Tur og yoga på Gjendesheim - Jotunheimen

Fellestur

Fra dato
29. august kl. 16:00
Til dato
2. september
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Jotunheimen, Yoga, Fjelltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Gjendesheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13159

Rett utenfor dørstokken til Gjendesheim ligger milevis med merkede stier, spektakulære 2000-meterstopper og verdensberømte Besseggen og innsjøen Gjende. Turisthytta byr på nydelig lokalmat og drikke,  og moderne peisestue med utsyn inn mot hjertet av Jotunheimen.

Turlederne på denne turen vil sørge for flotte og varierte fjellturer og hvis været tillater det by yogainstruktør byr på god friluftsyoga underveis på tur. 

Jotunheimen er lekegrinda til mange toppsamlere, og fjellområdet oser av tøffe og gode historier om gamle helter og oppdagere. Og nå skal også  vi oppdage tureventyret som ligger rett utenfor stuevinduet, og mulighetene er mange selv om vi velger oss noen litt mer beskjedne turmål enn de gamle klatreheltene.

Yoga foregår morgen og kveld og kanskje underveis på tur. 

PROGRAM sommerfjellet

Dag 1 Oppmøte Gjendesheim
Deltakere og turledere møter på Gjendesheim innen kl. 16.00.  Turleder fordeler rom før vi gjør oss klar til en bli-kjent-tur.

Vi  vandrer opp til "Gjende Viewpoint" med utsikt langt inn i Jotunheimen, og hvis været tillater det tar vi vår første yogatime ute i samlet tropp før middag.

Etter middag samles vi stua for bl.a. litt mer informasjon om dagene.

Dag 2-4 Yoga og dagsturer 
Etter deilige frokoster på hytta, benytter vi dagene ute på tur. Uendelig mange turer å velge i, men vi vet Besseggen, Knutshøe, Sikkilsdalshø og badetur til Lagunen er svært populære turer. 

Middagene smaker aldri så godt som etter en hel dag ute, og etter middagen er kvelden fremdeles ung.

Dag 5 Fottur og hjemreise.

Før vi reiser hjem denne dagen, rekker vi en fin tur og en avsluttende yogatime i samlet tropp.  Hjemreise skjer ca 15.00 fra hytta.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

Kr 5850,- til/fra Gjendsheim 
Ikke-medlemstillegg: kr 1.000,-  Bli medlem i DNT
Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledelse, yogainstruksjon og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos. Tillegg: Om det blir båttur en dag, betaler deltakerne for egen billett.

Maks antall deltakere: 20 + 3 turledere

Passer turen for meg?

Gradering av turen blå
Gradering på årets sommerturer varierer fra lett til litt krevende. Med to turledere og nivåinndeling, kan det legges opp til forskjellige turalternativer.

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom med egen lakenpose/putevar. Leie av sengetøy og håndkle kan velges per deltaker ved påmelding.
Les mer om hytta her: Gjendesheim
Matallergier: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før påmelding. 

Med offentlig transport: Det går normalt busser fra Oslo via Fagernes og helt inn til Gjendesheim. Se Entur.no (nasjonal reiseplanlegger for offentlig transport) for reisetider. Vi anbefaler å undersøke rutetider før påmelding. Merk at DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig ved eventuelle feil eller endringer for rutetidene og kapasitet.

Med bil til Gjendesheim: Bilvei helt frem og parkering for overnattingsgjester ved hytta. Via Fagernes over Valdresflya, eller opp Gudbrandsdalen - ta av på Otta og videre til Vågå. Opp mot Randsverk og videre opp mot fjellet til Gjendesheim. Se hytta sine nettsider for detaljert informasjon om adkomst, parkering og el-billading på Gjendesheim 

Kart

Turkart Jotunheimen Aust 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller i DNT Nettbutikk.

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til DNTs pakkeliste sommer.

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Spesielt for denne turen: 
Av hygienemessige årsaker må må hver deltaker ta med sin egen yogamatte.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Les våre vilkår for deltakelse
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i DNT Oslo og Omegns vilkår for deltakelse på aktiviteter.

Mer informasjon

Velkomstbrev sendes til deltakerne på e-post nærmere avreisedato. Her står det blant annet hvem som er hovedturleder med kontaktinformasjon. Har du ikke mottatt e-post fra oss en uke før avreise, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Om våre turledere

Våre turledere er frivillige.  Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som gjennomfører sine turlederoppdrag med stor glede og villig deler sin friluftserfaring og friluftsglede med deltakerne. 

Les mer om hvem våre turledere er her.  

 

Tur og yoga på Gjendesheim - Jotunheimen

Rett utenfor dørstokken til Gjendesheim ligger milevis med merkede stier, spektakulære 2000-meterstopper og verdensberømte Besseggen og innsjøen Gjende. Turisthytta byr på nydelig lokalmat og drikke,  og moderne peisestue med utsyn inn mot hjertet ...

Kontaktinformasjon: