Rundtur i Rondane

Fellestur

Fra dato
12. juli kl. 12:30
Til dato
15. juli
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Hyttetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Bjørnhollia , Rondvassbu
Turområde
Alvdal Vestfjell , Rondane (se kart)
Turkode
13076
Dette arrangementet er over!

I hjertet av Rondane finnes en artig rundtur vi inviterer deg til å bli med på. DNTs koselige, betjente hytter, Bjørnhollia og Rondvassbu, står og venter på oss etter hver dagstur.

Norges eldste nasjonalpark - Rondane - er stadig like populær - og nå får vi en smakebit av det villeste og hardeste fjellområdet har å by på - og det frodigste og mykeste. Visste du forresten at det går båt i rute midt i fjellet? Den skal vi benytte.

Velkommen på tur i Rondane.

PROGRAM

Dag 1 Straumbu-Bjørnhollia 895 moh, ca 6 km/2 timer
Deltakere og turledere møter på parkeringsplassen ved Straumbu kl. 12.30 og går samlet inn til Bjørnhollia.
En nydelig tur opp gjennom furuskog og åpne rabber over til oasen i Rondane, Bjørnhollia. Vel framme blir det presentasjon og informasjon om dagene.

Dag 2 Bjørnhollia-Rondvassbu 1.191 moh, via Illmanndalen, ca 13 km/4-5 timer
Vi nyter en lang frokost på Bjørnhollia. Idag skal vi gjennom Illmanndalen og fram til neste hytte. Underveis tar vi god tid til lunsj. Vi får flott utsikt når vi kommer over bjørkebeltet. En diger morene blir passert på stien østover. Så svinger vi innom dyregravene som ligger tett opptil stien rett før nedstigningen til Rondvassbu. Denne etappen viser tydelige tegn på naturkreftene som har formet fjellet gjennom tidene. Og historien om fangst i eldre tider.
Vel framme står rom, og etterhvert middag, klart. 

Dag 3 Rondvassbu-Bjørnhollia via Langglupdalen, ca 14 km/5 timer
Etter frokost tar vi "Rondejenta" over Rondvatnet og "sparer" ca 7 km vandring på å ta båten. Langglupdalen er en vill og vakker dal, og elva som renner her er en nytelse å gå langs. Kan tenkes at noen fristes til å ta et bad der vi krysser elva før siste kilometrene til Bjørnhollia.
Vel tilbake på Bjørnhollia er det bare å slappe av på tunet eller inne vel vitende om at middagen snart er klar.

Dag 4: Bjørnhollia-Straumbu, ca 6 km/2 timer
Etter en deilig frokost, tar vi turen ned til Straumbu igjen, og det er store muligheter for at vi velger en annen sti enn den vi kom. Det er et klokt valg, isåfall. Avreise fra Straumbu skjer ca 15.00.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris:
Kr. 4.700,- fra/til Straumbu
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  båttur, turledere og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg?

Gradering av turen: blå
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting:
Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose/sengetøy. 

Les mer om hyttene her:
Bjørnhollia
Rondvassbu

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?
Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Tog til Ringebu. Lokalbuss kl. 11.05 fra Ringebu. Ankomst Straumbu 12.15.
Hjemreisedag: Buss fra Straumbu kl. 15.30 til Ringebu.

Se rutetider på entur.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil:
Via Gudbrandsdalen til Ringebu. Kjør over Venabygdsfjellet og etter hvert langs Atnsjøen til Straumbu. Parkering på stor tilrettelagt p-plass.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Rondane Sør 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Smitteverntiltak på turer og hytter:
Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding:

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Rundtur i Rondane

I hjertet av Rondane finnes en artig rundtur vi inviterer deg til å bli med på. DNTs koselige, betjente hytter, Bjørnhollia og Rondvassbu, står og venter på oss etter hver ...

Kontaktinformasjon: