Eikhaugene - på langtur fra Sætre til Tofte

Fellestur

Dato
22. august kl. 10:20
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Dagstur
Arrangører
Seniorgruppa - DNT Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn , DNT senior Oslo
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Turkode
Seniorgruppa
Dette arrangementet er over!

Velkommen til lang dagstur fra nord til sør på Hurumskauen!

Vi går fra oppmøtestedet ved Sætre skole gjennom villastrøk til en god sti rett sørover mot ruinen Engenesetra. Videre følger vi  god sti og vei til Bjønnåsen (304 moh, pause). Så går turen til Stikkvannet, så sørover på sti over Aklangfoten (340 moh). Sør for denne tar vi av fra stien og fortsetter på samme åsrygg uten sti. Vi kommer til et naturskjønt og lettgått område med eik og en stor barlind: Eikhaugene, turens store attaksjon og sted for hovedpausen.

Vi forsetter ut på samme åsrygg til Eikåsen hvor vi har fin utsikt sørover fjorden.  Herfra kommer vi oss ned til Rødseterputten og sti og skogsvei til Røskestaddemningen. Siste etappe er Toftemarka. Vi velger sti over Toftefjell med utsikt og pause. Snart er vi nede i Tofte. Herfra buss til Sætre og Oslo.

Terreng og lengde: Det aller meste av turen går på gode stier. Noen steder må vi ta skogsveier, og ca 2 km er stiløst. Turen er  kupert og  20 km lang. Den er krevende og vi holder forholdsvis høyt tempo.
 

Oppmøte: Sætre skole ved riksvei 281 kl 10.50, parkering. Vi starter å gå kl 11.

Samkjøring fra Oslo/Bærum: Hvis koronareglene tillater, organiserer vi samkjøring med biler fra Gjønnes T-banestasjon ved Kolsåsbanen. Vi drar med biler derfra presis kl 10.00 og er fremme kl 10.50. Kom gjerne med egen bil og vi bruker de bilene som trengs. Stor, grartis p-plasss. Ta kontakt med turleder om samkjøring er aktuelt for deg.

Offentlig kommunikasjon: Buss 250 til Sætre bussterminal. Herfra 600 meter på gangvei sørover til skolen.
Turslutt: Tofte sentrum, buss derfra tilbake til Sætre

På grunn av koronasituasjonen er det nødvendig med påmelding. Meld deg på ved å trykke på den røde påmeldingsknappen og trykk "gå videre" til du har bekreftet påmeldingen og fått en sms om at du er påmeldt.   

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT:
På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger. Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette. Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/.

Eikhaugene - på langtur fra Sætre til Tofte

Velkommen til lang dagstur fra nord til sør på Hurumskauen! Vi går fra oppmøtestedet ved Sætre skole gjennom villastrøk til en god sti rett sørover mot ruinen Engenesetra. Videre følger ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Marit Torblå Karlsen
  • Sidsel Graff-Iversen