Fjellopplevelser på Finse

Fellestur

Fra dato
29. august kl. 16:30
Til dato
2. september
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Hyttetur, Sykkeltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Finsehytta
Turområde
Hardangervidda, Skarvheimen (se kart)
Turkode
13160

Bli med på noen flotte dager i fjellet med fotturer, sykkeltur og nydelig bevertning på "nye" Finsehytta.

Bestyrerne, Rigmor og Edvar, gleder seg til å ta imot årets gjester til en hytte som siste året er ombygd, og som nå framstår som lys, gjestfri og moderne, med gode og trivelige oppholdsrom.

På 1.200 meter over havet skal vi boltre oss i fjellheimen til fots og på sykkel med godt turfølge og dyktige turledere som passer på alle.

Program sommerfjellet

Dag 1 Oppmøte på Finse stasjon
Turlederne møter deltakerne på Finse stasjon ca kl 16.30. Sammen følger vi grusveien, ca 400 m, fram til Finsehytta. Det blir fordeling av rom og samling i stua før middag.

En liten sightseeing rundt Finsehytta kan det nok bli før kvelden takker for seg.

Dag 2  Rundtur via Appelsinhytta og blåisen, ca 12 km
En god frokost inntas og matpakke smøres. Vi gjør oss klar for en dag mot blåisen. På T-merket sti går vi mot Hardangerjøkulen og opp til Appelsinhytta, et populært turmål for fastboende på Finse. Vi går inn til brekanten, der alle breføringene starter og ser hvordan det står til med breen. Deretter går vi videre rett øst, ca 1,5 km, før vi igjen står på T-merket sti mellom Finse og Krækkja. 

Middag og kveldshygge på Finsehytta.

Dag 3 Sykkeltur til Fagernut, ca 20 km t/r
Etter tidlig frokost rusler vi i samlet tropp bort til Finse stasjon. Vi tar ut syklene vi trenger og begir oss i vei vestover på Rallarvegen. Vi har denne dagen Fagernut som mål, en vokterbolig med kafè. Her nyter vi nistepakka vår, eventuelt vafler og drikke.

Kvelden kommer etterhvert sigende med kveldsbad, middag og sosialt samvær på Finsehytta.

Dag 4 Klemsbu 1.600 moh, t/r 12 km/5 timer
"Klemsburunden" er nærmest et begrep på Finse. Vinterstid er runden kvistet og et flott løypealternativ for fastboende på Finse. Vi skal følge T-merket rute helt fram til Klemsbu som ligger høyt og fritt, med nydelig utsikt til bl.a. Hardangerjøkulen. Den som vil kan ta en avstikker til St.Pål (1.675 moh), ca 1,5 km avstikker t/r Klemsbu. Fra St.Pål får du - på en godværsdag - fantastisk utsikt nordover i fjellheimen.

Vel nede igjen tar vi en tur innom Rallarmuseet. Morsomt, lite museum som viser ting og bilder fra arbeidet med Bergensbanen og livet rundt.

Dag 5 Hjemreise
En lang og god frokost nytes på Finse før vi takker for oss på hytta ca kl. 9.30 og starter på hjemreisen.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

Kr 5 890,- fra/til Finse
Ikke-medlemstillegg: kr 1000,-. Bli medlem i DNT 
Turpakken inkluderer: Overnatting, turledelse, sykler, museumsbesøk og alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. 

Maks antall deltakere: 20 deltakere + 2 turledere

Passer turen for meg?

Gradering av turen
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Snø og dårlig vær kan skje også på sommeren. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom med egen lakenpose/putevar. Leie av sengetøy og håndkle kan velges per deltaker ved påmelding.
Les mer om hytta her: Finsehytta
Matallergier: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra Finse

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før påmelding.

Med offentlig transport:  Anbefalt tog fra Oslo kl 12.03 med ankomst Finse 16.17.  Hjemreise: Tog fra Finse kl 10.14 til Oslo. Se priser og rutetider på vy.no. 400 m gåtur til Finsehytta

Med bil og tog: Kjør riksvei 7 til Haugastøl og parker her. Tog til Finse. 400 m gåtur til Finsehytta. Hjemreise: Tog fra Finse til Haugastøl. Se priser og rutetider på vy.no.

Vi anbefaler å undersøke rutetider før påmelding. Merk at DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig ved eventuelle feil eller endringer for rutetidene og kapasitet

Kart

Turkart Finse 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller i DNT Nettbutikk.

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer 

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Les våre vilkår for deltakelse
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i DNT Oslo og Omegns vilkår for deltakelse på aktiviteter.

Mer informasjon

Velkomstbrev sendes til deltakerne på e-post nærmere avreisedato. Her står det blant annet hvem som er hovedturleder med kontaktinformasjon. Har du ikke mottatt e-post fra oss en uke før avreise, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Om våre turledere

Våre turledere er frivillige.  Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som gjennomfører sine turlederoppdrag med stor glede og villig deler sin friluftserfaring og friluftsglede med deltakerne. 

Les mer om hvem våre turledere er her.  

 

 

Fjellopplevelser på Finse

Bli med på noen flotte dager i fjellet med fotturer, sykkeltur og nydelig bevertning på "nye" Finsehytta. Bestyrerne, Rigmor og Edvar, gleder seg til å ta imot årets gjester til ...

Kontaktinformasjon: