Liomseter med besteforeldre (6-12 år)

Fellestur

Fra dato
22. juni kl. 11:45
Til dato
25. juni
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Barn, Familie, Familietur, Besteforeldre, Langsua, Besteforeldretur, Liomseter
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Barnas Turlag Oslo og Omegn , DNT senior Oslo , Liomseter
Turområde
Langsua (Huldreheimen) (se kart)
Turkode
13120
Dette arrangementet er over!

På Liomseter er vi i overgangen mellom lun fjellbjørkeskog og det åpne snaufjellet - et bra utgangspunkt for varierte turer. Vi orienterer med kart og kompass, følger merkede stier og finner en koselig leirplass. Her kan barn og besteforeldre få kvalitetstid sammen, med god tid til prat, lek og læring. Vi er ute mye ute om dagen og kan nyte ettermiddagene og kveldene på tunet og i den koselige stua på hytta. Vertskapet på Liomseter tilbyr gode senger og nydelig, lokalprodusert mat.

For barn fra 6-12 år med voksenfølge.

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Lillehammer eller Liomseter

 • Oppmøte Lillehammer stasjon kl. 11.45. Siste mulige tog fra Oslo S kl. 09.34 med ankomst Lillehammer 11.40. NB! Toget er ikke inkludert i prisen, så dere som velger å komme dere til Lillehammer med tog må huske å kjøpe togbillett. Felles buss til Liomseter (inkludert i prisen), med ankomst hytta ca. kl. 13.00. 
 • Oppmøte Liomseter innen kl. 14.00. Det er bilvei helt inn til hytta (bomvei).
 • Innsjekking på Liomseter og velkomst på tunet kl. 14.30. Praktisk info og Bli kjent-leker.
 • Vi pakker med oss en liten sekk med ekstra tøy og drikke og går opp på nærmeste utsiktstopp for å få litt oversikt over området. Turlederne viser hvor vi skal de nesten dagene.
 • Middag. 
 • Aktiviteter og lek ute og inne.

Dag 2: Badetur med elvesafari

 • Frokost.
 • Vi møtes på tunet klare for tur kl. 10.00. Lek og moro før vi går. Alle har med dagstursekk med ekstra klær, matpakke og drikke.
 • I dag blir det badetur! Vi går til vannet Kringllonen og legger fra oss sekkene der. Så fortsetter vi videre til vi møter på elva Fjelldokka. Klarer vi å følge elva tilbake til Kringllonen uten å gå stien? Tilbake ved vannet nyter vi nistematen, før det er tid for bading og for å leke oss varme igjen etterpå. 
 • Tilbake på hytta blir det tegne- og maleaktiviteter på tunet. 
 • Middag. 
 • Spill, rolig lek og lesestund.

Dag 3: Topptur til Nordre Suluhø, 6 km en vei

 • Frokost.
 • Vi møtes på tunet klare for tur kl. 10.00. Lek og moro før vi går. Alle har med dagstursekk med ekstra klær, matpakke og drikke.
 • Dagens mål er toppen på Nordre Suluhø. På veien tar vi oss god tid til å klatre i trærne og leke med "båter" i bekker, og vi tar gode pauser. Barna finner veien, og de voksne ser om de klarer å holde følge. Det er 6 km til toppen. Vi finner et lunt sted hvor vi kan spise lunsj. Er det klart og vindstille, kan vi nyte matpakka på toppen, med flott utsikt helt til Jotunheimen. 
 • Vi går tilbake til hytta hvor det blir aktiviteter på tunet.
 • Middag. 
 • Spill, rolig lek og lesestund.

Dag 4: En liten tur i retning Falkhaugen og hjemreise

 • Frokost.
 • Turlederne aktiviserer barna på tunet mens de voksne pakker og rydder ut av rommene.
 • Vi går en liten avskjedstur i retning Falkhaugen, som ligger vest for Liomseter. 
 • Felles avslutning og diplomutdeling på tunet kl. 11.20. 
 • Bussen til Lillehammer går kl. 12.00 og er på Lillehammer ca. kl. 13.00. Tog hjem fra Lillehammer må den enkelte bestille og betale selv.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Pris

Barn: 2 390,- til/fra Lillehammer/Liomseter
Voksne: 3 390,- til/fra Lillehammer/Liomseter
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 500,- og voksne kr 1000,-. Bli medlem
Inkludert i prisen: Overnatting, tur- og aktivitetsledelse, aktivitetsutstyr, busstransport Lillehammer - Liomseter t/r og alle måltider: frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos).

Maks antall deltakere: 20 + 2 turledere.

Passer turen for vår familie?

Gradering av turen: Grønn
Alder og ferdigheter: Både barn og voksne må kunne gå i rolig tempo i 4-5 timer på sti i ulendt terreng. De voksne må kunne bære dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr. Alder er satt til 6-12 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor:

 • Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen. Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse.
 • Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Overnatting

Familiene bor på 4-6 sengsrom. Familier med 2-3 personer, vil i enkelte tilfeller måtte dele rom med andre familier.
Les mer om hytta: Liomseter

Matallergier: Skriv i merknadsfelt ved påmelding!

Hvordan komme til Liomseter?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før påmelding.

Offentlig transport: Tog R11 fra Oslo S senest kl kl. 09.34 til Lillehammer avreisedagen. Tog R11 fra Lillehammer tidligst kl. 14.15 til Oslo S på hjemreisen. Husk å kjøpe togbilletter, da dette er ikke inkludert i prisen. Vi anbefaler å undersøke rutetider før påmelding. Merk at DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig ved eventuelle feil eller endringer for rutetidene.

Barnas Turlag har satt opp ekstrabuss tur/retur Lillehammer stasjon - Liomseter.

Med bil: Fra Oslo følger man E6 til litt nord for Lillehammer og tar av mot Gausdal. Følg Riksvei 255 til Forset. Ta til venstre mot Fagernes, og følg veien ned en bakke. Ta til høyre, etter skilt mot Fagernes. Følg Riksvei 204 i knappe 2 mil, til Holsbru Kafé. Ta av til høyre, og følger veien (bomveg) i ca 22 km til Liomseter. 

Kart

Topo-3000 Langsua nasjonalpark (1:50 000). Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt  Tursenter eller i DNT Nettbutikk.

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til DNTs anbefalinger for pakkeliste for sommertur her, men merk at denne er helt generell og gjelder først og fremst for hytte-til-hytte-turer for voksne. Se denne linken for tips til bekledning og utstyr når man drar med barn på tur, inkludert pakketips til sommerturen i fjellet.

Vi vil fremheve følgende utstyr for denne turen:

 • Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene.
 • Tøfler for bruk inne.
 • Spikkekniv og kompass hvis du har.
 • Hånddesinfeksjon og evt. munnbind til voksne for egen bruk.

Har du ikke alt utstyret du trenger? Kontakt BUA  eller FRIGO. De har fine utlånsordninger som gjør at man ikke trenger kjøpe alt nytt. Ta også en titt på bruktstativene i tursentrene våre.

Du kan benytte lakenpose + putetrekk i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes i sengene. Sengetøy og håndkle kan evt. leies ved ankomst hytta (pris kr 135,-). 

Fellesutstyr: Turleder har med noe fellesutstyr som felles aktivitetsutstyr, ekstra vindsekk og 1. hjelpsutstyr.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på turer med DNT Oslo og Omegn".

Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har de foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Oppgaven til våre turledere / aktivitetsledere er å legge til rette for tur, aktiviteter og lek.

Mer informasjon

Velkomstbrev sendes til deltakerne på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss en uke før avreise, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Ofte stilte spørsmålse vår faq om fellesturer.   

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer og aktivitetstilbud ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i å tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse. 

Les mer om hvem våre turledere er her.  

 

*Turen arrangeres med støtte fra Frifond. 

Kategori: Fjelltur BT

 

Liomseter med besteforeldre (6-12 år)

På Liomseter er vi i overgangen mellom lun fjellbjørkeskog og det åpne snaufjellet - et bra utgangspunkt for varierte turer. Vi orienterer med kart og kompass, følger merkede stier og finner en koselig ...

Kontaktinformasjon: