Tøffe turer fra Glitterheim - Jotunheimen

Fellestur

Fra dato
9. august kl. 16:00
Til dato
12. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur, Hyttetur, Fjelltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Glitterheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13066

Fire, tøffe turdager ligger foran oss, og vi starter med en sykkeltur inn i fjellheimen. Deretter er Glitterrunden og Nautgardstind naturlige mål de neste dagene. Pluss noen ukjente trolske varianter - de også over 2000 meter.

Glitterheim er en svært populær DNT hytte - midt i “smørøyet” av Jotunheimen nasjonalpark. Glitterheim er et supert utgangspunkt når man skal ut på topp-turer. Vertskapet, Tone og Knut Vole, passer godt på alle, og serverer god, lokal mat. Bli med til  et fjellområde som oser av historie og store bragder.

Våre turledere ser fram til å ta dere med på flotte turer. 

PROGRAM

Dag 1: Bom i Veodalen-Glitterheim 1.386 moh, 8 km/ca 1 time på sykkel.
Deltakere og turleder møter ved bom i Veodalen kl.16.00. Samlet sykler vi 8 km inn til hytta på god grusvei med utsikt innover i Jotunheimen og opp til Glittertind.

Vel framme blir det presentasjon og informasjon om dagene.

Dag 2 Glitterrunden, tre 2000-metre i èn runde, ca 8 timer
Etter en real fjellfrokost gjør vi oss klar for en tøff og superfin topptur-runde. Vi starter turen med å gå opp på morsomme Ryggjehøe (2142 moh). Deretter går det i vekselvis stor stein og snø via Glitterrundhøe (2.089 moh) før vi ender opp på selveste Glittertind (2.465 moh)  Derfra får vi en en lett gange ned til Steinbuvatnet, delvis skliende ned snørenna som kanskje ligger helt ned til vannet. På en varm sommerdag er det garantert fristende å ta et bad her.

Vel framme kan dere hvile støle ben på tunet med en leskende drikke. Deretter følger dusj og middag. Nyt kvelden!

Dag 3 Nautgardstind 2.258 moh, ca 7 timer t/r
Ved frokostbordet ser vi dagens turmål. Nautgardstind er en morsom topp både sommer og vinter. Turen starter på delvis T-merket og delvis umerket sti opp til Tjønnholskardet (1.771 moh). 

Deretter tar vi av fra stien og følger ryggen opp til Nautgardsoksle (2.089 moh). Fantastisk utsikt ned til Nautgardsbreene. Så er det siste etappe til topps. 

Om været er sånn at dere ikke ønsker dere ned igjen, kan dere jo stå å nyte utsikten til dere blir sultne. Middagen serveres etter kl. 18.00 - så vet dere det.

Dag 4 Svartholshøe 2.067 moh og Trollsteinsrundhøe 2.170 moh, ca 7 timer 
Før vi reiser hjem denne dagen, skal vi på topptur - selvsagt!  Så vi pakker oss ut av hytta innen kl. 9 og setter fra oss bagasjen. Den blir fraktet til bommen. Vi tar syklene fatt mot bommen, og parkerer ved Bergnussbue. Derfra starter vår tur opp mot trolske tinder. 

Etter nok en topptur - som vi garantert kjenner i musklene etterpå - tar vi tak på hjemreisen.

Avreise fra bommen ca kl. 16.00.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris
Kr.5.300,- fra/til bom i Veodalen
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  bagasjetransport, sykler, turledere og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 + to turledere

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: rød - svart (men ikke klatring.)

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose. Ta med lakenpose, eller bestill og betal for sengetøy når du ankommer hytta. 

Les mer om hytta her: Glitterheim

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Tog eller buss til Otta. Evt. buss via Fagernes til Randsverk. (Det går dessverre ikke offentlig transport helt inn Veodalen, så det enkleste er egen bil.)
Se rutetider på entur.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil:
Via Gudbrandsdalen til Sjoa, opp Heidalen til Randsverk. Følg veien vestover noen 100 metre og følg skilt til Glitterheim, 23 km på grusvei til parkeringsplass i Veodalen. 

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Jotunheimen Aust 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Tøffe turer fra Glitterheim - Jotunheimen

Fire, tøffe turdager ligger foran oss, og vi starter med en sykkeltur inn i fjellheimen. Deretter er Glitterrunden og Nautgardstind naturlige mål de neste dagene. Pluss noen ukjente trolske varianter - ...

Kontaktinformasjon: