Hytte til hyttetur på Hardangervidda (9-12 år)

Fellestur

Fra dato
12. juli kl. 13:00
Til dato
16. juli kl. 14:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Barn, Familietur, Hardangervidda, Hytte-Til-Hytte-Tur, Rauhelleren, Krækkja
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Barnas Turlag Oslo og Omegn , Krækkja , Rauhelleren
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
13126
Dette arrangementet er over!

Frister det med fem dager på Nord-Europas største fjellplatå? Ta med barna på en variert og spennende "sommerekspedisjon" på Hardangervidda. Vi overnatter på trivelige hytter og kjenner på det gode fellesskapet en slik tur gir. Dagsetappene er passe lange og gjør at vi har god tid til å utforske det vi passerer underveis.

For barn fra 9-12 år med voksenfølge.

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte på Fagerheim Fjellstue og fottur til Krækkja, 8 km

 • Oppmøte på Fagerheim kl. 13.00.
 • Turlederne møter gruppa her. Velkomst og bli kjent-leker.
 • Vi går inn til Krækkja, en 8 km lettgått sti langs vannet Store Krækkja.
 • Vi er framme på hytta i god tid før middag.
 • Informasjon fra turlederne om neste dags turmål. Spill og lek utover kvelden.

Dag 2: Dagstur fra Krækkja

 • Frokost.
 • Oppmøtet på tunet kl 10. Aktiviteter og leker før turavgang.
 • Vi tar en siste sjekk på kartet, før vi legger i vei. På dagens tur skal vi teste formen og bli kjent med hverandre. Nistelunsj ute på tur.
 • Hvilestund og lek ved hytta før middag. De som vil kan få hilse på dyrene.
 • Middag.
 • Informasjon om morgendagen, før vi tar tidlig kveld for å være uthvilt til neste dag.

Dag 3: Krækkja til Halne (6 km) - Halnebåten - Skaupa til Rauhelleren (13km)

 • Frokost.
 • Oppmøte på tunet kl. 10.00 med sekken pakket og klar for å gå videre til neste hytte.
 • Dagens etappe er tredelt. Vi følger den T-merkede stien til Halne som er 6 km i variert og spennende terreng. Videre tar vi båten over Halnefjorden til Skaupa og får sett terrenget rundt oss fra en annen vinkel. Fra Skaupa til Rauhelleren (13 km) passerer vi Midselskjønnhovda, går langs fjellvanna i Skyttardalen og passerer Tormodbrotet. Etappen er på ca. 13 km, som normalt betyr en 4-5 timer. Vi bruker god tid på turen og tar oss tid til gode pauser på veien.
 • Middag.
 • Informasjon om morgendagen, spill og lek utover kvelden.

Dag 4: Rauhelleren - Stigstuv, 14 km

 • Frokost.
 • Oppmøte på tunet som vanlig kl. 10.00. 
 • Etter nesten 100 m stigning opp fra hytta går resten av turen i slakt og lettgått terreng. Men noen km i beina fra de andre dagene er det behagelig med lettgått sti. Dagens tur er 14 km, og vi beregner 5-6 timer. Som de andre dagene går vi i et tempo som passer gruppa og tar oss tid til gode pauser underveis. 
 • Framme på hytta i god tid før middag.
 • Informasjon om morgendagen, spill og lek utover kvelden.

Dag 5: Stigstuv - Tinnhylen, 7 km - Fagerheim Fjellstue

 • Frokost.
 • Oppmøte på tunet kl. 10.00 - klar for siste turdag. Lek og moro før vi går.
 • Turens siste etappe er 7 km lang og går fra Stigstuv til parkeringsplassen ved innsjøen Tinnhylen. Der blir vi plukket opp av maxitaxi som tar oss tilbake til Fagerheim Fjellstove.
 • Turavslutning og diplomutdeling på Fagerheim ca. kl.14.30.
 • De som ikke har bil parkert på Fagerheim, kan ta buss herfra til Haugastøl og tog videre til Oslo/Bergen.

 
Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Pris:

Barn: Kr 3 990,-
Voksne: Kr 6 190,-
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 500,- og voksne kr 1000,-. Bli medlem
Inkludert i prisen: Overnatting, tur- og aktivitetsledelse, båt Halne-Sleipa, ekstrabuss fra Tinnhylen til Fagerheim fjellstove og alle måltider: frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 16 + 2 turledere.

Passer turen for vår familie?

Gradering av turen: Rød
Alder og ferdigheter: Barn og voksne må kunne gå i 5 timer (opp mot 14 km) på sti i ulendt terreng. Vi bærer bagasjen selv fra hytte til hytte, så alle må være i stand til å bære sin egen sekk med nødvendige klær, mat og utstyr. Alder er satt til 9-12 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor:

 • Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen. Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse.
 • Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Overnatting

Familiene bor på 4-6-sengsrom. Familier med 2-3 personer, vil ved enkelte tilfeller dele rom med andre familier. Husk lakenpose. Sengetøy er ikke inkludert på hytte til hyttetur.

Les mer om hyttene og Halnekongen:
Krækkja
Halnekongen (båt)
Rauhelleren
Stigstuv

Matallergier: Skriv i merknadsfelt ved påmelding!

Hvordan komme til Fagerheim Fjellstue?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før påmelding.

Offentlig transport: Ta Bergensbanen til Haugastøl. Om sommeren korresponderer toget med buss som kjører innom Fagerheim, med ankomst/avgang på formiddagen og ettermiddagen. Husk å kjøpe billetter, da dette er ikke inkludert i prisen. Vi anbefaler å undersøke rutetider før påmelding. Merk at DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig ved eventuelle feil eller endringer for rutetidene.Sjekk skyss.no for busstider.

Med bil: Fagerheim ligger ved riksvei 7 på Hardangervidda, en halv time vest for Geilo. Du kan kjøre bil helt til døra, og det er stor parkeringsplass ved hytta. Se mer informasjon om parkering på nettsiden til Fagrheim fjellstugu

Kart

Turkart Skarverennet og Rauhelleren, begge 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt  Tursenter eller i DNT Nettbutikk.

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til DNTs anbefalinger for pakkeliste for sommertur her, men merk at denne er helt generell og gjelder først og fremst for hytte-til-hytte-turer for voksne. Se denne linken for tips til bekledning og utstyr når man drar med barn på tur, inkludert pakketips til sommerturen i fjellet.

Vi vil fremheve følgende utstyr for denne turen:

 • Stor matpakke og drikke til reisedagen.
 • Brød til matpakke/frokost på de selvbetjente hyttene samt tursnacks som nøtter, sjokolade og tørket frukt.
 • Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekken.
 • Tøfler for bruk inne.
 • Lakenpose/lett sovepose til bruk på hyttene. Det er ikke sengetøy, men dyner og puter i sengene på alle hyttene.
 • Spikkekniv og kompass hvis du har.
 • Hånddesinfeksjon og evt. munnbind til voksne for egen bruk.

Har du ikke alt utstyret du trenger? Kontakt BUA  eller FRIGO. De har fine utlånsordninger som gjør at man ikke trenger kjøpe alt nytt. Ta også en titt på bruktstativene i tursentrene våre.

Du kan benytte lakenpose + putetrekk i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes i sengene. Sengetøy og håndkle kan evt. leies ved ankomst hytta (pris kr 135,-). 

Fellesutstyr: Turleder har med noe fellesutstyr som felles aktivitetsutstyr, ekstra vindsekk og 1. hjelpsutstyr.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på turer med DNT Oslo og Omegn".

Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har de foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Oppgaven til våre turledere / aktivitetsledere er å legge til rette for tur, aktiviteter og lek.

Mer informasjon

Velkomstbrev sendes til deltakerne på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss en uke før avreise, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Ofte stilte spørsmålse vår faq om fellesturer.   

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer og aktivitetstilbud ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i å tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse. 

Les mer om hvem våre turledere er her.  

 

*Turen arrangeres med støtte fra Frifond. 

Kategori: Fjelltur BT

Hytte til hyttetur på Hardangervidda (9-12 år)

Frister det med fem dager på Nord-Europas største fjellplatå? Ta med barna på en variert og spennende "sommerekspedisjon" på Hardangervidda. Vi overnatter på trivelige hytter og kjenner på det gode fellesskapet ...

Kontaktinformasjon: