moe, livfmoe@gmail.com. Tlf. 482 78 309

 

Kulturlandskap på Rognlia gård og i Kjaglidalen naturreservat 

Turen starter fra Engebråtan. Stigningen fra Engebråtan til Rognlia er ca. 230 m på 3 km. Vi vandrer på gamle stier og veifar knyttet til skogsdrift, kølabrenning og kølakjøring til ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Liv Frøysaa Moe