Har du ikke vært der enda? Snøhetta (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
16. september kl. 18:30
Til dato
19. september
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Topptur, Høst, Ungdom
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung , DNT ung Oslo , Snøheim
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen, Dovrefjell, Jotunheimen (se kart)
Turkode
13073

Velkommen til 4-dagers aktivitets- og tur-opphold i Dovre. 

Alle klassikere i Norge må engang oppleves. Det skal iallfall vi sørge for at du får muligheten til. Snøhetta er etterhvert blitt veldig kjent og definitivt en topp du ikke ønsker å gå glipp av. Bli med oss og forser historiske landskaper på Dovre i moskusens rike.

 

Program

Dag 1 - Oppmøte Hjerkinn togstasjon

Vi møtes Hjerkinn togstasjon kokka 18.31. Vi går til Hjerkinnhus for å ta skyttelbuss kl 19.00 som tar oss inn til Snøheim. DNT dekker disse billettene. 

Vi blir tatt imot av den evigunge bestyreren Knut som ordner en god 3 retters middag til oss. Resten av kvelden blir brukt til å planlegge morgendagens rute og tur, samt sosialt samvær.

Dag 2 - Turdag, 12 km, 6-7 timer

Vi må stå opp tidlig for å rekke den lange turen vi skal gjennom idag. Det er viktig med en god frokost før en lang tur. For å unngå de største folkemassene og for å få en hakket finere tur skal vi idag gå til Snøhetta Vesttoppen. Dette er ikke en like kjent topp, som er litt lenger unna, men som har en litt mer utfordrende og luftigere oppstigning til toppen. Utsikten er også hakket bedre. Det er cirka 900 høydemeter til toppen, og de fleste bruker 3-4 timer på den turen. Vi skal imidlertid ned også, så vi må beregne nærmere 6-7 timer på hele turen med pauser. Så pakk godt med niste. Selve turen er veldig fin. Ved godvær har du et fantastisk skue og utsikt over fjellmassivene videre nord på Dovre og sør mot Rondane. Belønningen er stor når du kommer på toppen.

Dag 3 - Turdag, 12 km, 6-7 timer

Siden vi har lagt denne turen til en langhelg får vi tid til en toppturdag til. Det er ikke tilfeldig, da det er mange flere 2000-metertopper å velge mellom her på Dovre. Idag kan målet være enten Larstinden, Langvasstinden eller Svanåtinden litt avhengig av gruppas form og rådende vær og vindforhold. Alle gir et helt nytt utsyn og ikke minst prima utsikt til Snøhetta fra en annen vinkel, og det er verdt å få med seg.

Dag 4 - Turslutt

Nå er siste dag her. Vi tar tidlig skyttelbuss kl 09.00 fra Snøheim til Hjerkinnhus etter frokost.Turen avsluttes på Hjerkinn togstasjon kl. 09:30.

Med forbehold om endring i programmet! Det er turledernesom etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet.

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Kr. 4.150,-. fra/til Hjerkinn stasjon
Kr. 2.945,- fra/til Hjerkinn stasjon for 18 -26 år (husk å huke av ungdsomsrabatt ved bestillingen)
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting (i eget lakenpose), skuttelbuss, turledere, og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Annet

Dette er en ganske tøff topptur. Derfor er det veldig viktig med godt skotøy. Dette betyr stive og gode fjellsko er et must! Dette er en utfordrende tur og krever at man har litt erfaring med turer i fjellet og med å gå på topptur. En slik tur kan slite på knær og ledd, derfor anbefaler vi å ha med vandrestaver til nedfarten. Det vil du takke deg selv for om 20 år. Ellers bør man pakke så lett som mulig. En dagstursekk på 30-40 liter bør være mer enn nok på selve turen. Denne bør ikke veie mer enn 8-10 kg. I denne bør det være et tørt skift, et varmeplagg, førstehjelpsutstyr, mat og drikke. Det er også lurt å pakke med litt snacks, nøtter eller sjokolade å ha lett tilgjengelig i sekken. Det samme gjelder en vannflaske eller drikkesekk.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Passer turen for meg

Gradering av turen

Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på sovesaal (sengetøy er ikke inkludert - ta med lakenpose).

Les mer om hytta her:
Snøheim

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding! Men ta også med nødvendig spesialkost. Vi kan dessverre ikke garantere melke- og glutenfrie produkter på selvbetjeningshyttene. 

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo 
Tog fra Oslo til Hjerkinn stasjon. Se rutetider: www.vy.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:
Med bil parkerer du på Hjerkinn/Hjerkinnhus. 

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Snøhetta  1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Utstyrsutlån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

!

Har du ikke vært der enda? Snøhetta (19-30 år)

Velkommen til 4-dagers aktivitets- og tur-opphold i Dovre.  Alle klassikere i Norge må engang oppleves. Det skal iallfall vi sørge for at du får muligheten til. Snøhetta er etterhvert blitt ...

Kontaktinformasjon: