Avlyst Vakre turer i Grimsdalen - Rondane

Fellestur

Fra dato
8. juli kl. 17:00
Til dato
11. juli
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Rondane, Fjelltur
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Rondane (se kart)
Turkode
13061
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Vakre turer er det helt sikkert at det blir disse dagene. Grimsdalen er en av Norges vakreste seterdaler, og med T-merkede stier inn i Dovre nasjonalpark og Rondane nasjonalpark rett utenfor stuedøra, er det duket for nye turmål hver dag.
Dagene i de flotte omgivelsene rundt hytta, blir brukt på turer i akkurat passe tempo. 

Grimsdalen har mye interessant å by på av serverdigheter og turmål. Man rekker ikke alt på tre døgn, men da er det bare å reise tilbake hit igjen. 

Vertskapet på Grimsdalshytta er opptatt av at du skal føle deg hjemme og drømme deg tilbake etter endt besøk. Når sola går ned trekker vi oss inn i peisestua. Her finner vi roen med gode samtaler.
 

PROGRAM

Dag 1 Oppmøte Grimsdalshytta
Deltakere og turledere møtes på Grimsdalshytta innen kl.17.00. Turledere fordeler rom etterhvert som deltakerne ankommer hytta.

Vi rekker kanskje en fin bli-kjent-tur før middag. På kvelden blir det informasjon om dagene, og kanskje får vi oppleve solnedgangstimen fra det idylliske tunet. 

Dag 2 og 3 Nydelige turer fra Grimsdalshytta
Vi har flere turmål med utgangspunkt i de T-merkede stiene fra Grimsdalshytta. Stiene går ut i fire forskjellige retninger, så her kan vi love variasjon og stadig nye utsikter.

Ut fra hytta finner vi også Barthstigen. Barthstigen er en merka rundtur på 2.8 km med 11 informasjonspunkt om landskapets dannelse til dagens ferdsel og bruk, bl.a. fangstgroper for villrein, flora og fauna, nasjonalparkinformasjon og gravhauger. Turen går i lett sæterterreng og er basert på Edvard K. og Sonja L. Barths arbeider for å kartlegge gammel virksomhet i Dovre og Rondaneområdet. 

Dag 4 Tollefshaugen og Gruvelistigen, ca 8 km/ca 3-4 timer
Etter frokost pakker vi oss ut av hytta og kjører i egne biler til Tollefshaugen, som også ligger i Grimsdalen, med panoramautsikt mot Rondane. På Tollevshaugen finner vi Bergseng Seter - et tun av sju restaurerte tømmerhus i tradisjonell standard - de eldste fra 1793. 

Gruvlistigen er en natur- og kultursti som starter øverst i setergrenda Tollevshaugen i Grimsdalen og tar deg med til Grimsdalsgruva og området omkring. Her kan du oppleve interessant natur og kulturhistorie i fint terreng. Her er et mer enn 250 år gammelt gruveområde, her finner en variert natur med flere karakteristiske terrengformasjoner fra slutten av siste istid, og her er spor etter gammel fangstkultur og gammel bruk av området.
Tollevshaugkyrkja som er en markert bergformasjon, er det fint å ta en avstikker til.

 Turen avsluttes ca 15.00 fra Tollefshaugen og vi takker for følget.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr.4.700,- fra/til Grimsdalshytta
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledere og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen:  Blå
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose. Ta med lakenpose, eller bestill og betal for sengetøy når du ankommer hytta. 

Les mer om hytta her: Grimsdalshytta

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Det går dessverre ikke offtenlig transport til Grimsdalshytta og vi anbefaler privatbil på denne turen.

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:
Alt 1.: E6 opp Gudbrandsdalen til Ringebu. Kjør over Venabygdsfjellet og følg Atnsjøen videre nordover til avkjøring inn mot Grimsdalen. Bomvei med elektronisk bom (kortbetaling - ca 100 kroner).

Alt 2.: E6 opp Gudbrandsdalen til Dovre. Ta av østover og oppover til Grimsdalen og følg denne fram til skilt mot Grimsdalshytta. Grusvei. Bomvei med elektronisk bom (kortbetaling - ca 100 kroner).

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Rondane Nord 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Vakre turer i Grimsdalen - Rondane

Vakre turer er det helt sikkert at det blir disse dagene. Grimsdalen er en av Norges vakreste seterdaler, og med T-merkede stier inn i Dovre nasjonalpark og Rondane nasjonalpark rett ...

Kontaktinformasjon: