Trygg og sikker orientering i sommerfjellet (for turledere)

Kurs

Fra dato
6. august kl. 17:00
Til dato
8. august
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Finsehytta
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
13091

Har du noen gang hatt følelsen av å ikke ha kontroll på hvor du er eller oppdaget at her kommer jeg jo ikke ned? Da er du en av oss; for enten har du eller vil du komme til å opplevd dette. Men det finnes råd.

Velkommen til to aktive dager ute i naturen! Dette kurset er trinn 2 i den 3-delte rekken av flerdagers kart og kompasskurs for turledere. Trinn 3 (kart og kompasskurs for vinterfjellet) bygges opp rundt viktig teori fra dette kurset. Også praksisen fra dette kurset er viktig kunnskap før trinn 3.

 • Dette kurset vil ta dine kart- og kompassevner til nye høyder, uansett hvilket nivå du er på.
 • Kart- og kompasskurset sommerfjell er en påbygning til kurset "Trygg og sikker orientering i Marka" og inneholder kun en kort teoretisk gjennomgang av hjelpemidlene våre.
 • Kurset er også en nyttig forberedelse til de som ønsker å ta sommerturlederkurs slutten av august. De som søker en plass på sommerturlederkurs må kunne dokumentere gode kunnskaper om orientering og kart- og kompass i høyfjellet (SARTTO, koordinater, kompasskurs, forstå fordeler og begrensninger med forskjellige typer kart,  kartreferanse ved bruk av UTM, veivalg, distanser og tid, bratt lende og steinsprang, oppfang og ledlinjer, nattorientering, ogsv.).
 • Vi overnatter på Finsehytta hvor vi får servert smaksrik middag og frokost. Om kvelden blir det sosial prat og erfaringsutveksling vedsiden av peisen.


Hovedtyngden vil ligge på praksishelgen i fjellet med de utfordringer fjellet gir oss. Bli med på et kunnskapsløft ute i naturen!

 

Innhold på trinn 2:

Teorikveld (torsdag)

 • En kort teoretisk gjennomgang av kompasset og kartet samt nyttige tips
 • Forberedelser til praksishelgen, herunder bruk av SARRTO

Praksishelg (fredag til søndag)

 • Gode veivalg
 • Krysspeiling
 • Rutehenvisning
 • Detaljorientering på 1:50 000-kart
 • Avstandsbedømmelse og tidsbruk
 • Nattorientering
 • Evaluering

Pris:
Kr. 2.220.- (uten transport, deltakere må selv bestille togbilletter. DNT Oslo og Omeng sponser overnattingen på Finsehytta)
risen inkluderer insturktør, overnatting og fullpensjon på Finsehytta.
Ikke DNT Oslo medlemstillegg kr 500,-. Bli medlem i DNT

Oppmøte:
mer informasjon kommer

Avreise:
Kurset avsluttes søndag 8/8 kl. 1800 på Finse.
Toget går kl. 1819 med ankomst Oslo S kl. 2227 (husk å bestille din billett).

Utstyr:
Ta med lakenpose og sovepose. Utvørne tar med klær som tåler vær og vind, da mye av kurset vil bli holdt utendørs. Ta med eget kompass (obligatorisk), skrivesaker. Godt fottøy er kjekt å ha.
Turkart Finse 1:50000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken

Annet:
Alle deltakere tilskrives ca 1 uke før kursstart, her følger mer informasjon. Dere mottar også Turlederhåndboka og informasjon som bør leses i forkant av kurset.

Vilkår for deltakelse på kurs:
Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

 

Maks antall deltakere: 8 (pluss en kursleder) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er kursleder og kontaktinformasjon til vedkommende.

Smitteverntiltak på kurs

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre kursledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få et kurs som i hovedsak er preget av kursopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på kurs:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Trygg og sikker orientering i sommerfjellet (for turledere)

Har du noen gang hatt følelsen av å ikke ha kontroll på hvor du er eller oppdaget at her kommer jeg jo ikke ned? Da er du en av oss; ...

Kontaktinformasjon: