Avlyst Fjellskiturer med skredblikk og randonée på Gjendesheim 55+

Fellestur

Fra dato
14. mars kl. 11:45
Til dato
18. mars
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Fjelltur, Skredlære, Baseopphold, Turkatalog2021-Skitur, Turkatalog2021-Basetur, Turkatalog2021, Turkatalog2021_Topptur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT senior Oslo
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13039
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Vi tar med oss fjellskia til Jotunheimen og Gjendesheim for noen herlige vinterdager med flotte skiturer, fine nedkjøringer og erfarne vinterturledere som forteller oss hvordan de vurderer snø- og skredforhold når de tar oss med på avstikkere for å utforske snøforholdene. Den ene dagen vil turleder gi tips og råd til de som ønsker å prøve seg på randonée. Tilbake på hytta venter den vakre utsikten mot Gjendevatnet, spraking fra peisen og smaker av lokale råvarer. 

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Otta -  Gjendesheim
Vi møtes på Otta stasjon kl. 11.45. Felles buss til Gjendesheim kl. 12.00. Vel fremme på hytta blir det romfordeling, og samling i stua for å bli litt kjent. 

Etter middag samles vi i peisestua for planlegging av turene de neste dagene.

Dag 2: Hvor går turen?
Etter en lang og god frokost på Gjendesheim, med utsikt til vinterlandskapet som venter, pakker vi dagstursekken og legger ut på en skitur. Mulighetene er mange. Skal vi helt til topps og bli belønnet med panorama utsikt over Jotunheimens fjellandskap og flotte nedkjøringer eller går vi en rundtur i noe lavere terreng, men flott utsikt likevel, om været er med oss?

Dag 3-4: Mot toppene på randonée-ski om du vil
Vi har nå fått kjent på skifølelsen, skiformen og lært hverandre å kjenne. De neste dagene kan de som ønsker få prøve seg på randonée med tips fra turleder. Om du vil holde deg til fjellski, så går det helt fint. Vi finner et egnet turmål og opplegg for turene disse dagene. 

Alle turdager: Vi er ute hele dagen. Turen er målet og turlederne vil dele sine inntrykk av snøforhold og veivalg, kanskje blir det noen avstikkere. Vi tar pauser underveis og graver oss en fin lunsjplass og nyter nistepakka og varm drikke på termos, før vi vender turen mot Gjendesheim som ønsker oss velkommen tilbake til dusj, tre retters middag og god drikke, hygge i peisestua og felles turplanlegging.

Skred og randonée, kanskje det frister med mer? Dette er ikke et kurs eller introtur, men en anledning til å få en smakebit og bli litt mer nysgjerrig!

Dag 5: Formiddagstur og hjemreise
Etter en tidlig frokost, pakker vi oss ut av rommene, før vi nyter en siste skitur i det vakre fjellandskapet. Felles buss til Otta ca. kl. 14.30. Da har vi god tid om det er noen som skal videre med ettermiddagstog.

Med forbehold om endring i programmet! Vær og føre avgjør hvor og hvor langt turene går.

Pris

Kr 6 590,- fra/til Otta
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT
Turpakken inkluderer: Overnatting, turledelse, transport t/r Otta og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos. 

Valgfrie tillegg ved påmelding:

  • Sengetøy og håndkle kr 135,- kan velges per deltaker ved påmelding. I tråd med DNTs miljøengasjement så ber vi våre deltakere vurdere å ta med eget (rent) sengetøy eller lakenpose/putevar + håndkle.
  • Planlegger du for randonée-ski eller ikke eller har du ikke bestemt deg? Avhak gjerne det som er aktuelt for deg, så er våre turledere forberedt på hva de skal planlegge for.

Maks antall deltakere: 12 personer + 2 turledere

Passer turen for meg

Gradering av turen: lengde rød, terreng rød

Deltakerne må være i god form, beherske sitt eget fjellski-utstyr og vant til å ferdes i fjellet med sekk. Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom med egen lakenpose/putevar. Leie av sengetøy og håndkle kan velges per deltaker ved påmelding.

Les mer om hytta her: Gjendesheim

Matallergier: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før påmelding. 

Med offentlig transport til Otta: Tog eller buss til Otta. Se Entur.no (nasjonal reiseplanlegger for offentlig transport) for reisetider. Anbefalt reise: fra Oslo S kl. 8.09 til Otta, ankomst 11.29. Anbefalt reise fra Otta til Oslo kl. 16.34, ankomst ca. kl. 20.04. Vi anbefaler å undersøke rutetider før påmelding. Merk at DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig ved eventuelle feil eller endringer for rutetidene og kapasitet

Med bil til Otta: Du kan kjøre bil til Otta. Parkering ved Otta stasjon.

Husk ankomst Otta stasjon før kl 11.45 for felles buss videre til Gjendesheim.

Med bil til Gjendesheim: Bilvei helt frem og parkering for overnattingsgjester ved hytta. Se hytta sine nettsider for detaljert informasjon om adkomst, parkering og el-billading på Gjendesheim

Kart

Turkart Jotunheimen Aust 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller i DNT Nettbutikk.

Utstyr og pakkeliste

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til DNTs pakkeliste vinter.

Du kan benytte lakenpose + putetrekk i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes i sengene.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Les våre vilkår for deltakelse
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i DNT Oslo og Omegns vilkår for deltakelse på aktiviteter.

Mer informasjon

Velkomstbrev sendes til deltakerne på e-post nærmere avreisedato. Her står det blant annet hvem som er hovedturleder med kontaktinformasjon. Har du ikke mottatt e-post fra oss en uke før avreise, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer. 

Om våre turledere

Våre turledere er frivillige. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som gjennomfører sine turlederoppdrag med stor glede og villig deler sin friluftserfaring og friluftsglede med deltakerne. 

Les mer om hvem våre turledere er her.  

 

Fjellskiturer med skredblikk og randonée på Gjendesheim 55+

Vi tar med oss fjellskia til Jotunheimen og Gjendesheim for noen herlige vinterdager med flotte skiturer, fine nedkjøringer og erfarne vinterturledere som forteller oss hvordan de vurderer snø- og skredforhold når de tar ...

Kontaktinformasjon: