Rundtur midt på vidda - Hardangervidda

Fellestur

Fra dato
22. juli kl. 12:00
Til dato
25. juli
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Fjelltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Krækkja , Sandhaug
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
13053
Dette arrangementet er over!

Midt på vidda, lettgått terreng på T-merkede stier, gode turledere og koselige hytter med trivelig vertskap. Det er hva du får på denne turen.

Fire dager med maksimal utnyttelse av dagene får du også ved å bli med på denne runden. Her er vi ute hele dagen, tar gode lunsjpauser og får til og med en flott båttur på kjøpet.

Turen anbefales for alle som drømmer om en god, gammaldags hytte-til-hytte-tur på Hardangervidda.

Program:

Dag 1 Tinnhølen-Sandhaug,  15 km/4-5 timer
Oppmøte på Geilo stasjon kl.12.00.  Vi reiser videre med ekstrabuss til Tinnhølen. Der starter dagens fottur. I nydelig og lettgått terreng bruker vi tiden inn til Sandhaug. Det er fryd å gå på Hardangervidda, og her får du virkelig følelsen av å være midt på vidda fra første steg. Vel framme står vårt nye vertskap og tar oss i mot. 

Romfordeling gjøres av turleder før vi setter oss til bords og spiser en god middag. En samling i peisstua er en fin anledning til å bli bedre kjent med hverandre og med resten av turen.

Dag 2 Sandhaug - Rauhelleren, ca 26 km/8 timer
Etter frokost setter vi sekken på ryggen og gjør oss klar for avmarsj. Dagens etappe er lang, men det er heldigivs også sommerdagen. Stien går i åpent og lettggått terreng mellom 1.200 og 1.300 høydemetere. Siste etappe går langs Langesjøen der vi finner Rauhelleren Turisthytte i nord-øst-enden av vannet. Her har de nylig fått solcellestrøm. Spør gjerne bestyreren om dette. Da blir han glad.

Nyt deilig mat inne og sommerkvelden ute på tunet eller i den koselige stua.

Dag 3 Rauhelleren - Krækkja, inkludert båttur over Halne, ca 15 km/5 timer til fots
De første 9 km går opp til Halnefjorden. Derfra tar vi båten Halnekongen over til Halne fjellstugu, før vi krysser RV7 og går de siste 6 km inn til Krækkja. Båtturen over Halnefjorden har vært i drift siden 1954 og er et hyggelig avbrekk på vandringen. Turen over Halnefjorden tar ca 40 minutter.

På Krækkja Turisthytte er det trivelig å være, og det er bare å slå seg til ro, glede seg til middagen og en deilig hvil i stua.

Dag 4 Krækkja - Haugastøl, ca 14 km/5 timer
Siste frokosten på Hardangervidda inntas på Krækkja, og vi starter turen i god tid før kl. 09.00. Vi takker for oss på Krækkja og får en fin avslutnings-etappe ut til Bergensbanen og Haugastøl stasjon. Beregnet ankomst Haugastøl stasjon ca kl.14.30
 

Med forbehold om endring i programmet.
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris
Kr. 5.300,- på Geilo/av Haugastøl
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting, båttur,  turledere og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: rød (pga lengden på etappen mellom Sandhaug og Rauhelleren)

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose på samtlige hytter. 

Les mer om hyttene her:
Sandhaug
Rauhelleren
Krækkja

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding! 

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Anbefalt reise:
Dag 1: Tog 8.25 fra Oslo S, ankomst Geilo kl 11.52
Dag 5: Tog fra Haugastøl kl 14.49 til Geilo/Oslo, ankomst Oslo kl 19.05

Se rutetider på entur.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil:

Til Geilo.

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Rauhelleren 1:50000 (2018) og Finse1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  Viktig informasjon fellesturer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i 

"Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Rundtur midt på vidda - Hardangervidda

Midt på vidda, lettgått terreng på T-merkede stier, gode turledere og koselige hytter med trivelig vertskap. Det er hva du får på denne turen. Fire dager med maksimal utnyttelse av dagene ...

Kontaktinformasjon: