Rundtur Jotunheimen med Fannaråken 55+

Fellestur

Fra dato
22. august kl. 17:00
Til dato
26. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Fjelltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Fannaråkhytta , Skogadalsbøen
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13156

Her er vi i ville vest - Vest-Jotunheimen - med sin mest spektakulære natur. Opprivende, blendende, iskald, varm, frodig, trygg og vill. Er det rart britiske lorder og norske diktere fant veien til dette praktfulle fjellområdet for flere hundre år siden? 

Med årene har det kommet til solide hytter og godt merkede ruter, og vi kan i dag lett finne veien gjennom disse ville fjell og daler. Gled dere til en natt på den høyest beliggende hytta i landet - Fannaråken - 2.059 moh. 

Program sommerfjellet

Dag 1 Oppmøte Lom eller Sognefjellshytta 1.410 moh
Deltakere og turledere møtes i Lom kl. 13.00 for felles buss til Sognefjellshytta. Om du vil kan du også møte på Sognefjellshytta. 

Vi spiser middag sammen og samles i stua for presentasjon og informasjon om dagene framover.

Dag 2 Sognefjellshytta - Fannaråkhytta 2.059 moh,  ca 14 km/6 timer
Vi anbefaler å stå opp så tidlig at dere får med de første solstrålene på breer og topper. Om været slår til med sikt og sol,  er dere skikkelig heldig. 

Fannaråken er dagens mål, og det er noen motbakker opp dit, i tillegg til en isbre. Der møter dere en brefører. Dere går i tau over breen, og fortsetter de siste hundre høydemetrene opp til topps. Hurrungane - med Store Skogastølstind - Norges 3.høyeste topp, ligger rett framfor dere. Et magisk skue.

Ha en strålende kveld på Fannaråken!

Dag 3 Fannaråkhytta - Skogadalsbøen 832 moh, ca 11 km/4 timer
Å våkne opp på over 2.000 meters høyde er ikke daglig kost. Så vet dere også at for å komme til neste hytte,  må man nedover. Det er ca 1.200 høydemetere nedover i dag, og dere ender til slutt opp i frodige Utladalen og på vakre Skogadalsbøen. En skikkelig kontrast til Fannaråken og en deilig oase å nyte kvelden i.

Dag 4 Skogadalsbøen-Sognefjellshytta, ca 13 km/5 timer
Etter en deilig frokost, begir vi oss oppover til Sognefjellet. Stien ligger perfekt i terrenget, langs flott elv. Vel opp på "toppen" er det bare sjarmøretappen igjen bort til Sognefjellshytta.

En natt på Sognefjellet - 1.400 moh - er eksklusivt. Ikke gå glipp av solnedgangs- og soloppgangslyset over Smørstabbreen om været viser seg fra sin beste side.

Dag 5 Hjemreise
Vi våkner opp til en dag vi skal bruke på hjemreise først og fremst. Men aller først nyter vi siste frokost sammen med turgjengen. Felles buss til Lom ca. kl. 13.30, ankomst Lom i godt nok tid for de som skal videre med buss til Otta kl. 15.10. 

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

Kr 7 190,- fra/til Lom/Sognefjellshytta
Ikke-medlemstillegg: kr 1 000,-  Bli medlem i DNT
Turpakken inkluderer: Overnatting, turledelse, busstransport, breføring og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos. 

Maks antall deltakere: 12 deltakere + 2 turledere

Passer turen for meg

Gradering av turen: Rød
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose. Ta med lakenpose. 

Les mer om hyttene her: 
Sognefjellshytta
Fannaråkhytta
Skogadalsbøen

Matallergi: Gi beskjed i merknadsfelt ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport til Lom: Tog til Otta og lokalbuss videre til Lom eller ekspressbuss til Lom. For reisetider, gjør et søk på Entur.no (nasjonal reiseplanlegger for offentlig transport). For tog til Otta se også SJ Nord, for lokalbuss se Innlandstrafikk og for ekspressbuss se vy.no

Anbefalt reise t/r Oslo er: tog fra Oslo kl. 08.02, ankomst Otta 11.30, lokalbuss kl. 11.55, ankomst Lom 13.00. Hjemreise: lokalbuss fra Lom 15.10, ankomst Otta 16.15, tog til Oslo 16.32. 

Med bil til Lom og Sognefjellshytta: Det er bilvei helt fram til Sognefjellshytta og bilen kan stå parkert her under hele turen.  Bil fra Oslo opp E6 og Gudbrandsdalen til Otta og vestover E15 til Lom. Evt. videre opp Rv 55 og Bøverdalen til Sognefjellshytta. 

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Kart

Turkart Jotunheimen Vest 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller i DNT Nettbutikk.

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Les våre vilkår for deltakelse
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i DNT Oslo og Omegns vilkår for deltakelse på aktiviteter.

Mer informasjon

Velkomstbrev sendes til deltakerne på e-post nærmere avreisedato. Her står det blant annet hvem som er hovedturleder med kontaktinformasjon. Har du ikke mottatt e-post fra oss en uke før avreise, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Om våre turledere

Våre turledere er frivillige.  Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som gjennomfører sine turlederoppdrag med stor glede og villig deler sin friluftserfaring og friluftsglede med deltakerne. 

Les mer om hvem våre turledere er her.  

Rundtur Jotunheimen med Fannaråken 55+

Her er vi i ville vest - Vest-Jotunheimen - med sin mest spektakulære natur. Opprivende, blendende, iskald, varm, frodig, trygg og vill. Er det rart britiske lorder og norske diktere ...

Kontaktinformasjon: