Kajakk Introkurs i Oslofjorden

Kurs

Dato
6. oktober kl. 16:45 - 20:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Kurs, Padlekurs, Kajakk, Aktivitet Kajakkpadling, Oslofjorden, Hyttetur, Kajakkurs
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Friluftshuset Sørenga
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Turkode
13191
Dette arrangementet er over!

På kajakk introkurs blir du introdusert for kajakk, åre, vest og spruttrekk. Gjennom praktiske øvelser lærer du det grunnleggende ved håndtering av kajakk og padleteknikk. Kurset skal motivere til videre opplæring i padling.


 

1 dag: 3 timer
Alder: 16+ år 
Krav til deltakelse: Ingen forkunnskaper i kajakk, må kunne svømme.


Kursinnhold for kajakk introkurs

Kurset skal gi grunnleggende kompetanse i bruk av kajakk med tilhørende utstyr og tar for seg temaene sikkerhet, padleteknikk og redning. Første del av kurset foregår med en gjennomgang av utstyr på land. Deretter lærer du å løfte, bære og sjøsette kajakken. I vannet får du innføring i forskjellig padleteknikker som fremdriftstak, styretak, sideveis forflytning, kanting og kameratredning. Du lærer ikke å rulle men det å velte og flyte opp og ut av kajakken er den del av kurset.

Krav for å bestå kurset er å greie kameratredning.

Deltakere vil motta våttkort etter bestått kurs. Våttkort er en del av Norges Padleforbunds kursstige. Instruktør er godkjent av Norges Padleforbund og er den som utsteder våttkortet. 

Introkurset varer i 3 t 15min og arrangeres fra vårt kurssted på Sørenga.

Pris: 1250,-. Prisen inkluderer kurs, våttkort og lån av kajakk og kajakk, åre, sprutetrekk og vest. Dersom du ikke er medlem i DNT, gjelder et tillegg på kroner 300,-. 

 Du kan enkelt bli medlem i DNT ved å klikke her.

Påmelding betyr at du godtar våre vilkår for deltakelse. Les om hva det betyr for deg da det står viktig informasjon om bytting av kursdato og kansellering her:  Generelle vilkår fellesturer

Oppmøte:

På vårt tursenter på Sørenga. Adresse: Sørengkaia 124, 0194 Oslo

 Se kart lenger nede på siden.

Utstyr, mat og bekledning:

Nedenfor finner du anbefalinger for klær og utstyr. Merk at klesanbefalingene gjelder spesielt med tanke på de første og siste kursene i sesongen, når det kan være kaldt både i vannet og lufta. 

Ta med:

  • Litt lett mat å putte i munnen ved anledning
  • Munnbind til bruk i kajakklokalet før og etter turen
  • Vann på drikkeflaske som du ikke er redd for (kan fort bli borte i vannet)
  • 1-2 lag ullundertøy (trøye og stillongs), ullsokker, lue, hansker, vindtett jakke. Tilpass antrekk etter været
  • Ta med deg klesskift slik at du kan skifte etter kurset. Kameratredning i kajakk innebærer bading

Det er mulig å legge igjen skift og annen bagasje i låsbare garderobeskap (på eget ansvar), eller pakke alt utstyr ned i kajakken i vanntette pakkposer.

I perioden oktober til april er våtdrakter og tørrdrakter tilgjengelig.  Instruktør bestemmer hva som er passende antrekk avhengig av vanntemperaturen.

Generell informasjon

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i:

Annet:

Trenger du noe turutstyr kan dette kjøpes i vår Turinformasjon eller i DNTs Nettbutikken.

 

Ofte stilte spørsmål:
1. Introkurs og grunnkurs, hva er forskjellen? 

For å delta på introkurs eller grunnkurs trenger du ingen tidligere erfaring eller kurs. Du kan selv velge om du vil melde deg på introkurs eller grunnkurs. Introkurs varer i tre timer mens grunnkurs varer i seksten timer fordelt på to dager. Les mer om introkurs her og grunnkurs her. Etter å ha gjennomført enten introkurs eller grunnkurs, får du våttkortet som er et kursbevis. Med våttkort kan du leie kajakk på Sørenga fra DNT Oslo og Omegn.

2. Hva er våttkort?
Våttkort er Norges Padleforbund sitt kursbevis innen padling. Både introkurs og grunnkurs gir deg våttkortet. Les mer om våttkort her.

3. Har dere garderober og oppbevaringsskap?
Ja, vi har herre og damegarderober med dusj og låsbare skap for personlige eiendeler. Dette er nede i kajakklokalet, ikke i butikken.

4. Skal jeg lære "eskimorulla"?
Nei du skal ikke lære grønlandsrulla, som det gjerne kalles. Å rulle er en avansert teknikk som ofte krever et eget kurs. Du skal imidlertid velte i kajakken og flyte opp og ut av kajakken. Dette er en helt ufarlig og lett øvelse som alle greier. Det er imidlerit normalt å ha noe usikkerhet knyttet til denne øvelsen. Samtlige som prøver det vil imidlertid garantert greie det, vi har en 100% suskessrate på den øvelsen.

5. Jeg ønsker å kansellere eller bytte dato for påmeldt kurs.
Det er et gebyr for å bytte kursdato og kansellere påmelding. Les om dette i  generelle vilkår  før du tar kontakt med oss. 


SPØR VÅR TURINFORMASJON
Har du spørsmål angående kurset, om kart eller utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vår Turinformasjon. Telefon: 22 82 28 02, mandag til fredag mellom klokken 08.30 og klokken 16.00 eller på e-post: kajakk@dntoslo.no. Merk at i travle tider vil din henvendelse ta lengre tid å behandle. De fleste svarene på dine spørsmål finner du på denne siden.


 

Kajakk Introkurs i Oslofjorden

På kajakk introkurs blir du introdusert for kajakk, åre, vest og spruttrekk. Gjennom praktiske øvelser lærer du det grunnleggende ved håndtering av kajakk og padleteknikk. Kurset skal motivere til videre opplæring i padling.   1 dag: 3 timer ...

Kontaktinformasjon: