Toppturer i Rondane (18-30 år)

Fellestur

Fra dato
9. august kl. 12:30
Til dato
12. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Sommer, Topptur, Ungdom, Turkatalog2021_Topptur, Turkatalog2021_Ungtur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo , Rondvassbu
Turområde
Rondane (se kart)
Turkode
13110

Bli med DNT ung på en spenstig og utfordrende topptursamling i Rondane. Vi bor på den betjente hytten Rondvassbu hvor vi blir servert god mat og sover godt slik at vi kan fokusere på å bestige 2000-metertopper alle dagene vi er på tur.

Denne aktiviteten er under gjennomgang og tilpasning i henhold til smitteverntiltak. Vi ber om forståelse for at vi trenger litt tid til å oppdatere informasjonen.

Program:

Dag 1: Ankomst Rondvassbu (1.191 moh) 6 km/ 1 time

Vi møtes på Spranget kl. 13:00. Herfra venter en liten sykkel tur på grusvei til Rondvassbu. Turen er cirka 6 km og vil ta omtrent 1 time.  Etter vi har sjekket inn og fått tildelt rom, får vi tid til en liten tur før middag om gruppen ønsker det. I løpet av kvelden tar vi en felles prat om turene vi kan få til de neste dagene:Toppturer fra Rondvassbu.

Dag 2-3: Topptur i område 

Vi spiser frokost og lager en solid niste før vi prøver oss på turens første toppturmål. Rondvassbu er omringt av fine topper og det fins mange fine topper å velge.  

Storronden som ligger på 2138 moh. Dette er den nest høyeste toppen i Rondane, men også den enkleste å bestige, og det vil nok ta 4 timer å nå toppen, samt 3 ned igjen. 1000 høydemeter til sammen.
Veslesmeden som ligger på 2015 moh. En greit tilgjengelig topp som byr på et fantastisk utsyn mot Rondslottmassivet, med Rondslottet, Vinjeronden og Storronden som ruver i terrenget. På dager med klarvær kan man også se Jotunheimen herfra. 
Rondeslottet som ligger på 2178 moh, som er den høyeste toppen i Rondane. Dette er en relativt lang tur. 

Dag 4 - Topptur og hjemreise

Hjemreisen står for tur. Dersom gruppen er ved godt mot og i god form, kan man prøve å stå opp tidlig og få til en topptur også denne dagen. Eventuelt venter en kort sykkel etappe til Spranget.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Kr. 4.175,- fra/til Spranget
Kr.  3.020,- fra/til Spranget (18-26 år) (Husk å huke av ungdsomrabatt ved bestillingen)
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledere, sykkel leie (uten hjelm), alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 10 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Annet:

Alle burde pakke i en 30-40 liters dagstursekk, og til sammen bør den helst ikke veie mer enn cirka 8-10 kg. Veier den mer enn dette, har du rett og slett tatt med deg for mye utstyr. Det er lurt å pakke i vanntette pakkposer, og man bør ha med ulltøy, sokker, votter og lue, regntøy, badetøy for de som ønsker det, hodelykt, overnattingsutstyr og vann i sekken. Se ellers pakkeliste sommer for mer utfyllende forslag til utstyr. 

Niste til turen kan være lurt. Sjokolade, rosiner, nøtter og annet snacks kan være kjekt å ha med i sekken. All annen mat dekkes av turprisen, og fås på Rondvassbu. 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

 

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Passer turen for meg

Gradering av turen: lengde rød/terreng rød

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom eller sovesal i egen lakenpose. Ta med lakenpose, eller bestill og betal for sengetøy når du ankommer hytta. 

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Tog fra Oslo til Otta og rutebuss til Spranget. 

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:
Fra Oslo til Spranget (parkeringsplass)

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Rondane Sør 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hytta her: Rondvassbu

 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

 

Toppturer i Rondane (18-30 år)

Bli med DNT ung på en spenstig og utfordrende topptursamling i Rondane. Vi bor på den betjente hytten Rondvassbu hvor vi blir servert god mat og sover godt slik at ...

Kontaktinformasjon: