Nordmarka på langs i kano

Fellestur

Fra dato
21. mai kl. 10:00
Til dato
24. mai kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, , Padling, Padletur, Kanotur, Kajakktur, Kano, Kajakkekspedisjon
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung , Friluftshuset Sørenga
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka, Østfold (se kart)
Turkode
13178
Dette arrangementet er over!

Bli med på en klassiker. Vi padler kano gjennom nordmarka fra nord til sør. Turen starter ved innsjøen Mylla og avsluttes ved sørenden av Øyungen. 

Dag 1:

Vi møtes ved Mylla dam, i østenden av innsjøen Mylla. Herfra padler vi over Mylla og triller/padler kanoene sørover til Tverrsjøen og til Skarvvatnet og Buvatn hvor vi slår leir for dagen. Disse vannene langs østsiden av Pershusfjellet ligger i et fantastisk område og er blant Nordmarka villmarksperler. Ønsker du å strekke på beina på kvelden er det mulig å gå opp på Pershusfjellet og nye utsikten derfra.

Dag 2:

Vi padler over Pershusvannet og Finntjern før vi bærer kanoene på sti ned til Aklangen. Vi er da inne i Spålen-Katnosa naturreservat, ofte omtalt som Nordmarkas indrefilet. Herfra venter en flott padleopplevelse over Katnosa hvor vi slår leir nær den sørlige enden av vannet. På kvelden er det mulig å padle opp Spålselva for å se etter bever, som det er mye av i det området.

Dag 3:

Etter en kort padling venter en trilletur på grusvei langs Katnoselva ned til Vesle Sandungen. Vi padler over Vesle- og Store Sandungen og videre ned til Hakloa. Her utforsker vi kriker og kroker i nordenden av vannet før vi slår leir lengre sør langs samme vann.

Dag 4:

Siste dag triller vi fra Hakloa ned til Bjørnsjøen. Vi ser Kikuttoppen i nord mens vi padler til Bjørnholt i sørenden av Bjørnsjøen og triller kanoene til Rottungen som padles før vi lemper kanoene over i Øyungen. Padlingen avsluttes i sørenden av Øyungen, hvorfra vi triller kanoene på grusvei ned til Skar leir i Maridalen hvor turen avsluttes.

 

Adkomst/Transport:

Bil: Det er parkering ved Mylla dam med god kapasitet.

Kollektivt: Tog til Grua. Derfra er det ca. 4,5 km å gå langs Myllavegen til Mylla dam. Det er også mulig å bestille taxi.

Det går buss fra Skar til Oslo. Sjekk ruter.no for tider og priser. Det er også en stor parkering ved Skar leir hvis man ønsker å sette bilen der før turen starter.

Fiske:

Det er godt fiske i de fleste av vannene. Eget fiskekort for de nordligste vannene. Kan kjøpes på inatur.no eller via sms. Fra Aklangen og sørover er det OFAs fiskekort som gjelder.

Kano, årer og vester inngår i turen. 

Ut over kano, årer og vest må du selv pakke eget utstyr og mat for tur. Bruk vanntette pakkeposer for å pakke utstyret som skal være med i båten. Vi overnatter ute i eget medbrakt i telt eller hengekøye.

Bading er lov!

Anbefalt kart: https://www.dntbutikken.no/sok/?q=24234

Turens varighet: 4 dager
Alder: 16+ år 
Kanoer: DNT Oslo og Omegn har gode kanoer av merket Mad River Canoe. Disse er godt egnet til turen og har plas til to padlere og utstyr.

Pris:

Kr 2600,-. Dersom du er under 18 år gir vi en ungdomsrabatt på kr 300,-. Prisen inkluderer  lån og transport av kano, åre og vest. Dersom du ikke er medlem i DNT gjelder et tillegg på kr 400,-. Du kan enkelt bli medlem i DNT ved å klikke her


Turleder er Bjørn Svenungsen. Bjørn har erfaring som instruktør og turleder i kajakk og kano. Bjørn har ledet denne turen før og er godt kjent i Nordmarka.

Utstyr, bekledning

 • Padlejakke, shorts eller langbukse som tåler å bli våt
 • Joggesko(som kan bli våte) eller våtsko
 • Ullundertøy
 • Ta med deg klesskift slik at du kan skifter hvis du blir kald
 • Vann på drikkeflaske 
 • Mat for alle dagene og litt energipåfyll i småpauser
 • Hovedregel er at vi kler oss etter vanntemperaturen
 • Småting som lue, votter, solbriller, caps, solkrem, håndkle og badetøy er også fint å ha med etter behov og værmelding.
 • Du vil få tilsendt et deltakerbrev fra instruktør oppmøte med oppdatert informasjon
 • Telt, sovepose, liggeunderlag, kokeutstyr etc.
 • Pakk alt i vanntett pakkpose, slik at ikke utstyret blir vått på tur.   

Mat og drikke

Du må du selv sørge for å ta med mat og drikke for begge kursdager. 

 

Annet:

Trenger du turutstyr kan dette kjøpes i vår Turinformasjon eller i DNTs Nettbutikk

Generell informasjon:Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer.


SPØR VÅR TURINFORMASJON

Har du spørsmål angående kurset, om kart eller utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vår Turinformasjon: 

Telefon: 22 82 28 02, mandag til fredag mellom kl 08.30 og kl 16.00 eller på
e-post:kajakk@dntoslo.no

 

Nordmarka på langs i kano

Bli med på en klassiker. Vi padler kano gjennom nordmarka fra nord til sør. Turen starter ved innsjøen Mylla og avsluttes ved sørenden av Øyungen.  Dag 1: Vi møtes ved ...

Kontaktinformasjon: