Rondane med besteforeldre (6-12 år)

Fellestur

Fra dato
9. august kl. 14:00
Til dato
12. august kl. 14:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Barn, Besteforeldre, Hyttetur, Rondane, Fjelltur, Grimsdalshytta, Besteforeldretur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Barnas Turlag Oslo og Omegn , DNT senior Oslo , Grimsdalshytta
Turområde
Rondane (se kart)
Turkode
13133

Grimsdalshytta ligger vakkert til i overgangen mellom den frodige Grimsdalen og høyfjellet i Rondane. Dette er et godt sted å være for både barn og besteforeldre. Terrenget er lettgått og egner seg bra for spennende dagsturer fra hytta. Vi får også besøk av budeia som lærer oss noe som er fint å kunne i sommervarmen... 

For barn fra 6-12 år med voksenfølge.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Grimsdalshytta

 • Innlosjering på hytta fra kl.14.00. Det er bilvei helt fram.
 • Oppmøte på tunet kl. 15.00. Velkommen og praktisk informasjon. Bli-kjent-leker. 
 • Middag. 
 • Aktiviteter og leker inne og ute. 

Dag 2-3: Møte med budeia og "minitopptur" til Storberget

 • Frokost og smøring av nistepakker.
 • Samling på tunet kl. 10.00 hvor turlederne går igjennom dagens program.
 • Turer og aktiviteter. Turlederne setter sammen dagens turprogram når de har blitt bedre kjent med både barn og voksne, forholdene i fjellet og fått tips fra vertskapet. Vi tar lunsjen ute på tur eller tilbake ved hytta. Aktuelle turer og opplevelser er:
  • Møte med budeia. Kanskje er hun på setra like ved eller kanskje kommer hun til tunet på Grimsdalshytta? Kanskje får vi prøve oss som budeier vi også?
  • Et mulig turmål er Storberget, en fin topptur. Vi tar oss god tid til å undersøke ting vi finner på veien opp gjennom skogen og på snaufjellet. Fra toppen ser vi utover både Rondane og Dovre. Turen hjem igjen går som en lek - det er nesten bare nedover.
  • Lek, hygge og hvile på tunet. Her finner vi utstyr for uteaktiviteter som for eksempel baller, boccia og kubb. Tegneaktiviteter. Hvile og frilek. 
 • Middag.
 • Aktiviteter og leker inne og ute.

Dag 4: Tur mot Tverrlisætre og hjemreise

 • Frokost. 
 • Turlederne og barna har aktiviteter på tunet mens de voksne pakker og rydder ut av rommene. 
 • Alle møtes på tunet kl. 10.30, klare for tur.  
 • Et mulig turmål kan være Tverrlisætre. Nede ved Grimse lager vi et fint leirsted som blir utgangspunktet for lek og hygge. Vi tar frem spikkekniven og ser om vi har gjort fremgang i spikkeferdighetene våre i løpet av turen.
 • Vi er tilbake på hytta ca. kl. 13.30.
 • Avskjed og diplomutdeling ca. kl. 14.00.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Pris

Barn: Kr 2 590,-
Voksne: Kr 4 190,-
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 500,- og voksne kr 1000,-. Bli medlem
Inkludert i prisen: Overnatting, tur- og aktivitetsledelse, aktivitetsutstyr, møte med budeia og alle måltider: frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 20 + 2 turledere.

Passer turen for vår familie?

Gradering av turen: Grønn

Dette er en lavterskel-tur som er aktivitetsbasert og med bare én lengre dagstur. Både barn og besteforeldre må imidlertid kunne gå i rolig tempo i ca. 4 timer på sti i ulendt terreng - med en del stigning og tilsvarende nedoverbakker tilbake. Besteforeldrene må være i stand til å bære dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr. 

Alder er satt til 6-12 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor:

Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen.

Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse. Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Overnatting

Familiene bor på 2-6 sengsrom. Familier på 2-3 personer bes være forberedt på å dele rom med andre familier.
Les mer om hytta: Grimsdalshytta

Matallergier: Skriv i merknadsfelt ved påmelding!

Hvordan komme til Grimsdalshytta?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før påmelding. 

Offentlig transport: Tog: Dovrebanen fra Oslo S. til Hjerkinn. Herifra er det én dagsmarsj (5 timer) sørover til Grimsdalshytta. Se priser og rutetider for tog her.

Med bil: Følg E6 nordover Gudbrandsdalen og ta av til Grimsdalen ved Dovre. Følg dalen innover til Grimsdalshytta, det er bilvei (bomvei) helt fram. Klikk her for veibeskrivelse fra Oslo

Kart

Turkart Rondane Nord  1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt  Tursenter eller i DNT Nettbutikk.

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til DNTs anbefalinger for pakkeliste for sommertur her, men merk at denne er helt generell og gjelder først og fremst for hytte-til-hytte-turer for voksne. Se denne linken for tips til bekledning og utstyr når man drar med barn på tur, inkludert pakketips til sommerturen i fjellet.

Vi vil fremheve følgende utstyr for denne turen:

 • Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene.
 • Tøfler for bruk inne.
 • Spikkekniv og kompass hvis du har.
 • Hånddesinfeksjon og evt. munnbind til voksne for egen bruk.

Har du ikke alt utstyret du trenger? Kontakt BUA  eller FRIGO. De har fine utlånsordninger som gjør at man ikke trenger kjøpe alt nytt. Ta også en titt på bruktstativene i tursentrene våre.

Du kan benytte lakenpose + putetrekk i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes i sengene. Sengetøy og håndkle kan evt. leies ved ankomst hytta (pris kr 135,-). 

Fellesutstyr: Turleder har med noe fellesutstyr som felles aktivitetsutstyr, ekstra vindsekk og førstehjelpsutstyr.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på turer med DNT Oslo og Omegn".

Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har de foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Oppgaven til våre turledere / aktivitetsledere er å legge til rette for tur, aktiviteter og lek.

Mer informasjon

Velkomstbrev sendes til deltakerne på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss en uke før avreise, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Ofte stilte spørsmålse vår faq om fellesturer.   

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer og aktivitetstilbud ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i å tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse. 

Les mer om hvem våre turledere er her.  

 

*Turen arrangeres med støtte fra Frifond. 

Kategori: Fjelltur BT

Rondane med besteforeldre (6-12 år)

Grimsdalshytta ligger vakkert til i overgangen mellom den frodige Grimsdalen og høyfjellet i Rondane. Dette er et godt sted å være for både barn og besteforeldre. Terrenget er lettgått og egner seg bra for spennende dagsturer ...

Kontaktinformasjon: