Favorittrunden på Hardangervidda

Fellestur

Fra dato
2. august kl. 12:00
Til dato
6. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Fjelltur, Turkatalog2021_Hyttetilhytte
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Litlos , Sandhaug
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
13052
Dette arrangementet har allerede startet!

Denne ruta er som en gylden triangel; Langt inne på Hardangervidda, tre nydelige hytter, godt merkede ruter og med Hårteigen som en trygg veiviser. Hårteigen inviterer til en sightseeing på 1.690 moh.

Hardangervidda er et fantastisk fjellplatå å vandre på. Om sola skinner, det regner, snør eller blåser, så får du kjent på de friske elementene den åpne vidda gir. De merkede stiene går i lett terreng, men dagsetappene er lange. Det er heldigvis også sommerkveldene. Deltakerne må være i god form og godt vant til å bære sekk over lange strekninger.

Våre turledere sørger for at dere kommer trygt fram til hver enkelt hytte, og at dere får seng, mat og varme i stua.

Se fram til nydelig dager på vestvidda.

Program:

Dag 1 Tinnhølen-Sandhaug, ca 14 km/4 timer
Oppmøte på Geilo stasjon kl.12.00.  Vi reiser videre med ekstrabuss til Tinnhølen. Der starter dagens fottur. I nydelig og lettgått terreng bruker vi tiden inn til Sandhaug. Det er en fryd å gå på Hardangervidda, og her får du virkelig følelsen av å være midt på vidda fra første steg. Vel framme står vårt nye vertskap og tar oss i mot. 

Romfordeling gjøres av turleder før vi setter oss til bords og spiser en god middag. En samling i peisstua er en fin anledning til å bli bedre kjent med hverandre og med resten av turen.

Dag 2 Sandhaug - Litlos 1.206 moh, ca 24 km/8 timer 
Etter en real vidda-frokost pakker vi sekkene og tar den lange og fantastisk flotte turen over til Litlos. Vi begynner etterhvert å ane vestviddas ville formasjoner, og med Hårteigen som en majestetisk veiviser kommer vi fram til nydelig plasserte Litlos turisthytte. 

Igjen kan vi nyte mat servert i stua og en kveld på en trivelig plass, to dagsetapper unna nærmeste bilvei.

Kanskje får vi solnedgangstimen på tunet.

Dag 3 Litlos - Hadlaskard (selvbetjent) via Hårteigen (1.690 moh), ca 24 km/8 timer
Etter en solid frokost på Litlos drar vi tidlig avgårde med selvbetjeningshytta Hadlaskard som mål. Denne strekningen er spennende å gå, og i dag kan vi ta på Hårteigen. Er forholdene og topplysten til stede, er det fullt mulig å komme seg til topps på Hårteigen. Det er ikke T-rute opp, og det er en luftig tur. Samtidig er turen morsom og spennende for de som liker små, spenstige toppturer.

Hadlaskard er en perle på vidda og de besøkende får raskt denne selvbetjeningshytta som favoritt. I sesongen bakes det som oftest brød av hyttevakta, så er vi riktig heldige våkner vi til lukta av nybakt brød.

Dag 4 Hadlaskard - Sandhaug, ca 23 km/8 timer
Etter en natt og morgen på Hadlaskard, vasker vi oss ut og starter på etappen som slutter ringen. Sandhaug ligger øst for oss, og det er bare å nyte denne etappen, som etterhvert går på nordsiden av Nordmannslågen. Sandhaug er dere allerede godt kjent med, så det er bare å se fram til å hvile trøtte bein når dere er vel framme.

Siste kveld med nye turvenner står for tur.

Dag 5 Sandhaug - Tinnhølen, ca 14 km/4 timer
Idag skal vi "kun" gå ca 14 km. Ekstrabussen frakter oss fra Tinnhølen tilbake til Geilo. Beregnet ankomst Geilo er ca kl 15.00
 

Med forbehold om endring i programmet.
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris:
Kr. 6.200,- på/av Geilo
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting, ekstrabusser, turledere og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: rød
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting:
Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose på samtlige hytter. Sovepose kan gjerne benyttes i sengene på selvbetjeningshyttene.

Les mer om hyttene her:
Sandhaug
Litlos
Hadlaskard - selvbetjeningshytte

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding! Ta også med deg nødvendig spesialtkost til selvbetjeningshyttene. Vi kan ikke garantere at det er mat til allergikere.

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Anbefalt reise:
Dag 1: Tog 8.25 fra Oslo S. Ankomst Geilo kl 11.52
Dag 5: Tog fra Geilo kl 15.16

Se rutetider på entur.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil:

Til Tinnhølen. (Ekstrabussene er inkludert i turpakka og kan ikke tas ut. Vi anbefaler å møte opp på Geilo.)

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Hardangervidda Vest 1:50 000 og Eidfjord 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  Viktig informasjon fellesturer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i 

"Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Favorittrunden på Hardangervidda

Denne ruta er som en gylden triangel; Langt inne på Hardangervidda, tre nydelige hytter, godt merkede ruter og med Hårteigen som en trygg veiviser. Hårteigen inviterer til en sightseeing på ...

Kontaktinformasjon: