Rundtur i Jotunheimen 55+

Fellestur

Fra dato
12. september 2021 kl. 15:00
Til dato
16. september 2021
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Fjelltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT senior Oslo , Fondsbu , Gjendebu
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13162
Dette arrangementet er over!

Dette er snadder-runden. Med betjente hytter i starten av og slutten på turen, samt en populær selvbetjeningshytte midtveis, er det duket for en real hytte-til-hytte-tur i en sentral del av Jotunheimen. 

Blant 2000-metere, grønne vann, isbreer, på godt merkede stier og med trivelige turledere i laget blir dette en tur du får turminner for livet av.

Vertskapene sørger for deilige måltider på koselige hytter, og selvbetjeningshytta Olavsbu, byr på et velholdt proviantlager og et nærmiljø fyllt med alle naturens herligheter. Så må ikke glemme å gratulere Gjendebu med 150 år. 150 år!

Bli med på denne rundturfavoritten!

Program sommerfjellet

Dag 1 Oppmøte Tyinkrysset eller Fondsbu, 1.061 moh
Deltakere og turledere møtes i Tyinkrysset kl. 15 for felles buss til Fondsbu.

Vi spiser middag sammen og samles i stua for presentasjon og informasjon om dagene framover.

Dag 2 Fondsbu - Gjendebu (1.000 moh), ca 17 km/6 timer
Etter en deilig frokost bærer det over mot Gjende, og vi starter med en fin tur langs Bygdin. Etterhvert får vi en god motbakke opp mot Høystakka. På toppen går vi over en flott hengbro over elva. Tenk på de som setter opp slike kunstverk rundt omkring i fjellet - de er kjekke å haVidere i åpent og lett terreng før det bærer utfor til Gjende og Gjendebu.   

Gled dere til å komme ned. Her er det frodig og fargerikt og stor kontrast til høyden dere kommer fra! Kanskje får dere følge med kyrne det siste stykket inn til hytta. Og kanskje har hytta pyntet seg ekstra i sitt 150'ende år.

Middagen idag står vertskapet på Gjendebu for. 

Dag 3 Gjendebu - Olavsbu (selvbetj) 1.440 moh,  ca 16 km/5 timer
Bruk gjerne god tid på frokosten og en kaffekopp på trappa. Dere har tid til det før dagens etappe til Olavsbu, som går i lett terreng oppover gjennom Veslådalen og videre inn i Raudalen. Olavsbu ligger høyt til fjells og vi ser rett opp på majestetiske topper som Mjølkedalstind, Sjogholstind og Raudalseggen. Kanskje noen blir fristet til å ta et bad i elva før middag?

På Olavsbu er kvelden og kjøkkenet er deres!

Dag 4 Olavsbu - Fondsbu,  ca 15 km/5-6 timer
Vi inntar en selvkomponert frokost før vi pakker sekken og starter på dagens mektige tur. Siste etappe ned Mjølkedøla vil dere garantert la dere imponere av den vakre elvedalen med usikt utover Bygdin. Men husk å  snu dere en gang til før dere starter nedstigningen til Bygdin. Tindene og breene bak dere er verdt et siste blikk. 

Nå er ringen sluttet, og vi unner oss en deilig avslutningsmiddag og kveld med turgjengen på Fondsbu

Dag 5 Hjemreise
Alltid godt å spise frokost med fjellutsikt! Bruk god tid på den. Etter frokost pakker vi oss ut av Fondsbu og ekstrabussen tar oss  til Tyinkrysset ca. kl 13 hvor vi takker  vi for turfølget.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

Kr 5 490,- fra/til Tyinkrysset/Fondsbu
Ikke-medlemstillegg: kr 1.000,-  Bli medlem i DNT
Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledelse, busstransport og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos. 

Maks antall: 20 deltakere + 2 turledere

Passer turen for meg?

Gradering av turen: Rød

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose. Ta med lakenpose. På Olavsbu kan sovepose benyttes.

Les mer om hyttene her: 
Fondsbu
Olavsbu (selvbetjening)
Gjendebu

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding! Merk at proviant for matallergikere på Olavsbu ikke kan tilbys for alle matbehov og vi ber deltakere ta med nødvendig spesialkost.

Hvordan komme til/fra Tyinkrysset?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:  Buss til Tyinkrysset, Se Norway bussekspress eller  Entur.no (nasjonal reiseplanlegger for offentlig transport) for reisetider. Anbefalt buss fra/til Oslo: Buss fra Oslo 10:20/fra Tyinkrysset 14.08.  DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med bil fra Oslo: Via Fagernes til Tyinkrysset og opp til Tyin. Grusvei de siste 21 km inn til Fondsbu. Se nærmere beskrivelse på Fondsbu sine nettsider.

Kart

Turkart Jotunheimen Vest 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller i DNT Nettbutikk.

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan kun benyttes på Olavsbu.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Les våre vilkår for deltakelse
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i DNT Oslo og Omegns vilkår for deltakelse på aktiviteter.

Mer informasjon

Velkomstbrev sendes til deltakerne på e-post nærmere avreisedato. Her står det blant annet hvem som er hovedturleder med kontaktinformasjon. Har du ikke mottatt e-post fra oss en uke før avreise, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Om våre turledere

Våre turledere er frivillige.  Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som gjennomfører sine turlederoppdrag med stor glede og villig deler sin friluftserfaring og friluftsglede med deltakerne. 

Les mer om hvem våre turledere er her

  

Rundtur i Jotunheimen 55+

Dette er snadder-runden. Med betjente hytter i starten av og slutten på turen, samt en populær selvbetjeningshytte midtveis, er det duket for en real hytte-til-hytte-tur i en sentral del av ...

Kontaktinformasjon: