Avlyst Ski og turopplevelser på Fondsbu 55+

Fellestur

Fra dato
21. mars kl. 15:10
Til dato
25. mars
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjelltur, Hyttetur, Ukestur, Turkatalog2021-Basetur, Turkatalog2021, Turkatalog2021_Seniortur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT senior Oslo
Turområde
Jotunheimen, Skarvheimen (se kart)
Turkode
13038
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. pga korona

Hvis du har lyst til å komme opp i det virkelige ville vinterfjellet, bør du bli med på denne turen i Jotunheimen.  Området byr på flotte skiforhold mellom ville, vakre tinder, og det blir lagt opp til flotte dagsturer. Her vil dere i tillegg få en uforglemmelig tur med de gamle ærverdige beltebilene fra Tyin inn til Fondsbu. Peisestua og hemsen er deilig å innta etter en dag ute, så der er det godt å slappe av og nyte utsikten. Bestyrer Solbjørg ser fram til å skjemme dere bort med god mat og vakker sang.

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Tyin - Beltebil til Fondsbu (1065 moh)
Vi møtes kl. 15.10 på Tyin.  Beltebil til Fondsbu kl. 15.20, ankomst rundt kl. 16.15. Informasjon og innlosjering. Vi spiser felles middag og samles i stua etterpå hvor turleder gir informasjon og vi legger en plan for turene de neste dagene.

Dag 2-4: Opphold og skiturer Fondsbu
På Fondsbu er mulighetene mange for flotte ski- og turopplevelser. I tillegg til turledernes egne forslag, så kan mulige turer være:

  • Opp rundt Høystakkane, over Gravatjernet og ned Mølkedalen. 
  • Opp ved Sløtabekken, over Kvitevatnet og ned og ut Koldedalen via Tyriholmen og Eidet.
  • Topptur til Utsikten

Turlederne legge opp turene når de har blitt litt kjent med deltakerne og etter vær og snøforhold. 

Dag 5: Formiddagstur og beltebil Fondsbu -Tyin
Vi bruker god tid på frokosten og pakker oss ut av rommene, før vi nyter en siste skitur fra Fondsbu. Beltebil kl. 16.15 til Tyin.

Med forbehold om endring i programmet!  Vær og føre avgjør hvor og hvor langt turene går.

Pris

Kr 6 490,- fra/til Tyin
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT
Turpakken inkluderer: overnatting, turledelse, beltebil tur/retur Tyin-Fondsbu og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Valgfritt tillegg: Sengetøy og håndkle kr 135,- kan velges per deltaker ved påmelding. I tråd med DNTs miljøengasjement så ber vi våre deltakere vurdere å ta med eget (rent) sengetøy eller lakenpose/putevar+ håndkle.

Maks antall deltakere: 12 personer + 2 turledere

Passer turen for meg?

Gradering av turen: lengde blå til rød/terreng rød
Deltakerne må være i god form, beherske sitt eget fjellski-utstyr og vant til å ferdes i fjellet med sekk. Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv.

Overnatting

Overnatting på 2-sengsrom med køyeseng og vaskeservant i egen lakenpose. Leie av sengetøy og håndkle kan velges per deltaker ved påmelding.
Les mer om hytta her: Fondsbu. Ved spesialønsker for romtype, kontakt hytta direkte om mulighetene for dette.

Matallergier: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme seg til oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før påmelding. 

Offentlig transport til Tyin: Det går buss fra Oslo, Bergen eller Lillehammer til Tyin, se  Entur.no (nasjonal reiseplanlegger for offentlig transport) eller NOR-WAY Bussekspress. Anbefalt buss fra Oslo: Valdresekspressen kl. 10.25 til Tyin, ankomst kl. 15.07. Anbefalt buss til Oslo: Valdresekspressen kl. 17.30 til Oslo bussterminal, ankomst ca. kl. 22.09. Vi anbefaler å undersøke rutetider før påmelding. Merk at DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig ved eventuelle feil eller endringer for rutetidene og kapasitet

Bil til Tyin vinterparkering: Kjør E-16 fra Oslo eller Bergen til Tyinkrysset. Derfra ca 4,5 km på rv 53 i retning Årdal til Tyin. På høyre side av veien er det stor vinterparkering mot betaling per sms/mobil (informasjon ved innkjøring).

Husk ankomst Tyin før oppmøte kl.15.10. Beltebilen til Fondsbu går kl. 15.20. 

Kart

Turkart Jotunheimen Vest 1:50 000 eller Calazo Jotunheimen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller i DNT Nettbutikk.

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til DNTs pakkeliste vinter.

  • Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade. Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
  • Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer. Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring her.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Les våre vilkår for deltakelse
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i DNT Oslo og Omegns vilkår for deltakelse på aktiviteter.

Mer informasjon

Velkomstbrev sendes til deltakerne på e-post nærmere avreisedato. Her står det blant annet hvem som er hovedturleder med kontaktinformasjon. Har du ikke mottatt e-post fra oss en uke før avreise, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Om våre turledere

Våre turledere er frivillige.  Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som gjennomfører sine turlederoppdrag med stor glede og villig deler sin friluftserfaring og friluftsglede med deltakerne. 

Les mer om hvem våre turledere er her.  

Ski og turopplevelser på Fondsbu 55+

Hvis du har lyst til å komme opp i det virkelige ville vinterfjellet, bør du bli med på denne turen i Jotunheimen.  Området byr på flotte skiforhold mellom ville, vakre ...

Kontaktinformasjon: