Vakre dager i Aurlandsdalen (0-12 år)

Fellestur

Fra dato
24. juni kl. 14:00
Til dato
27. juni kl. 14:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Familietur, Skarvheimen, Aurlandsdalen, Forhelefamilien, Turkatalog2020, Turkatalog2020_Familietur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Barnas Turlag Oslo og Omegn , Aurlandsdalen Turisthytte
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
13124
Dette arrangementet er over!

Bli med til fantastiske Aurlandsdalen med sine stupbratte fjell, sildrende bekker og dype elvegjel! På denne turen vil våre håndplukkede turledere legge til rette for at hele familien kan få oppleve fjellene, kjenne på elva og utforske spor fra gammel og ny tid.

For barn fra 0-12 år med voksenfølge.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Aurlandsdalen Turisthytte Østerbø

 • Oppmøte kl 14. Turlederne ønsker velkommen. Bli-kjent-leker og felles informasjon om hva som står på programmet de neste dagene.
 • Middag.
 • Leggetid for de minste og aktiviteter inne og ute for de store barna.

Dag 2 og 3: Ville og vakre Aurlandsdalen!

Turlederne setter sammen "turprogrammene for dagen" når de har blitt litt kjent med både barn og voksne. De kan velge å holde gruppen samlet eller se det hensiktsmessig å tilby deltakerne ulike opplevelser. 

Fast program begge dager:

 • Vi spiser frokost og lager nistepakker
 • Kl. 10.00: Oppmøte på tunet. Felles informasjon og lek før turavgang.
 • Vi nyter lunsjen ute på tur. Kanskje rundt et trivelig leirbål og med noe godt i sekken som kan stekes på bålet eller primus?
 • Tilbake på hytta blir det lek og aktiviteter inne og ute.
 • Vi deler dagens opplevelser med hverandre og turlederne gir felles informasjon før/under middagen.
 • Middag
 • Hyttekos og kveldsaktiviteter for de store barna.

Opplevelser som vil kunne inngå i turprogrammene:

 • "Forskertur" for de minste. Vi samler planter og småkryp og kikker på det vi finner, i forstørrelsesglass. Så prøver vi klatreferdighetene der det skulle passe seg.
 • Vi prøver fiskelykken! Det ligger mange fine fiskevann i området rundt Østerbø. Vi lytter til kjentfolk, og går dit det skal være mulig å få napp. Kanskje går turen opp Langedalen eller i retning Vargabreen. Fiskekort kan kjøpes på hytta. De under 18 år fisker gratis.  
 • Den store badedagen. Vi går på leting etter idylliske badekulper hvor vi kan bade eller bare kjenne på vannet, leke og ha det moro.
 • Kunstutstilling av naturbilder. Vi må følge godt med på omgivelsene når vi er på tur for å se hva vi kan finne for å lage verdens vakreste naturbilder! Pinner, steiner, kongler, gress og blader kan bli til rammer med spennende kunstverk!
 • Opplevelser på tunet og natursti. Ved hytta på Østerbø er det stor boltreplass. Her finnes mange tumlesteder og gjemmesteder, herjesteder og hvilesteder... For de minste er det en 1,3 km natursti med start og slutt ved hytta.
 • Små og store turmål. Med god hjelp av bestyrerne finner vi spennende turmål. Hvor langt og hvor høyt kommer vi og hva ser vi der?
 • Tur ned Aurlandsdalen fra Østerbø til Vassbygdi, 19 km. Østerbø ligger 815 moh, og turen går ned til Vassbygdi, som ligger 55 moh. Vi skal altså mye nedover! Aurlandsdalen er frodig og vakker, kupert og tidvis bratt. Vi ser an forholdene før vi bestemmer om vi går via Bjørnstigen eller den litt mindre bratte ruta om Vetlavatnet. Vi går innom den fantastiske jettegryta Vetlahelvete, som er som en katedral, og tar en lang pause på den nedlagte gården Sinjarheim. Gården består av en husklynge på seks hus og har et helt spesielt forhistorisk preg. Det har ikke vært fastboende her siden 1922, men gården har vært brukt til seterdrift. Dagens tur er på ca. 19 km, og vi beregner å bruke ca. 7 timer ned til Vassbygdi. Her rekker vi forhåpentligvis en dukkert i elva før vi tar buss opp igjen til Østerbø. Gradering: "Krevende" (rød). Vi gjør oppmerksom på at dette er en lang, flott og krevende tur som passer for de mest fjellvante. Barn kan kun delta på turen med voksenfølge. 

Dag 4: Lek på tunet, Svartagjelet og hjemreise

 • Frokost og smøring av nistepakker.
 • Aktiviteter for de største barna på tunet mens de voksne pakker og rydder ut av rommene.
 • Oppmøte på tunet kl. 10.30 for de som ønsker å bli med på en kort tur opp til Svartagjelet, som ligger ovenfor hytta. Vi følger stien oppover lia, langsmed Langedøla. Fossen er bratt og spennende å se på!
 • Vi er tilbake på hytta ca. kl. 12.30. Felles avslutning og diplomutdeling.
 • Hjemreise. 

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Pris

Barn: Kr 2 490,-
Voksne: Kr 4 190,-
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 500,- og voksne kr 1000,-. Bli medlem
Inkludert i prisen: Overnatting, tur- og aktivitetsledelse, aktivitetsutstyr og alle måltider: frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos. I tillegg: buss fra Vassbygdi tilbake til Østerbø for de det gjelder (sponset av Frifond).

Maks antall deltakere: 20 + 2 turledere

Passer turen for vår familie?

Gradering av turen: Grønn
Alder og ferdigheter: Denne turen er åpen for alle med barn fra 0-12 år. Når turlederne har blitt litt kjent med både barn og voksne så vil de legge opp et eller ulike dagsprogram tilpasset ferdighetsnivåene i de ulike deltakergruppene. Dette gjør vi for at aktivitetene vi legger opp til skal treffe barna som deltar og legge grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Alle barn må ha voksenfølge på sin valgte aktivitet og det forventes at deltakerne har vurdert det til at man i utgangspunktet kan klare å gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. De som velger å delta på turen fra Østerbø til Vassbygdi må kunne gå 7 timer i ulendt terreng og og bære dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr. Det er ikke noe krav om å delta på turer og aktiviteter, men det styrker fellesskapet om alle er med. Når dere skal delta på turaktivitetene, sørg for at dere har nødvendig utstyr som gode sko, klær etter været og en dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr. Bæremeis eller sjal er fint til de små barna som ikke klarer å gå spesielt langt.

Overnatting

Familiene bor på 3-6 sengsrom. Familier med 2-3 personer, vil i enkelte tilfeller måtte dele rom med andre familier.
Les mer om hytta: Aurlandsdalen Turisthytte

Matallergier: Skriv i merknadsfelt ved påmelding!

Hvordan komme til Østerbø i Aurlandsdalen?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før påmelding.

Offentlig transport: 

Med tog: Ta tog fra Oslo til Ål, se rutetider og priser for tog her, og videre med buss fra Ål til Østerbø, se rutetider og priser for buss her.

Med buss: Det går buss både fra Oslo og Bergen til Aurland. Ta lokalbuss eller taxi herfra til Østerbø. 

Med bil: Fra Oslo/Østlandet: Kjør riksveg 7 igjenom Hallingdal. Ved Hagafoss, 10 km før Geilo, ta av på fylkesvei 50, og følg denne ned til Østerbø (ca. 65 km).

Fra Bergen/Vestlandet: Kjør E16 til Aurland. Ta av til høgre i rundkjøringen, og følg fylkesveg 50 opp til Østerbø (ca. 30 km).

Det er gode parkingsmuligheter ved hytta på Østerbø.  

Kart

Turkart Aurlandsdalen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt  Tursenter eller i DNT Nettbutikk.

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til DNTs anbefalinger for pakkeliste for sommertur her, men merk at denne er helt generell og gjelder først og fremst for hytte-til-hytte-turer for voksne. Se denne linken for tips til bekledning og utstyr når man drar med barn på tur, inkludert pakketips til sommerturen i fjellet.

Vi vil fremheve følgende utstyr for denne turen:

 • Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene.
 • Tøfler for bruk inne.
 • Spikkekniv og kompass hvis du har.
 • Fiskestang
 • Hånddesinfeksjon og evt. munnbind til voksne for egen bruk.

Har du ikke alt utstyret du trenger? Kontakt BUA  eller FRIGO. De har fine utlånsordninger som gjør at man ikke trenger kjøpe alt nytt. Ta også en titt på bruktstativene i tursentrene våre.

Du kan benytte lakenpose + putetrekk i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes i sengene. Sengetøy og håndkle kan evt. leies ved ankomst hytta (pris kr 135,-). 

Fellesutstyr: Turleder har med noe fellesutstyr som felles aktivitetsutstyr, ekstra vindsekk og 1. hjelpsutstyr.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på turer med DNT Oslo og Omegn".

Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har de foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Oppgaven til våre turledere / aktivitetsledere er å legge til rette for tur, aktiviteter og lek.

Mer informasjon

Velkomstbrev sendes til deltakerne på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss en uke før avreise, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Ofte stilte spørsmålse vår faq om fellesturer.   

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer og aktivitetstilbud ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i å tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse. 

Les mer om hvem våre turledere er her.  

 

*Turen arrangeres med støtte fra Frifond. 

Kategori: Fjelltur BT

Vakre dager i Aurlandsdalen (0-12 år)

Bli med til fantastiske Aurlandsdalen med sine stupbratte fjell, sildrende bekker og dype elvegjel! På denne turen vil våre håndplukkede turledere legge til rette for at hele familien kan få oppleve fjellene, kjenne på ...

Kontaktinformasjon: