Toppturer fra foten av Glittertind (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
15. august kl. 14:00
Til dato
18. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Topptur, Høst, Ungdom, Turkatalog2021-Basetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung , DNT ung Oslo , Snøheim
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen, Dovrefjell, Jotunheimen (se kart)
Turkode
13074

Velkommen til fire dager med aktiviteter og flotte toppturer på Glitterheim.

Glitterheim er en svært populær DNT hytte - midt i “smørøyet” av Jotunheimen nasjonalpark. Dette er et supert utgangspunkt for en rekke, fine dagsturer. Alt fra enkle turer til mer krevende toppturer. De hyggelige bestyrerne, Tone og Knut Vole, passer godt på alle, og serverer god, lokal mat. Bli med til fjells og opplev et av Norges flotteste fjellområder som oser av historie og store bragder.

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Veodalen og innover til Glitterheim (1.386 moh), 7km, 3 t

Deltakere og turleder møter på parkeringsplassen i Veodalen kl. 14.00. Samlet går vi  inn til Glitterheim på god grusvei med utsikt innover i Jotunheimen og opp til Glittertind.

Vel framme blir det presentasjon og informasjon om dagene samt gjennomgang av smittevernstiltak på turen og på hytta.

Dag 2-3 Flotte dagsturer og dagsturmål

Jotunheimen byr på mange flotte dagsturer og dagsturmål, og vi velger oss det fineste etter nivå, vær og ønsker. Tur til Glittertind (2.459 moh), Norges nest høyeste topp, er en selvfølge, med flott utsikt mot Galdhøpiggenmassivet med Smørsabbtindene og Hurruane i bakgrunnen. Det er også mange andre fine turer i området, til blant annet Glitterundhøe (2.087 moh) og Ryggjehøe (2.142 moh) med nydelig utsikt ut til Veobre-massivet, og topptur til Nautgardstind (2.258 moh), den høyeste toppen i det østerlige fjellmassivet i Jotunheimen.

Kvelden nyter vi på tunet, eller ved elva med kveldsbad for de som ønsker det. Kanskje tar vi også en kanotur på Veo. Mulighetene er mange.

Dag 4: Fottur og hjemreise.

Før vi reiser hjem denne dagen, skal vi på tur - selvsagt!  På vei ned igjen til bommen har vi muligheten til å ta en fin omvei om Smådalshøe, som gir fantastisk utsikt. Turen avsluttets k. 15:00, men turledere kommer til å ta hensyn til bussavgangen. 

Med forbehold om endring i programmet! Det er turledernesom etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet.

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Kr. 4.200,-. fra/til parkeringsplassen i Veodalen
Kr. 2.970,- fra/til parkeringsplassen i Veodalen for 18 -26 år (husk å huke av ungdsomsrabatt ved bestillingen)
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting (i eget lakenpose), skuttelbuss, turledere, og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Annet

Dette er en ganske tøff topptur. Derfor er det veldig viktig med godt skotøy. Dette betyr stive og gode fjellsko er et must! Dette er en utfordrende tur og krever at man har litt erfaring med turer i fjellet og med å gå på topptur. En slik tur kan slite på knær og ledd, derfor anbefaler vi å ha med vandrestaver til nedfarten. Det vil du takke deg selv for om 20 år. Ellers bør man pakke så lett som mulig. En dagstursekk på 30-40 liter bør være mer enn nok på selve turen. Denne bør ikke veie mer enn 8-10 kg. I denne bør det være et tørt skift, et varmeplagg, førstehjelpsutstyr, mat og drikke. Det er også lurt å pakke med litt snacks, nøtter eller sjokolade å ha lett tilgjengelig i sekken. Det samme gjelder en vannflaske eller drikkesekk.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Passer turen for meg

Gradering av turen

Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på sovesaal (sengetøy er ikke inkludert - ta med lakenpose).

Les mer om hytta her:Glitterheim

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding! Men ta også med nødvendig spesialkost. Vi kan dessverre ikke garantere melke- og glutenfrie produkter på selvbetjeningshyttene. 

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo 
Buss fra Oslo busstasjon til Veoli. Se rutetider: www.nor-way.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:
Med bil parkerer du på parkeringsplassen i Veodalen

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Jotunheimen Aust 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Utstyrsutlån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

!

Toppturer fra foten av Glittertind (19-30 år)

Velkommen til fire dager med aktiviteter og flotte toppturer på Glitterheim. Glitterheim er en svært populær DNT hytte - midt i “smørøyet” av Jotunheimen nasjonalpark. Dette er et supert utgangspunkt ...

Kontaktinformasjon: