Oppdag Jotunheimen (12-15 år med foreldre)

Velkommen til fire, flotte tur- og opplevelsesrike dager på Fondsbu.

Fondsbu ligger i den sørlige delen av Jotunheimen ved innsjøen Bygdin. Hytta har et levende miljø, et vell av turmuligheter og er et populært sted for turglade familier.

Bestyrerinnen Solbjørg er kjent for å servere nydelig lokalmat og for å skape hyggelig atmosfære. Hun legger stor vekt på å nytte lokale råvarer i sitt kjøkken og alt blir laget fra grunnen av.

"Bo lenge! Opplev mer!"

PROGRAM

Dag 1 Oppmøte Fondsbu, 1061 moh

Deltakere og turledere møter på Fondsbu kl. 15.30. Det blir presentasjon og informasjon om dagene samt gjennomgang av smittevernstiltak på turen og på hyttene. Kanskje vi rekker en enkel topptur til Sløtafjell (1406 moh) Fra dette ståstedet kan Eidsbugarden og vestenden av Bygdin virkelig betraktes i fugleperspektiv. 

Dag 2:  Mjølkedalen til Mjølkedalsvatn (1.326 moh)
Etter en deilig frokost gjør vi oss klare for dagens turmål. En tur opp langs Mjølkedøla er et must! Vakrere elvedal skal man lete lenge etter. Vel oppe ser man over til de vakreste tinder, breer og glitrende vann. 

Dagen avsluttes med nydelig middag, og kanskje en sang fra bestyrerinne. Om kvelden har vi en kort møte for å se på neste dagens turprogram, her kan vi velge mellom en dagstur eller en båttur. 

Dag 3: Høystakka eller båttur til Torfinsbu
Etter frokosten blir det enten fottur eller båttur. Fotturen går langs Bygdins frodige nordside og opp til Høystakka. En nydelig hengebro kan man gjerne teste denne dagen, men rundturen legges om Gravatjernet for dere som ønsker en litt lenger tur. En kortere tur er turen langs vannet og opp mot Høystakka.
Eller vi kan glede oss til en nydelig båttur på ærverdige M/B Bitihorn - bygget og sjøsatt i 1912 og siden den gang gått i rute på Bydin. Vi tar med matpakken og tar turen inn til Torfnnsbu. Her får vi nesten to timer til å nyte den vakre plassen under Torfinnstindene.

Nok en god turdag avsluttes med middag servert i den hyggelige spisesalen. Og kvelden byr kanskje på en solnedgangs-forestilling?

Dag 4 Turslutt Fondsbu
Vi tar en rolig forkost og hvis gruppa har lyst til en siste tur kan vi sette oss Torshammaren (1440 mov) som turmål. En flott tur der man får den vakreste utsikten utover Tyin og Tyinholmen. Vær obs - kanskje du ser dyregraven som ligger ca 15-20 meter fra stien ved Sløtabekken.

Turen avslutter ved Fondsbu ca kl. 15.00

Med forbehold om endring i programmet! Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet.

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Kr. 4.200,- fra /til Fondsbu
Kr. 3.097,- fra/til Fondsbu for 12-15 år (husk å huke av ungdsomsrabatt ved bestillingen)
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting (i eget lakenpose), båttur,  turledere, og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 14 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen

Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom (sengetøy er ikke inkludert - ta med lakenpose).

Les mer om hytta her:
Fondsbu

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding! Men ta også med nødvendig spesialkost. Vi kan dessverre ikke garantere melke- og glutenfrie produkter på selvbetjeningshyttene. 

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo 
Rutebuss til Fondsbu. Se www.nor-way.no eller www. jvb.no for rutetider

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:
Bil til Fondsbu. 

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Jotunheimen  Vest 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Utstyrsutlån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

Oppdag Jotunheimen (12-15 år med foreldre)

Velkommen til fire, flotte tur- og opplevelsesrike dager på Fondsbu. Fondsbu ligger i den sørlige delen av Jotunheimen ved innsjøen Bygdin. Hytta har et levende miljø, et vell av turmuligheter og er ...

Kontaktinformasjon: