Vestlandets idylliske perler

Fellestur

Fra dato
30. juli kl. 16:00
Til dato
3. august
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Ukestur, Hyttetur
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
13154
Dette arrangementet er over!

På denne populære turen til Lusterfjorden og Breheimen får vi oppleve fjell og fjord i skjønn forening. Vi overnatter på Nes Gard, som ligger flott til ved Lusterfjorden, med utsikt mot et av Norges høyeste fossefall, Feigumfossen. Vi besøker to vakre støler i Breheimen, DNT-hyttene Vigdalstøl og Navarsete. En av dagene tar vertskapet oss med på turen “Lusterfjorden rundt”, der vi besøker utvalgte kulturperler.

Program sommerfjellet

Dag 1: Oppmøte Sogndal skysstasjon og ankomst Nes Gard
Oppmøte på Sogndal skysstasjon kl. 16.20 og videre med felles buss til Nes Gard. Vi sjekker inn på rommene og blir servert velkomstmiddag. Vi samles etter middag og det blir en kort orientering om turopplegget de neste dagene.

Dag 2: Navarsete
Fottur til stølen Navarsete, (tilhører Nes Gard men disponeres av DNT som selvbetjeningshytte). Ca. 1 time vandring. De som ønsker det kan gå videre inn til Haggdalseter, eller ned til Nes Gard langs den gamle kløvstien.

Dag 3: Lusterfjorden rundt
En spennende kulturdag som blant annet inneholder: En lett vandretur fra Hafslo, langs en historisk vei fra ca. 1780, ned til Solvorn. Byvandring i Solvorn (minner om sørlandsidyll). Besøk til Galleri Walaker.  Ferge over Lustrafjorden til Urnes og omvisning i Urnes stavkirke. Lerummuseet, saft og syltetøymuseum fra 1910.

Dag 4: Vigdalstøl 
Fottur til Vigdalstøl (Selvbetjent DNT hytte), ca.1 time vandring. Her blir det orientering om Hans Vigdal. Vi avslutter dagen i Krundalen, med utsikt til den mektige breveggen Bergsetbreen. Festmiddag siste kvelden!

Dag 5: Hjemreise Luster - Oslo
Etter en god frokost sier vi på gjensyn til Lister og Nes gard. Ekstrabuss til Sogndal skysstasjon hvor vi avslutter turen.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

Kr 7 990,- fra/til Sogndal skysstasjon
Ikke-medlemstillegg: kr 1000,-. Bli medlem i DNT. 
Turpakken inkluderer: Overnatting med sengetøy/håndkle, turledelse og sightseeing, transport tur/retur Sogndal og alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. 
Valgfritt tillegg: Mulig med enkeltrom mot et tillegg på kr ,- (velges ved påmelding). Begrenset antall, så første mann til mølla gjelder. 

Maks antall: 15 deltakere + 1 turleder

Passer turen for meg

Gradering av turen: blå
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 2-sengsrom med eget bad. Sengetøy og håndkle er inkludert. 
Les mer om hytta her:  Nes Gard
Matallergier: Gi beskjed ved påmelding!

Les om DNT-hyttene vi skal besøke: Navarsete og Vigadalstøl

Hvordan komme til/fra oppmøtested

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport: Buss tur/retur Oslo Bussterminal - Sogndal skysstasjon. Se rutetider på entur.no (nasjonal reiseplanlegger). Anbefalt reise: VY170 fra Oslo kl. 09.40/fra Sogndal kl. 11.30.  DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med bil: Flere ruter til Sogndal fra Oslo; E16 over Filefjell eller Rv7 + Rv 52 via Hemsedal. Se kommunen sin nettside for informasjon om parkering i Sogndal

Husk oppmøte Sogndal skystassjon kl. 16:20 for felles buss til Nes gard.

Kart

Norgesserien 10055 Sogndal 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller i DNT Nettbutikk.

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til DNTs pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Les våre vilkår for deltakelse
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i DNT Oslo og Omegns vilkår for deltakelse på aktiviteter.

Mer informasjon

Velkomstbrev sendes til deltakerne på e-post nærmere avreisedato. Her står det blant annet hvem som er hovedturleder med kontaktinformasjon. Har du ikke mottatt e-post fra oss en uke før avreise, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Om våre turledere

Våre turledere er frivillige.  Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som gjennomfører sine turlederoppdrag med stor glede og villig deler sin friluftserfaring og friluftsglede med deltakerne. 

Les mer om hvem våre turledere er her

 

Vestlandets idylliske perler

På denne populære turen til Lusterfjorden og Breheimen får vi oppleve fjell og fjord i skjønn forening. Vi overnatter på Nes Gard, som ligger flott til ved Lusterfjorden, med utsikt mot ...

Kontaktinformasjon: