Hytte til hyttetur med besteforeldre - Hardangervidda (8-12 år)

Fellestur

Fra dato
26. juli kl. 12:00
Til dato
29. juli kl. 14:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Barn, Familietur, Hyttetilhytte, Hardangervidda, Krækkja, Kjeldebu, Besteforeldretur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Barnas Turlag Oslo og Omegn , Krækkja
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
13129
Dette arrangementet er over!

På Hardangervidda er det fint terreng for både barn og besteforeldre og har du ikke vært på hytte til hyttetur før så er dette en fin tur å starte med! På turen fra selvbetjeningshytta Kjeldebu så øver vi oss i bruk av kart og kompass og vi tar oss god tid til å utforske, leke og ha det hyggelig på veien til møtet med Krækkja og de nye bestyrerne der.

For barn fra 8-12 år med voksenfølge.

Program

Dag 1: Felles buss til Krossdalen og fottur til selvbetjeningshytta Kjeldebu, 6 km 

 • Oppmøte på parkeringen ved Fagerheim Fjellstugu kl 12.35 når rutebussen ankommer. Dere som kjører egen bil kan parkere ved Fagerheim Fjellstugu mot betaling. 
 • Turlederne ønsker velkommen, før vi tar vår egen ekstrabuss til Krossdalen.
 • Vi går 6 km på merka sti inn til Kjeldebu.
 • Framme på Kjeldebu gjør vi oss kjent på hytta og lærer hvordan selvbetjeningshytter fungerer.
 • Vi lager middag sammen og koser oss i og utenfor hytta utover kvelden.

Dag 2: Fottur fra Kjeldebu - Krækkja, 14 km

 • Frokost, før vi rydder oss ut av hytta. Alle må bidra!
 • Vi møtes på tunet, klare for tur kl. 10.00. Læring, lek og hygge på veien.
 • Fra Kjeldebu til Krækkja er det variert og spennende terreng. Vi går over små topper, ned i daler, forbi vann og krysser elver. Barna leder an med kart og kompass, og vi følger de røde T-ene. Turen er 14 km lang, og vi bruker 6-7 timer i et rolig og behagelig tempo. Vi har tid til å utforske det vi kommer over langs stien. Dette er turens lengste etappe.
 • Framme på den betjente hytta Krækkja blir det godt å få av sekken og ta en velfortjent dusj. 
 • Middag.
 • Aktiviteter og lek ute og inne.

Dag 3: Topptur til Flånuten (1248 m.o.h)

 • Frokost.
 • Vi møtes ute på tunet, klare for tur kl. 10.00.
 • 3 km nord for Krækkja ligger Flånuten, dagens mål. Vi tar oss god tid på vei opp, og hvis været er bra, spiser vi lunsj på toppen. I tillegg til selvsmurt matpakker, blir det deilige lapper som vi steker selv. Er det god sikt, kan vi se helt til Kjeldbu. Er været dårlig, legger vi turen langsmed Drageidfjorden, så vi kommer mer i ly for vinden.
 • Vel tilbake på hytta blir det aktiviteter og lek. 
 • Middag.
 • Avskjedskveld med historiefortelling.

Dag 4: Krækkja - Fagerheim, 6 km, hjemreise

 • Frokost.
 • Turlederne og barna leker på tunet mens de voksne pakker og rydder ut av rommene.
 • Vi er klare for avgang kl. 10.00. Vi følger stien over Svonuten med fin utsikt over vannet Storekrækkja. Turen til Fagerheim er ca. 6 km, og vi tar oss tid til en god matpause underveis. 
 • Felles avslutning og diplomutdeling på Fagerheim ca. kl. 14.00.
 • Rutebuss 991 fra Fagerheim til Haugastøl/Ustaoset/Geilo ca. kl. 14.55 og evt. videre reise med tog.

 Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Pris

Barn: Kr 2 190,-
Voksne: Kr 3 490,-
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 500,- og voksne kr 1000,-. Bli medlem
Inkludert i prisen: Overnatting, tur- og aktivitetsledelse, busstransport, felles aktivitetsutstyr og alle måltider: frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos. 

Maks antall deltakere: 20 + 2 turledere.

Passer turen for vår familie?

Gradering av turen: Blå
Alder og ferdigheter: Både barn og voksne må kunne gå i ca. 5 timer (opp imot 14 km) på sti i ulendt terreng. På denne turen bærer vi bagasjen vår selv fra hytte til hytte, og alle må være i stand til å bære sin egen sekk med nødvendige klær, mat og utstyr. Alder er satt til 8-12 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor:

 • Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen. Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse.
 • Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Overnatting

Familiene bor på 3-6-sengsrom. Familier med 2-3 personer, vil i enkelte tilfeller dele rom med andre familier. 

Les mer om hyttene her:
Fagerheim fjellstugu (for informasjon om området og parkering)
Kjeldebu  (selvbetjent)
Krækkja (betjent)

Om selvbetjeningshytter: Hytta er utstyr er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap. Utvalget for glutenallergikere, vegetarianere og andre dietter er begrenset.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding.

Hvordan komme til Fagerheim?

Offentlig transport: Ta Bergensbanen til Geilo, se togtider og priser her. Toget korresponderer med Rutebuss 991 som kjører helt inn til parkeringsplassen på Fagerheim. Sjekk busstider og info om bussbilletter her. Toget som går fra Oslo kl. 08.25, er på Geilo kl. 11.53. Buss fra Geilo kl. 12.00 stopper på Fagerheim ca. kl. 12.35. De som har kommet til Fagerheim med bil, hopper da på rutebussen, og alle kjører sammen til Krossdalen (bussbillett er inkludert fra Fagerheim til Krossdalen). 

Med bil: Fagerheim Fjellstugu ligger ved riksvei 7 på Hardangervidda, en halv times kjøring vest for Geilo. Dere kan kjøre bil helt fram og parkere her mot betaling. Vær klar for å hoppe på rutebussen kl. 12.35.

Kart

Turkart Eidfjord 1: 50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt  Tursenter eller i DNT Nettbutikk.

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til DNTs anbefalinger for pakkeliste for sommertur her, men merk at denne er helt generell og gjelder først og fremst for hytte-til-hytte-turer for voksne. Se denne linken for tips til bekledning og utstyr når man drar med barn på tur, inkludert pakketips til sommerturen i fjellet.

Vi vil fremheve følgende utstyr for denne turen:

 • Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene.
 • Ta med stor matpakke og drikke til reisedagen.
 • Vi anbefaler å ta med brød til matpakke/frokost på de selvbetjente hyttene. Samt tursnacks som nøtter, sjokolade, tørket frukt m.m.
 • Tøfler for bruk inne.
 • Lakenpose. Det er ikke sengetøy, men dyner og puter i alle sengene på Kjeldebu og Krækkja.
 • Spikkekniv og kompass hvis du har.
 • Hånddesinfeksjon og evt. munnbind til voksne for egen bruk.

Har du ikke alt utstyret du trenger? Kontakt BUA  eller FRIGO. De har fine utlånsordninger som gjør at man ikke trenger kjøpe alt nytt. Ta også en titt på bruktstativene i tursentrene våre.

Du kan benytte lakenpose + putetrekk i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes i sengene. Sengetøy og håndkle kan evt. leies ved ankomst hytta (pris kr 135,-). 

Fellesutstyr: Turleder har med noe fellesutstyr som felles aktivitetsutstyr, ekstra vindsekk og 1. hjelpsutstyr.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på turer med DNT Oslo og Omegn".

Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har de foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Oppgaven til våre turledere / aktivitetsledere er å legge til rette for tur, aktiviteter og lek.

Mer informasjon

Velkomstbrev sendes til deltakerne på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss en uke før avreise, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Ofte stilte spørsmålse vår faq om fellesturer.   

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer og aktivitetstilbud ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i å tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse. 

Les mer om hvem våre turledere er her.  

 

*Turen arrangeres med støtte fra Frifond. 

Kategori: Fjelltur BT

Hytte til hyttetur med besteforeldre - Hardangervidda (8-12 år)

På Hardangervidda er det fint terreng for både barn og besteforeldre og har du ikke vært på hytte til hyttetur før så er dette en fin tur å starte med! På turen ...

Kontaktinformasjon: