Women only på Grimsdalshytta i Rondane (18-30 år)

Fellestur

Fra dato
16. august kl. 17:00
Til dato
19. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Rondane, Fjelltur, Womenonly
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung , DNT ung Oslo , Grimsdalshytta
Turområde
Rondane (se kart)
Turkode
13080

Vakre turer er det helt sikkert at det blir disse dagene, her er det bare damer som er velkommen på tur. Grimsdalen er en av Norges vakreste seterdaler, og med T-merkede stier inn i Dovre nasjonalpark og Rondane nasjonalpark rett utenfor stuedøra, er det duket for nye turmål hver dag.

Dagene i de flotte omgivelsene rundt hytta, blir brukt på turer i akkurat passe tempo. En dag tar vi en sykkeltur i Rondane. Grimsdalen har mye spennende å by på av serverdigheter og turmål. Man rekker ikke alt på tre døgn, men da er det bare å reise tilbake hit igjen. 

Vertskapet på Grimsdalshytta er opptatt av at du skal føle deg hjemme og drømme deg tilbake etter endt besøk. Når sola går ned trekker vi oss inn i peisestua. Her finner vi roen med gode samtaler.
 

PROGRAM

Dag 1 Oppmøte Grimsdalshytta

Deltakere og turledere møtes på Grimsdalshytta innen kl.17.00. Turledere fordeler rom etterhvert som deltakerne ankommer hytta. Vi rekker en fin bli-kjent-tur før middag.

På kvelden blir det informasjon om dagene, og kanskje får vi oppleve solnedgangstimen fra det idylliske tunet. 

Dag 2 Sykkeltur til Tollevshaugen og Gruvelistigen, 11+11 km + 8 km
Etter en nydelig og rolig frokost starter vi sykketuren (med elsykkel) til Tollevshaugen (11 km per vei). Turen vil by på vakkert natur- og kulturlandskap. Langs veien vil du sykle forbi flere sætrer hvor noen har historie tilbake til 1500 – tallet. Enkelte av sætrene er fortsatt i drift. Du vil også kunne se tallrike spor etter jakt og fangst, samt gruvedrift i Grimsdalsgruva. Vi tar oss en fin lunsjpause og kanskje har vi krefter og lyst ti lå gå "Gruvelistigen"  8 km ( historie om gruvedrift, villreinfangst, ferdsel, natur og kultur) før vi sykkler tilbake til hytta. 

Tilbake på hytta blir det en varm dusj, middag og hyggelig sammkomst i peisstua.

Dag 3 Topptur, ca 18 km/6 timer
Etter en god frokost, tar vi sekken på ryggen og går en flott fjell-runde. Kvelden før har vi valgt ut toppen som skal bestiges og vi satser på en nydelig utsikt over helle Rondane fra toppen. 

Dag 4 Dagstur i område før avreise 

Etter frokost gjør vi oss klare til en dagstur i område. Her er det mange å velge av og turlederen har forberedt en av disse turenen: Turtips

Tilbake på Grimsdalshytta ca 15.00 hvor vi tar farvell fra hverandre. 

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris: DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Kr. 4.500 ,- fra/til Grimsdalshytta
Kr. 3.220.- fra/til Grimsdalshytta for 18-26 år (husk å hukke av ungdsomrabatten ved bestilling)
Viktig: skriv i kommentarfeltet din høyde så at vi kan bestille den riktige elsykkel til deg. 
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledere, elsykkel (Sykkelhjelm, sykkelveske, lappesaker er inkludert) og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen:  Blå
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose. Ta med lakenpose, eller bestill og betal for sengetøy når du ankommer hytta. 

Les mer om hytta her: Grimsdalshytta

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Det går dessverre ikke offtenlig transport til Grimsdalshytta og vi anbefaler privatbil. Evt. kan du ta tog til Otta eller Dombås og taxi videre. 
Se rutetider på entur.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:
Alt 1.: E6 opp Gudbrandsdalen til Ringebu. Kjør over Venabygdsfjellet og følg Atnsjøen videre nordover til avkjøring inn mot Grimsdalen. Bomvei med elektronisk bom (kortbetaling - ca 100 kroner).

Alt 2.: E6 opp Gudbrandsdalen til Dovre. Ta av østover og oppover til Grimsdalen og følg denne fram til skilt mot Grimsdalshytta. Grusvei. Bomvei med elektronisk bom (kortbetaling - ca 100 kroner).

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Rondane Nord 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Utstyrsutlån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Women only på Grimsdalshytta i Rondane (18-30 år)

Vakre turer er det helt sikkert at det blir disse dagene, her er det bare damer som er velkommen på tur. Grimsdalen er en av Norges vakreste seterdaler, og med ...

Kontaktinformasjon: