Håøya rundt i kajakk

Fellestur

Fra dato
23. april kl. 19:00
Til dato
25. april kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Padletur, Kajakktur, Hyttetur, Kajakk, Friluftshuset, Ytreoslofjord, Håøya, Kajakkekspedisjon
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Friluftshuset Sørenga
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Turkode
13172

Helgen 23. til 25. april har vi gleden av å invitere til en innholdsrik padletur fra Sætre til Håøya. Vi vil overnatte i telt eller hengekøye på Håøya. På denne turen har vi som mål å padle rundt Håøya. Hvis vær og vind gjør dette vanskelig er det nok av andre turalternativer ved Håøya og Oscarsborg. Området har en interessant historie som strekker seg flere hundre år tilbake i tid. Mest kjent er nok øygruppene for sin militære historie og ikke minst for senkningen av den tyske krysseren “Blücher” 9. april 1940. 

Håøya har havørn og vi kan se etter disse når vi padler forbi redet som ligger på østsiden av øya.

Vi starter turen fredag kveld fra Sætre (Skogsborg). Målet er en kort padletur til vestsiden av Håøya hvor vi telter på en isolert strand. Dagen etter padler vi nordover langs øya og telter på norde Håøya. Vi kan så gå sørover til det høyeste punktet på Håøya. Denne turen tar ca. 3 timer totalt. Det er et naturverksted på øya som selger bakervarer, kaffe og lokale produkter som honning og geitost m.m. Den siste dagen blir brukt til padling innom Oscarsborg før vi returnerer til parkeringen på Skogsborg.

Hvis det regner har turleder med lavvo og tarp til å lage tørt le i leir.

Oppmøtetid: kl 19:00 fredag 23. april
Varighet: 3 dager, fredag-søndag
Alder: 16+ år 
Krav til deltakelse: Introkurs kajakk og erfaring med å overnatte ute i telt eller hengekøye. Noe turerfaring i kajakk kan være nyttig. 

Pris: kr. 1200,- inkludert frakt og leie av kajakk, åre, vest og spruttrekk. For deg som stiller med eget kajakkutstyr og transport av dette gir vi et avslag på kr 300,- Er du mellom 16 og 30 år gir vi ungdomsrabatt på 250,-. Dersom du ikke er medlem i DNT gjelder et tillegg på kr 400,-. Du kan enkelt bli medlem i DNT ved å klikke her.Kajakkene er av typen WIlderness Systems Tempest 165 eller 170. Kajakker blir tilpasset høyde og fasong til deltakerne.

Oppmøtested: Parkeringsplassen ved Skogsborg, rett før Sætre, Asker kommune: https://goo.gl/maps/D37mwhJefAWJx1DX8

Tar du buss så er det holdeplasen Beston du skal gå av på: https://ruter.no/ Bussen tar ca. 1 time og 20 minutter fra Oslo.

Kjører du egen bil så er det gratis parkeringsplasser.

Hvis mulig, kan vi legge til rette for samkjøring blant deltakerne. Dette er imidlertid avhengig av at deltakerne har mulighet for å la andre sitte på i egen bil.

Avslutning:  Vi regner med å være tilbake ved bilene ca kl 16:00 søndag.

Personlig utstyr og bekledning:

  • Egnet padletøy til forholdene. Tørr- eller våtdrakt er anbefalt men ikke et must
  • Klær og sko til bruk på land som passer til årstiden og værmeldingen
  • Solkrem, hatt eller caps til å beskytte mot solen
  • Telt, sovepose, liggeunderlag og annet du trenger for å overnatte ute
  • Vanntette pakksekker/poser
  • Hodelykt
  • Ekstra dopapir i tilfelle det er tomt på utedoene
  • Andre ting du trenger for å være komfortabel på tur i 2 dager

Mat og drikke

Du må være selvforsynt med mat og drikke for hele helgen. Drikkevann finnes på Håøya. Det er lurt å ha med energipåfyll/snacks/proteinbarer som kan spises “on the go”.

Generell informasjon: Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer.

Annet:

Trenger du turutstyr kan dette kjøpes i vår Turinformasjon eller i DNTs Nettbutikk. Padleutstyr og -bekledning finner du på Friluftshuset på Sørenga.

 

SPØR FRILUFTSHUSET
Har du spørsmål angående kurset eller utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vår vårt kajakkteam på kajakk.oslo@dnt.no.

Telefon: 22 82 28 02, 7 dager i uka, mellom klokken 09.30 og klokken 16.00 

Merk at i travle tider vil din henvendelse ta lengre tid å behandle, og det er ikke sikkert vi har anledning til å svare på telefon. De fleste svarene på dine spørsmål finner du på denne siden.

 

Velkommen til en hyggelig kajakktur!

Håøya rundt i kajakk

Helgen 23. til 25. april har vi gleden av å invitere til en innholdsrik padletur fra Sætre til Håøya. Vi vil overnatte i telt eller hengekøye på Håøya. På denne turen har vi som ...

Kontaktinformasjon: