Toppen av Jotunheimen (12-15 år med foreldre)

Fellestur

Fra dato
9. august kl. 16:00
Til dato
12. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Fjelltur, Hytte-Til-Hytetur, Fellesturkatalog, Turkatalog2021_Ungtur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung , DNT ung Oslo , Fannaråkhytta , Skogadalsbøen
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13072

Det er først og fremst variasjonene som gjør Vest-Jotunheimen så fascinerende. Det blir turer på bre og overnatting på Norges høyestbeliggende betjente hytte; Fannaråkhytta (2068 moh). Ferden ned i den ville Utladalen fører oss til perlen av en DNT-hytte, Skogadalsbøen. 

Vilt og vakkert – steile fjell og grønne daler. Her får Jotunheimen vist sitt mangfold av natur.

Velkommen på tur i vakre Jotunheimen!

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Sognefjellshytta (1440 moh)

Deltakere og turledere møter på Sognefjellshytta innen kl. 16.00. Vi spiser middag sammen og samles i stua for presentasjon og informasjon om dagene framover. 

Tips: Hvis du kjører via Lom anbefaler vi en kort stopp for å besøke både bakkeriet og det Norske Fjellmuseumet

Dag 2 Sognefjellshytta - Fannaråkhytta (2065 moh), 10 km, 5-6 timer

På turen til Fannaråkhytta får du både med deg en bretur og besøk på DNTs høyest liggende hytte. Fannaråkbreen er dekket av snø, men under overflaten beveger ismassene seg, slik at det er nødvendig å gå i tau med fører. Dette er litt utfordrende for deg med høydeskrekk, men førerne er trygge og behjelpelige. Så er det bare å håpe på godvær når turen går videre oppover på den bare fjellryggen til Fannaråkhytta – herfra er utsikten helt rå i godvær. Man ser rett over til Skagastølsryggen med Store Skagastølstind som den høyeste toppen.

Dag 3 Fannaråkhytta - Skogadalsbøen (833 moh), 12 km, 5-6 timer

Bratt ned fra Fannaråken på sørsiden av breen. Videre ned gjennom Keiserpasset til Skogadalsbøen. Total 1200 høydemetre nedover, mesteparten på stein før vi kommer under skogsgrensa og fordige daler. 

Dag 4 Skogadalsbøen-Sognefjellshytta, (1440 moh), 16 km, 5-6 timer

Etter frokost er vi klare for dagens etappe. Er vi heldige med været vil Fannaråken og Smørstabbreen med og alle deres topper og tinder følge oss store deler av denne første dagen. Opp den fantastiske frodige Vetle Utladalen til vi kommer overs skogsgrensa og inn i lett fint terreng de siste kilometrene.

Vi avsluter turen ved Sognefjellshytta kl 15:30

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Kr. 4.290,- fra /til Sognefjellshytta
Kr. 3.045,- fra/til Sognefjellshytta for 12-15 år (husk å huke av ungdsomsrabatt ved bestillingen)

Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  breføring, turledere alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos. 

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: Rød

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose. Ta med lakenpose. 

Les mer om hyttene her
Sognefjellshytta
FannaråkhyttaSkogadalsbøen

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Tog/buss til Otta. Buss videre til Lom. Bussbytte og videre til Sognefjellshytta.
Se rutetider på entur.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil:
Bil fra Oslo opp Gudbrandsdalen til Otta. Videre vestover vi Lom og opp Bøverdalen til Sognefjellshytta. 

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Jotunheimen Vest 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Utstyrsutlån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  Viktig informasjon fellesturer sommer

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Toppen av Jotunheimen (12-15 år med foreldre)

Det er først og fremst variasjonene som gjør Vest-Jotunheimen så fascinerende. Det blir turer på bre og overnatting på Norges høyestbeliggende betjente hytte; Fannaråkhytta (2068 moh). Ferden ned i den ville Utladalen fører ...

Kontaktinformasjon: