Avlyst Turboteamet til Gjendesheim i påsken

Arrangement

Fra dato
1. april kl. 10:00
Til dato
4. april
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Arrangement, , Fjelltur, Hyttetur, Skitur, Aktivitetsleder, Påskeferie, Jotunheimen, Fjellpåske, Gjendesheim, Barnefamilier
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Barnas Turlag Oslo og Omegn
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12459
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Pga. korona.

Turboteamet kommer til Gjendesheim i påskeferien! Ta turen til vakre Jotunheimen og bli med vårt Turboteam på aktiviteter og moro for hele familien. Aktivitetsledere fra Barnas Turlag inviterer gjester på Gjendesheim til herlige utedager med aking og snølek, skilek og skiturer, bålkos og hyttekos med tegning og lesestund.

Passer for barn fra 4 år i følge med voksne.

Om Gjendesheim 

Gjendesheim ligger vakkert plassert ved Gjendevatnet og er en av de viktigste innfallsportene til den østlige delen av Jotunheimen. Spesielt blant småbarnsfamilier anses Gjendesheim som et utmerket utgangspunkt for fine fjellopplevelser året rundt. Gjendesheim er en tilgjengelig vinterperle som serverer måltider med smaker av lokale råvarer. Hytta har et flott tun med mye boltreplass for snølek og skilek og er et flott utgangspunkt for skiturer, både i terrenget og i oppkjørte løyper.

Hva er Turboteamet?

Turboteamet er et reisende aktivitetsteam for Barnas Turlag. Aktivitetslederne er frivillige som har tatt DNTs aktivitetslederkurs, turlederkurs eller tilsvarende, som kjenner Barnas Turlag og har erfaring i å legge til rette for aktiviteter og turer for barn og barnefamilier. I skoleferiene drar Turboteamet til fjells til ulike betjente hytter og tilbyr aktiviteter som det er gratis for hyttas overnattingsgjester å delta på.

De voksne kan delta på aktivitetene sammen med barna eller gå tur alene eller sammen med andre voksne. Barna må imidlertid alltid ha med en voksen på aktivitetene, da Turboteamet sin oppgave er å legge til rette for tur og aktiviteter, mens foresatte til enhver tid har ansvar for sine barn. 

Hvilke aktiviteter har Turboteamet i påsken?

Aktuelle aktiviteter i påsken er aking, skiturer, slalom, hopprenn, snømannkonkurranse, snøhulegraving, snølek og annen lek, matlaging på bål, quiz, lesestund, kortspill og tegning med mer. Aktivitetslederne vil tilpasse programmet etter været og deltakernes alder, ferdigheter og ønsker.

Aktivitetene vil foregå fra kl. 10.00 mandag til fredag. 

Vi spiser lunsj sammen ute hver dag, og etter middag vil Turboteamet legge til rette for kveldsaktiviteter for de barna som skal være oppe litt lenger.

Programmet blir hengt opp i resepsjonen kvelden i forveien og alle deltakere må melde seg på før aktivitetsstart. Vi gjør oppmerksom på at det denne vinteren kan bli innført begrensning på antall plasser av smittevernhensyn.

Hvordan bestille opphold på Gjendesheim?

Dette er et gratis aktivitetstilbud for gjester på hytta og oppholdet bestiller dere selv:
Klikk her for å lese om og bestille overnatting på Gjendesheim

For å få gode priser på fast opphold på hyttene våre, bli medlem i DNT.

Hvordan komme seg til Gjendesheim

Offentlig transport: I påsken kjører settes det opp buss over Valdresflye mellom Beitostølen og Gjendesheim som har god korrespondanse med Valdresekspressen Oslo-Beitostølen. 
Med bil: Bilvei helt frem og parkering for overnattingsgjester ved hytta. 
Se hytta sine nettsider for detaljert informasjon om adkomst, parkering og el-billading på Gjendesheim

Kart

Turkart Jotunheimen Aust 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller i DNT Nettbutikk.

Utstyr

Vårt turboteam legger opp til å være ute hele dagen og riktig og viktig bekledning og utstyr er avgjørende for å legge til rette for en god turopplevelse. Følgende anbefales for dagstursekken og uteaktiviteter:

  • Alle har varme klær, ekstra votter, mat og drikke i dagstursekkene. Husk drikkeflaske og termos!
  • Til de voksnes sekk: Vindsekk (kjekt dersom vind og kaldt til lunsj) og sitte-/liggeunderlag.
  • Hånddesinfeksjon og evt. munnbind til voksne for egen bruk.
  • Aktivitetstutstyr. Aktivitetslederne tar med noe felles utstyr, men ikke til hver deltaker, og noe får vi lånt på hytta:
    • Ta gjerne med ski om dere har dette. Det blir alternative aktiviteter for de som ikke har med ski. 
    • Egen spade kan være kjekt å ha
    • Tegnesaker og spill/kortstokk

På våre nettsider kan du finne tips til turen som kan hjelpe dere når dere planlegger for hytteoppholdet og for deltakelse på aktiviteter.  Se denne linken for tips til bekledning og utstyr når man drar med barn på tur

Har du ikke alt utstyret du trenger? Kontakt BUA  eller FRIGO. De har fine utlånsordninger som gjør at man ikke trenger kjøpe alt nytt. Ta også en titt på bruktstativene i tursentrene våre.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og evt. munnbind til voksne til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer og aktivitetstilbud ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i å tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse. 

På tur og aktivitet med Barnas Turlag så har de foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Oppgaven til våre turledere / aktivitetsledere er å legge til rette for tur, aktiviteter og lek.

Les mer om våre turledere er her  

 

*Aktivitetstilbudet arrangeres med støtte fra Frifond. 
 

Kategori: Fjelltur BT

Turboteamet til Gjendesheim i påsken

Turboteamet kommer til Gjendesheim i påskeferien! Ta turen til vakre Jotunheimen og bli med vårt Turboteam på aktiviteter og moro for hele familien. Aktivitetsledere fra Barnas Turlag inviterer gjester på Gjendesheim til herlige utedager med aking ...

Kontaktinformasjon: