På myke stier rundt Liomseter - Langsua nasjonalpark

Fellestur

Fra dato
2. august kl. 15:00
Til dato
5. august
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Fjelltur, Turkatalog2021_Baseferie
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Liomseter
Turområde
Langsua (Huldreheimen) (se kart)
Turkode
13092
Dette arrangementet er over!

Velkommen til fire dager på tur i vakre Langsua nasjonalpark. DNT-hytta Liomseter, byr på nydelig mat og gode senger, og turstier og tråkk går i alle himmelretninger fra det koselige tunet.

På Liomseter Turisthytte bor vi i overgangen mellom lun fjellbjørkeskog og det åpne snaufjellet - et perfekt utgangspunkt for varierte turer. Vi går dagsturer, og kan nyte ettermiddagene og kveldene på tunet og i den koselige stua på hytta. Vertskapet på Liomseter serverer deilig lokalprodusert mat. 

Langsua er favoritt-fjellområdet for mange, og det er pga den vide utsikten den gir,  fordi det er mye planter og dyr å se i området, fordi det er et vell av stier og turmål å gå og fordi DNT-hyttene ligger på rad og rekke innover i fjellet. Med fredelige Liomseter som DNTs flaggskip i Langsua er det helt naturlig å oppholde seg her i tre døgn.

Turlederne trives godt i Langsua og ser fram til å dele turopplevelsen sammen med deltakerne.

PROGRAM

Dag 1 Oppmøte Liomseter 915 moh
Deltakere og turledere møter på Liomseter innen kl.15.00.

Med en finfin ettermiddagstur blir vi bedre kjent med hverandre og området. Etter middag samles vi inne eller ute på tunet for litt mer informasjon om dagene og for gode samtaler og hygge.

Dag 2 og 3 Dagsturer og koselige turmål
Vi starter dagene med en real fjellfrokost før vi tar på oss dagstursekken. I Langsua fins det mange hyggelige og åpne koier som er naturlige dagsturmål. Det er også flere fine rundtur-muligheter fra Liomseter, både over og under tregrensa.

Vi får gode raster der matpakke og termos nytes.

Uansett hvor vi går, bruker vi hele dagen ute på tur.

Dag 4 Fottur og hjemreise.
Før vi reiser hjem denne dagen, skal vi på tur - selvsagt! Hjemreise skjer ca 15.00 fra Liomseter.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris
Kr. 4.700,- fra/til Liomseter
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledere og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: Blå

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose. Ta med lakenpose, eller bestill og betal for sengetøy når du ankommer hytta. 

Les mer om hytta her: Liomseter

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Det går dessverre ikke offentlig transport til Liomseter, så det enkleste er privatbiler. Alternativt er det tog til Lillehammer, buss oppover til Gausdal og drosje siste bit.

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:
Fra Lillehammer følger du E6 nordover et lite stykke og tar av mot Gausdal. Følg fv. 255 til Forset. Ta av til venstre mot Fagernes og ned i bakken til høyre mot Fagernes, følg så fv. 204 til Holsbru Kafé, knappe 2 mil. Derfra til høyre mot Liomseter, ca. 22 km, bomvei (kortautomat).

Kart og ruteinformasjon 

Turkart  Langsua 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

På myke stier rundt Liomseter - Langsua nasjonalpark

Velkommen til fire dager på tur i vakre Langsua nasjonalpark. DNT-hytta Liomseter, byr på nydelig mat og gode senger, og turstier og tråkk går i alle himmelretninger fra det koselige tunet. ...

Kontaktinformasjon: