Singeltur i Jotunheimen (18-25 år)

Fellestur

Fra dato
21. juni kl. 15:00
Til dato
24. juni
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Singeltur, Hyttetur, Fjelltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung , DNT ung Oslo , Gjendesheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13062

Med base på Gjendesheim - inngangsporten til Jotunheimen - legges det opp til turer og aktiviteter høyt og lavt, bratt og til fots. Fire innholdsrike dager for dere som vil ha turfølge med friluftsglade fjellfolk som deg selv.

Det er enkelt å komme seg til Gjendesheim, og det er godt å bo på Gjendesheim. Å unne seg noen dager med full oppvarting på hytta og hele dager i fjellheimen er en fornøyelse. Erfarne guider tar oss trygt og sikkert opp den bratte fjellsiden og langs trange fjellhyller på en tilrettelagt rute som fører deg helt til topps på Synshorn. 

Singelturene skiller seg fra andre DNT-turer ved at det er en viss kjønnsfordeling.

Velkommen til Jotunheimen.

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Gjendesheim
Deltakere og turleder møter på Gjendesheim innen kl. 15.00. Turlederne tar dere i mot på hytta og rom fordeles.

Etter middag samles vi i stua for presentasjon og informasjon om turdagene. Og en sommerkveld kan innby til en myk start opp til Gjendehalsen.

Dag 2    Besseggen via Jo-stigen, ca km/  timer
Besseggen lyder kjent for de fleste, men hva med Jo-stigen? Det er snarveien opp til Besseggen, en artig sti for dere som liker å ha litt luft under vingene. Hele turen starter med en vandring langs Gjende og forbi Lagunen. Etter ca 4 km langs frodige Gjende, starter vår opptur.  En flott tur og en forsmak til en enda brattere opplevelse som venter neste dag.

Kvelden tilbringes på tunet eller inne i den hyggelig peisestua.

Dag 3   Synshorn via Ferrata

Etter frokost kjører vi med buss og privat biler til Bygdin. Der møter vi våre instruktører for dagens klatretur. Utdeling av utstyr og på med hjelm og vi er klare for en luftig tur opp Synshorn. Gled dere til en spenstig tur. Etter gjennomført klatring og litt mo i armer og bein, kjører vi tilbake til Gjendesheim.

Vel framme på Gjendesheim er det kanskje tid for et iskaldt bad i Gjende før middag. Valget er deres!

Dag 4: Knutshø t/r

Etter en god frokost og før vi starter på hjemreisen rekker vi en tur opp på morsomme og luftige Knutshø. Vi går opp og ned samme vei, og får et spektakulært skue utover Gjende og over til Besseggen, Besshø og mange andre delikate topper og vann. Vi avslutter turen ved Gjendesheim kl. 15.00 (avreise tilpasses til rutetider med Valdresekspressen til Oslo)

Hjemreise.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Kr. 4.295,- fra/til Gjendesheim (18-25 år) (Husk å huke av ungdsomrabatt ved bestillingen)
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledere, Synshorn via Ferrata (med transport), alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 16 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom eller sovesal i egen lakenpose. Ta med lakenpose, eller bestill og betal for sengetøy når du ankommer hytta. 

Les mer om hytta her: Gjendesheim

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Buss fra Oslo til Gjendesheim. Se rutetider på www.nor-way.no  

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:
Via Fagernes, Beitostølen og Valdresflya til Gjendesheim. 

Kart og ruteinformasjon 

Turkart  Jotunheimen Øst1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Utstyrsutlån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

 

 

 

Singeltur i Jotunheimen (18-25 år)

Med base på Gjendesheim - inngangsporten til Jotunheimen - legges det opp til turer og aktiviteter høyt og lavt, bratt og til fots. Fire innholdsrike dager for dere som vil ...

Kontaktinformasjon: