Gode dager i Femundsmarka 50+

Fellestur

Fra dato
2. august kl. 12:00
Til dato
5. august
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Fjelltur, Turkatalog2021_Baseferie
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Svukuriset
Turområde
Femundsmarka (se kart)
Turkode
13114
Dette arrangementet har allerede startet!

Svukuriset er en nydelig plass å bo, midt i selveste Femundsmarka. Nå inviterer vi dere fra 50 år og oppover til flotte turdager -  blant vridde bjørketrær, blinkende vann og på deilige stier.
Svukuriset er DNTs fjellgård som oser av historie og vakre omgivelser. Her kan man fint bo i flere dager,  å bruke dagene på tur og kveldene til spill og kos på tunet eller inne i stua.

Turledere tar med deltakerne på dagsturer hver dag, og kanskje blir det en quiz en kveld.

Bli med til Femundsmarka og gled deg til å boltre deg i et turområde som er kjent for å være villmarka over alle villmarker.

 

PROGRAM

Dag 1 Revlingen -Svukuriset 826 moh, ca 4 km/1,5 time
Deltakere og turleder møter på Elgå kl.12.00.  Vi tar båt kl.12.30 fra Elgå til Revlingen og vandrer opp til vår nydelig base for de neste tre dagene, Svukuriset.

Vi innlosjerer oss og rekker en bli-kjent-tur i området før middag.
Etter middag blir det samling med bl.a. litt informasjon om de neste dagene .

Dag 2 Revlingsjøene (ca 870 moh), ca 8 km t/r
Frokosten inntas på fjellgården og vi kan glede oss til en nydelig tur sør-østover til Revlingsjøen. Her gir vi selvsagt alle tid til å ta et bad. Renere vann skal man lete lenge etter! For de som ønsker kan vi forlenge turen opp til Forbogen, som gir utsikt rett over til Sverige. Vel tilbake venter en velfortjent middag.

Store Svuku (1.421 moh) står trygt og ser på oss hver dag.

Tunet på Svukuriset er innbydende, så en leskedrikk og samling der på kveldstid er trivelig.

Dag 3 Båt på Femunden til Haugen gård, til fots til Svukuriset, ca 10 km/ca 4 timer
Etter en god og lang frokost, rusler vi ned til brygga ved Revlingen og tar båten kl.13.00 til Haugen. Vi starter å gå fra Haugen ca 14, når båten legger til kai, og går over Falkfangerhøgda tilbake til Svukuriset.
Gled dere til en fantastisk tur med utsyn utover hele Femundsmarka.

Kvelden venter nok en gang med mat og hygge.

Dag 4 Svukuriset - Elgå over Gråvola, ca 8 km/3-4 timer
Idag starter tar vi sekken på ryggen og går over Gråvola tilbake til Elgå. Turen byr på finfin utsikt og en avslutning gjennom en herlig furuskog før vi ender opp på Elgå. Vi tar farvel med hverandre ca 15.00.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 5.100,- oppmøte Elgå
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledere, båtturer og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen:  Blå

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose. Ta med lakenpose, eller bestill og betal for sengetøy når du ankommer hytta. 

Les mer om hytta her: Svukuriset

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Med offentlig transport er det enkleste tog til Røros, buss til Synnervika (nord i Femunden) og båt til Revlingen, men det krever nøye planlegging og tid. Se hvordan du kommer deg til Elgå på Entur.no  Anbefaler opphold på Røros før eller etter DNT-turen.

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:
Det enkleste er med bil: Kjør E6 nordover til Kolomoen og ta av mot Elverum. Kjør videre forbi Trysil, Drevsjø og Elgå. Godt skiltet.

Kart og ruteinformasjon 

Kart  Elgå 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes. Sengetøy kan leies og betales direkte på hytta.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Gode dager i Femundsmarka 50+

Svukuriset er en nydelig plass å bo, midt i selveste Femundsmarka. Nå inviterer vi dere fra 50 år og oppover til flotte turdager -  blant vridde bjørketrær, blinkende vann og ...

Kontaktinformasjon: