Avlyst Topprangling i Jotunheimen

Fellestur

Fra dato
19. august kl. 15:00
Til dato
22. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Toppturer, Hyttetur, Fjelltur
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13068
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Med base på Gjendesheim - inngangsporten til Jotunheimen - legges det opp til turer i høyden. Flotte topper og tildels luftige turer er ingrediensene for disse dagene. 

Smak på navn som Sikkilsdalseggen, Høgdebrotet og Knutshø - solide navn med spektakulær utsikt og tilkomst. Nå er det bare å ta sekken på ryggen utover vinteren og våren og gjøre lårmusklene klare for litt oppturer og nedturer.

Hver dag vet vi at maten står klar til frokost og middagstid, så vi kan legge all energi i være på tur og å pleie støle ben og opplevelser på kvelden.

Velkommen til Jotunheimen.

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Gjendesheim
Deltakere og turleder møter på Gjendesheim innen kl.15.00. Turlederne tar dere i mot på hytta og rom fordeles.

Før middag tar vi en myk start opp til Gjendehalsen og blir bedre kjent med hverandre.

Etter middag samles vi i stua for informasjon om turdagene.

Dag 2  Sikkilsdalshø (1.778 moh) og Sikkilsdalseggen, ca 23 km/8 timer t/r Gjendesheim
Få topper gir et så oversiktlig utsyn over Jotunheimen som Sikkilsdalshø. Med en hyggelig start via Maurvangen og opp gjennom åpen bjørkeskog fortsetter man i lett stigning oppover på god og T-merket sti helt til toppen. Utsikten er formidabel og den ene toppen etter den andre stikker opp i horisonten ettersom høydemetrene gås.

De neste dagers turmål syns godt fra Sikkilsdalshø; Knutshø (1.517 moh)  og Høgdebrotet (2.226 moh)
Vi fortsetter over toppen og går litt ned på Sikkilsdalseggen som gir oss en luftig opplevelse. Her er det motiver for fotoglade fjellturister.

Store muligheter for å treffe reinsdyr, da dette er i Vågå-tamreinens rike.

Dag 3 Høgdebrotet (2.226 moh), ca 18 km/9 timer t/r Vargebakken
Fyll på ved frokostbordet for nå er vi klar for en virkelig høydare. Høgdebrotet er en morsom tur og en morsom topp. Vi starter rett etter frokost med biltur til Vargbakken (ca 6 min kjøring). Vi går via Bukkehåmmeren og Kvassryggen opp. Ned fra toppen går vi via Steinflye og Steinflybekken.

Gled dere til en super tur, og kryss fingre for klarvær og god sikt!

Dag 4 Knutshø 1.517 moh , 10 km/4 timer t/r
Denne turen setter prikken over i-en for disse dagene.Turen til Knutshø er luftig med klyving og fantastisk utsikt! Turen går på fin sti, med noen bratte partier. En flott tur med mange fine steder man kan stoppe for å nyte utsikten.

Vi tar bil til Vargebakken etter frokost. Vi avslutter turen på Gjendesheim innen kl 15.00 og takker for turfølge.

Hjemreise.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

Kr. 5.100,- fra/til Gjendesheim
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledere og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: svart (men ikke klatring)

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose. Ta med lakenpose, eller bestill og betal for sengetøy når du ankommer hytta. 

Les mer om hytta her: Gjendesheim

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Buss fra Oslo til Gjendesheim. 
Se rutetider på www.nor-way.no  

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:
Via Fagernes, Beitostølen og Valdresflya til Gjendesheim. 

Kart og ruteinformasjon 

Turkart  Jotunheimen Aust 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

 

 

 

Topprangling i Jotunheimen

Med base på Gjendesheim - inngangsporten til Jotunheimen - legges det opp til turer i høyden. Flotte topper og tildels luftige turer er ingrediensene for disse dagene.  Smak på navn ...

Kontaktinformasjon: