Grunnleggende turlederkurs (16-30 år)

Kurs

Fra dato
21. mai kl. 17:00
Til dato
23. mai
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Kurs, Turlederkurs, Turleder, Ungdom, Marka
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
13189

Er du klar for å ta spranget? Liker du å være på tur og ta ansvar? Dette er et kurs for deg som vil ta med andre på tur, bli trygg på orientering og lære basiskunnskap om friluftsliv. Bli kjent med turlederrollen, deg selv og DNTs tilbud.

 

PROGRAM

DNTs grunnleggende turlederkurs gir deg kompetanse til å lede fellesturer i lavlandet/nærmiljøet hele året. Kurset er første trinn i DNTs turlederutdanning og omfatter også DNTs ambassadørkurs. Akkurat dette grunnleggende turlederkurset er utvidet i omfang, og spesielt egnet for deg som ønsker å ha med ungdommer på tur.

Kurset er lagt opp slik en ordinær DNT ung-tur ville foregått i marka. Deltakerne bytter på rollen som turleder og man er turledere parvis. Bakgrunnen for at kurset er utvidet er at hver enkelt deltaker skal få god nok tid til å prøve seg som turleder og lære underveis. Kurset er veldig praktisk rettet, men med noen teoriøkter. Opplegget er ikke veldig eksamens-/testpreget, men er mer et kurs hvor man lærer underveis, og hvor vi lærer av hverandre.

PS: Man trenger ikke være under 30 for å delta, men vi ønsker at du skal ha interesse for å lede turer for unge!

Oppmøte:
Vi starter turen på Movatn stasjon klokka 17:00. Kurset begynner med én gang, så møt opp i turutstyr.

Temaer på kurset:
Presentasjonsteknikker, ferdaråd, orientering, turlederrollen, gruppedynamikk, marka og naturkunnskap, pakking og bekledning, mat på tur med grupper, førstehjelp/redning, bål og leirplass, turledersekken, samt DNTs ambassadørkurs.

Generell informasjon:

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Pris:
Kr. 1500,- Kursavgiften blir refundert med 1/3 for hver av de tre første turene man leder etter kurset.
Ikke-medlemstillegg kroner 400,- Bli medlem i DNT.

Krav til opptak:
Du bør ha vært en del på tur tidligere og ha grunnleggende kunnskap om orientering og førstehjelp. Aldersgrense 16 år.

Påmelding:
Vi ønsker at alle interesserte leverer søknad til DNT ung Oslo.
Klikk her for å laste ned søknadsskjema: Linken under arbeid

Vi vil vurdere søknadene samlet cirka en måned før kursstart. Vi gir da beskjed hvem som blir med og ikke, og melder disse på manuelt på her fra kontoret.

Søknadsfrist:  18. april

Annet:
Turlederhåndboka bør kjøpes inn før kurset starter. Den fås kjøpt i DNT Oslo og Omegns Tursenter i Storgata 3 i Oslo. Du kan lese mer om den komplette turlederutdanningen her.

DNT står for middag på Nydalshytta fredag og lørdag kveld. Ta med frokost og lunsjmat for helgen til deg selv. Det kan også være lurt å ha med noen nøtter, litt sjokolade eller annet snacks som er lett tilgjengelig i sekken mellom måltider.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Lillomarka 1:25 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Les mer om hytta her: 
Nydalshytta

Vilkår for deltakelse på kurs:
Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Kurset inkluderer: Kursleder og lokalet .

Maks antall deltakere: 8 (pluss en kursleder) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er kursleder og kontaktinformasjon til vedkommende.

Smitteverntiltak på kurs

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre kursledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få et kurs som i hovedsak er preget av kursopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på kurs:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

Grunnleggende turlederkurs (16-30 år)

Er du klar for å ta spranget? Liker du å være på tur og ta ansvar? Dette er et kurs for deg som vil ta med andre på tur, bli ...

Kontaktinformasjon: