I flyktningenes fotspor

Fellestur

Fra dato
8. september kl. 10:00
Til dato
9. september kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Østmarka, Bøvelstad, Hyttetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Seniorgruppa - DNT Oslo og Omegn
Turområde
Nesoddlandet, Sørmarka og Østmarka, Oslomarka (se kart)
Turkode
13141
Dette arrangementet er over!

Under 2. verdenskrig ble det etablert flere flyktningeruter til Sverige. En av disse rutene gikk fra Oslo til svenskegrensen. Vi går første del av den blåmerkede ruta, fra Skullerud til Øyern/ Enebakk. Terrenget er delvis kupert med korte og bratte opp- og nedstigninger. Vi skal innom Milorghula ved Smalvann og oppom Tonekollen hvor det var ei sentral milorghytte. Vi går til den ubetjente DNT-hytta Bøvelstad ved Børtervann. Etter en natt her fortsetter vi via Holtopsetra og Festningeåsen til Veng og Ekornrud i Enebakk. Vi avslutter turen på Skøyen ved Øyern.

Hyttetur i marka

AVREISE: Oppmøte Skullerudstua kl. 10.00. Fra Jernbanetorget (T-bane 3) kl. 09.30 til Skullerud T-banest. kl. 09.52. Til fots på sti til Bøvelstad, ca. 22 km.

RETUR: Til fots på sti langs flyktningeruta til Enebakk/Skøyen, ca. 13 km. Turen avsluttes ved busstopp i Enebakk/Skøyen ca. kl. 16.00.

RUTE: Skullerud – Bøvelstad (1 døgn) – Enebakk

ANNET: Ta med lakenpose, mat og drikke til lunsj første dag og frokost og lunsj til andre dag. Turlederne organiserer middag som vi lager sammen.

PRIS: kr 890,– eks. reise (ikke-medlemstillegg kr 250,–)

TURLEDER: Erik Hernes

Når du melder deg på hytteturen i marka, bekrefter du at lest og akseptert vilkårene som er beskrevet i Generelle vilkår for nærturer. Ved eventuelle avbestillinger finner du regler for tilbakebetaling under disse.

 

I flyktningenes fotspor

Under 2. verdenskrig ble det etablert flere flyktningeruter til Sverige. En av disse rutene gikk fra Oslo til svenskegrensen. Vi går første del av den blåmerkede ruta, fra Skullerud til ...

Kontaktinformasjon: