Rundtur i Skarvheimen

Fellestur

Fra dato
19. juli kl. 15:15
Til dato
23. juli
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Fjelltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Geiterygghytta , Iungsdalshytta
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
13096

Her byr vi på en deilig turpakke i mektig fjell-landskap og til fire, flotte, betjente hytter med vertskap som gleder seg til hvert eneste turfolk-besøk.

Hvem har vel ikke lengtet etter å få gå en skikkelig hytte-til-hyttetur! Med sekk på ryggen, gode fjellstøvler, dyktige turledere og all verdens herlige natur rundt oss, kan vi virkelig se fram til gode fotturer og sunn fjellkost både morgen og kveld.

Skarvheimen er fjellområdet mellom Jotunheimen i nord og Hardangervidda i sør, og er en perfekt blanding av disse fjellområdene. Her vandrer vi over tregrensa hver dag. Matlaging behøver du ikke tenke på - alle bord er dekket og du kan bare sette deg ned etter hver dagsetappe. 

Bli med da vel!

Program:

Dag 1 Ankomst Storestølen Fjellstugu 1.011 moh
Oppmøte Ål stasjon kl. 15.15. Ekstrabuss fra Ål stasjon kl. 15.30 til Storestølen. Storestølen ligger ved veien mellom Hol og Aurland. Vertskapet satser på mat og helse, og tilbyr gluten- og lactosefri mat i alle varianter. En nydelig plass å bo og supert utgangspunkt for vår ferd videre inn i Skarvheimen. 

Etter middag samles vi ute eller inne for presentasjon og informasjon om turen videre.

Dag 2 Storestølen-Iungsdalshytta 1.100 moh, ca 18 km/6 timer
Etter frokost starter turen vår nordover mot Iungsdalshytta. Dagens tur gir oss åpent landskap og mye utsikt. Siste del av turen går vi over Grevskardet, en bratt motbakke som gir oss en makalaus "premie" på toppen - utsikt til Iungsdalen! En velfortjent hvil i skardet kan gjerne kombineres til en tur opp på Grevskardnuten (1.555 moh). 

En nydelig nedstigning med Iungsdalshytta i sikte fra Grevskardet.

Velkommen til setermiljøet på Iungsdalshytta og en kveld med mat og hygge i stua. Kanskje velkomstkomiteen består av kyr, geiter og griser.

Dag 3 Iungsdalshytta - Steinbergdalen 1.064 moh, ca 23 km/8 timer
Etter en god frokost pakker vi nistepakke og termos i sekken og starter turen. En nydelig og lang etappe venter oss. Vi går forbi selvbetjeningshytta Kongshelleren (1.467 moh), flott plassert i terrenget. Høyeste punkt på turen er ca 1.510 moh. Derfra går det nedover de siste kilometrene ned til Steinbergdalen. Er det en skikkelig varm sommerdag, er det mange muligheter til å ta en bad.

Framme på Steinbergdalen står vertinne Solveig og tar oss imot. Gled dere til en deilig middag etter en god tur, og en avslappende kveld på tunet eller inne i stua.

Dag 4 Steinbergdalen-Geiterygghytta (1229 moh), ca 11 km/4 timer
En lang frokost nytes på Steinbergdalen før vi setter snuta mot Geiterygghytta.  En morsom avstikker er turen over Bolhovd (1.507 moh) og ned på T-merket sti fra Kongshelleren. Et nydelig terreng å gå i.

På Geiterygghytta er det deilig å være en vakker sommerkveld. Her klukker hønene rundt på tunet. Kanskje du har lyst til å leie en kano? 

Nyt middagen og siste kveld med dine nye fjellvenner.

Dag 5 Geiterygghytta - Geiteryggtunnelen øst
Etter frokost får vi en fin formiddagstur på vei ned til Geiteryggtunnellen øst og ekstrabussen som frakter oss til Ål. Beregnet ankomst Ål er ca kl 15.00.

Med forbehold om endring i programmet.
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris
Kr. 7.750,-  Oppmøte/avreise Ål stasjon
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledere, ekstrabusser og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: rød

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose. 

Les mer om hyttene her:
Storestølen (Privat)
Iungsdalshytta (DNT Oslo)
Steinbergdalen (Privat)
Geiterygghytta (DNT Oslo)

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Anbefalt reise:
Dag 1: Tog fra Oslo S kl. 12.03. Ankomst Ål. kl 15.15
Dag 4: Tog fra Ål 15.39 til Oslo S. Ankomst Oslo kl. 19.05

Se rutetider på entur.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil:
Fra Oslo kan man kjøre bil til Ål.  

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Skarvheimen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Rundtur i Skarvheimen

Her byr vi på en deilig turpakke i mektig fjell-landskap og til fire, flotte, betjente hytter med vertskap som gleder seg til hvert eneste turfolk-besøk. Hvem har vel ikke lengtet ...

Kontaktinformasjon: