Singeltur på Geiterygghytta i Skarvheimen (18-25 år)

Fellestur

Fra dato
1. juli kl. 15:00
Til dato
4. juli
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fellesturkatalog, Fjelltur, Hyttetur, Fjelltur Sommer, Hytte-Til-Hytte
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung , DNT ung Oslo , Geiterygghytta
Turområde
Langsua (Huldreheimen) (se kart)
Turkode
13064
Dette arrangementet er over!

Bli med til fjells og nyt fire turdager midt i Skarvheimen.

Geiterygghytta, perla i Skarvheimen, ligger 1224 meter over havet,  der mektig vestlandsnatur møter østlandsk høyfjell. Hytta ligger i hjertet av Skarvheimen, og er innfallsport til Hallingskarvet nasjonalpark og inngangen til ville og vakre Aurlandsdalen. Bli med til fjells og nyt god plass, nydelig bevertning ved bordene, skinnende rene hytter, og et turområde som byr på uante turmuligheter og turmål.

Singeturene skiller seg fra andre fellesturer ved at det er aldersbegrensning (18-25 år) og en viss kjønnsfordeling.

"Bo lenge! Opplev mer!"

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte parkeringsplassen vestsiden av Geiteryggtunnelen

Deltakere og turleder møter på parkeringsplassen vestsiden av Geiteryggtunnelen kl. 15.00. Samlet går vi 3 km til hytta.
Det blir presentasjon og informasjon om dagene samt gjennomgang av smittevernstiltak på turen og på hyttene.

Dag 2 og 3 Flotte dagsturer og dagsturmål

Skarvheimen byr på mange flotte dagsturer og dagsturmål, og vi velger oss den fineste etter nivå, vær og ønsker. På turmenylista finner dere f.eks: En tur til Jaja-benken, tur til Vargebreen- et ukjent turmekka med utsikt, vann, snø og lukten av havet om vi er heldige, tur mot Kongshelleren i et frodig landskap, besøk til en fredlaus sin hule og mye mer.

Dessuten er Geterygghytta en nydelig plass i seg selv, med mulighet for kanopadling, bading, prat og hygge på tunet. Kanskje en ettermiddag blir det badestamp for helle gruppa. 

Dag 4: Fottur og hjemreise.

Før vi reiser hjem denne dagen, skal vi på tur - selvsagt! Turen avsluttes senest kl 15:00 ved parkeringsplassen vestsiden av Geiteryggtunnelen. 

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Kr. 3.544,- fra/til Geiteryghyyta (18-25 år) (husk å huke av ungdsomsrabatt ved bestillingen)
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting (i eget lakenpose), båttur,  turledere, og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 14 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen

Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom (sengetøy er ikke inkludert - ta med lakenpose).

Les mer om hytta her: Geiterygghytta 

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding! Men ta også med nødvendig spesialkost. Vi kan dessverre ikke garantere melke- og glutenfrie produkter på selvbetjeningshyttene. 

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo
Hytta ligger lett tilgjengelig med tog. Det går buss dagleg til og fra Geiteryggen som korresponderer med tog mellom Oslo og Bergen. Ta tog til Ål stasjon, derifra buss 23-490 med avstigning på Geiteryggen øst. Rutetider finner du her: www.kringom.no/

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:
Fra øst: Opp Hallingdal til Hol. Videre vestover forbi Myrland og gjennom Geiteryggtunnellen. Parkering på vestsiden av tunnelen. Mer informasjon om adkomst finner du på hyttas hjemmesider.

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Skarvheimen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Utstyrsutlån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

Singeltur på Geiterygghytta i Skarvheimen (18-25 år)

Bli med til fjells og nyt fire turdager midt i Skarvheimen. Geiterygghytta, perla i Skarvheimen, ligger 1224 meter over havet,  der mektig vestlandsnatur møter østlandsk høyfjell. Hytta ligger i hjertet av Skarvheimen, og er ...

Kontaktinformasjon: