Camp Husky! Hundekjøring og isfisking i Jotunheimen (18-30 år)

Fellestur

Fra dato
19. mars kl. 17:00
Til dato
21. mars
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Hundekjøring, Fjelltur, Baseopphold, Turkatalog2021-Skitur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo , Gjendesheim , Jotunheimen Husky Lodge
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13058
Dette arrangementet er over!

Er du klar for vinterens herligste eventyr, og noe litt utenom det vanlige?

Velkommen til Camp Husky - to døgn tett på firbeinte turvenner fra Jotunheimen Husky Lodge i noen av de flotteste omgivelsene Jotunheimen har å by på.

Camp Husky byr på masse hundekjøring, snørekjøring med ski, eksepedisjon med vinterovernatting i lavvo, isfiske etter flott fjellørret, nydelige måltider rundt bålet og fantastiske naturopplevelser tett på Jotunheimens stortopper. Campen inkluderer en overnatting på Gjendesheim turisthytte ved foten av Besseggen og en natt i lavvo i ørret- og hundekjøringsparadiset Heimdalen. 

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte på Gjendesheim

Vi møtes på Gjendesheim innen kl 17.00. Turledere tar imot deltakerne og dere får tildelt rom på hytta.

Etter middag samles vi i peisestua for planlegging av turene de neste dagene. Hundekjører forteller om hundene, sledekjøring, turen vi skal på og aktivieter underveis. Gjennomgang av utstyr og bekledning for deltakere.

Dag 2. Dagstur med hundespann, isfiske, bålmiddag og hundekos

Etter en lang og god frokost på Gjendesheim, møtes vi ute kl 09:00 for å rigge klart hundesapnnet.

Turen starter kl 10:00 retning Valdresflye til Øvre Heimdalsvatn. To og to deltakere får tildelt et spann på ca 6 hunder. Den ene står bakpå sleden, mens den andre snørekjører med fjellski. Så bytter man spannfører halveis eller når det er ønskelig fra deltakerne. Ved Haimdalsvatn etablerer vi lavvoleir og bålplass. Vi prøver lykke med isfiskiing.
Bålmiddag i lavvo, hundekos, isfiske, skilek eller hygge rudnt bålet før vi kryper inn i soveposene. 

Dag 3. Hundekjøring til Gjendesheim
Etter frokost sier vi god morgen til hundene, før vi rigger dem klar til sledekjøring. Underveis spiser vi lunsj. Vell tilbake på Gjendesheim kl 17:00 blir det vafler og farvel. 

Gled dere til en real vitamininnsprøyting!

Med forbehold om endring i programmet. Vær og føre avgjør hvor og hvor langt turene går.

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

DNT ung Oslos arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond

Kr. 5.084,- fra/til Gjendesheim 18-26 år (huk av for ungdomsrabatt ved bestilling)
Kr. 6.650.- fra/til Gjendesheim 27-30 år
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: To overnattinger (Gjendesheim og lavvo), to heldags hundekjøring (og snørekjøring med ski), turledere og alle måltider (med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos + vaffler), alt utstyr til camp og uteovernatting (lavvo, liggeunderlag, sovepose), slede, hunder, isfiskeutstyr og erfaren guide og turleder

Maks antall deltakere: 10 (pluss én turleder og én hundekjører) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Hundekjøring - beskrivelse av aktiviteten:

To og to deltakere får tildelt et spann på ca 6 hunder. Den ene står bakpå sleden, mens den andre snørekjører med fjellski. Så bytter man spannfører halveis eller når det er ønskelig fra deltakerne. Deltakerne vil møte hundene og spannleder på Gjendesheim. Det blir utdeling av spann (deltakerne blir fordelt to og to kvelden i forveien sammen med turledere) og dere får sele på hundene. Det er viktig å ha varme og vindtette klær, solide votter og fjellski. Alle deltakere må ha erfaring med fjellski.

NB: Vær- og føreforhold kan gjøre det mer hensiktsmessig og nødvendig å møte direkte på Jotunheimen Husky Lodge. Vær forberedt på at dere må benytte privatbiler dit. Det vil ikke gjøre noen forskjell på opplevelsen

Passer turen for meg?

Gradering av turen: blå (turen er lavt gradert, for det er ikke lagt opp til lange og bratte skiturer disse dagene)
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på sovesaal på Gjendesheim og i lavvo. 

Les mer om hytta her: Gjendesheim og ren turglede

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med egen bil fra Oslo:
Bilvei helt fram til hytta, via Gudbrandsdalen. Ta av på Sjoa og kjør via Heidalen til Randsverk. videre sørover til Gjendesheim.

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Jotunheimen øst 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Vi stiller med alt utstyr til campen fra lørdag kveld til søndag (utstyr til matlaging, liggeunderlag, sovepose, lavvo). 

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade. Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrereer godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid-19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon - fellestur" 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her. Rutene mellom DNT-hyttene er i hovedsak kvistet av bestyrerne selv.

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

Camp Husky! Hundekjøring og isfisking i Jotunheimen (18-30 år)

Er du klar for vinterens herligste eventyr, og noe litt utenom det vanlige? Velkommen til Camp Husky - to døgn tett på firbeinte turvenner fra Jotunheimen Husky Lodge i noen ...

Kontaktinformasjon: