I moskusens rike - Dovrefjell

Fellestur

Fra dato
19. juli kl. 12:30
Til dato
22. juli
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Fjelltur
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Dovrefjell (se kart)
Turkode
13104

Denne klassiske turen på Dovre gir mye naturopplevelse på kort tid! Den flotte, betjente DNT-hytta Snøheim, stortoppen Snøhetta og selvbetjeningshytta Reinheim, som ligger i frodige Stroplesjødalen, er tre av grunnene til å bli med på denne turen.

På Dovre er det enda mer som lokker; Moskusen, villreinen, fjellreven, ørnen, alle de vakre blomstene. Alt dette kan bli eksklusive ingredienser på en smakebit av bunnsolide Dovre. 

Program:

Dag 1 Ankomst Snøheim (1468 moh)
Oppmøte på tunet til Hjerkinnhus/Norsk villreinsenter kl 12.30. Buss fra Hjerkinnhus kl.13.00 til Snøheim.  Ved ankomst Snøheim fordeles vi på rom. Deretter tar vi en tur innover Høgaste Svånåkollen (|1.487 moh) før middag.  Etter middag samles vi i peisstua. 

Dag 2 Topptur til Snøhetta (2.286 moh), ca 12 km/ 6 timer
Snøhetta er vårt mål denne dagen. Og vi starter det hele med en lang og god frokost på ærverdige Snøheim.
Turen starter på god sti og turen er T-merket til topps. Underveis får vi et parti med stor ur før det mot toppen slaker ut. 

Gled dere til turen og til utsikten!

Dag 3 Snøheim - Reinheim (selvbetjent, 1340 moh), ca 5 km direkte/2 timer
En kort og lett tur til Reinheim med muligheter for avstikkere både her og der. På Reinheim ordner vi egen middag. Kanskje blir det en 4-retters denne dagen? Og kanskje tusler moskusen rundt hytta. 

Dag 4 Reinheim - Kongsvoll (900 moh) - Oslo, 15 km/4 timer
Etter egenkomponert frokost og nistesmøring, vasker vi oss ut av Reinheim og tar på oss sekken. Stroplesjødalen ligger foran oss denne dagen. Vakrere dal skal man lete lenge etter. Moskusen trives her, så hold kameraet klart!  Ankomst Kongsvoll innen 17.00.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris
Kr. 3.950,- fra Hjerkinn/til Kongsvoll
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting, buss til Snøheim, turleder og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss en turleder) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: Blå

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose. Ta med lakenpose, eller bestill og betal for sengetøy når du ankommer hytta. 

Les mer om hytta her: Snøheim

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding! Ta med nødvendig spesialkost ved overnatting på Reinheim. Vi kan ikke garantere allergifri mat på proviantlageret.

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Tog fra Oslo kl. 08.02 til Hjerkinn.  (Husk å bestille billetter til togreisen i god tid før turstart.)

Hjemreise: Tog fra Kongsvoll kl 17.32.
Se rutetider på entur.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil:
Via Gudbrandsdalen via Dovre til Hjerkinn stasjon. Parkering ved stasjonen. 

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Snøhetta1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose (eller lakenpose) kan benyttes på Reinheim hvis ønskelig

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

 

 

 

I moskusens rike - Dovrefjell

Denne klassiske turen på Dovre gir mye naturopplevelse på kort tid! Den flotte, betjente DNT-hytta Snøheim, stortoppen Snøhetta og selvbetjeningshytta Reinheim, som ligger i frodige Stroplesjødalen, er tre av grunnene til ...

Kontaktinformasjon: