Mot nye høyder i Alvdal Vestfjell

Fellestur

Fra dato
1. juli kl. 15:00
Til dato
4. juli
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Fjelltur, Turkatalog2021_Hyttetilhytte
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Alvdal Vestfjell (se kart)
Turkode
13055
Dette arrangementet er over!

Øst for Rondane ligger et fjellområde som byr på et særegent, ekte og harmonisk landskap. Alvdal Vestfjell overrasker med sine myke, T-merkede stier, nedlagte sætre, et hytte-nett der man kan gå rundturer i flere varianter. Og i selve hjertet av Alvdal Vestfjell ligger Breisjøseter Turisthytte. 

Turisthytta er en perle der den ligger i østenden av vakre Breisjøen. Her rusler sauer, hunder, griser og kaniner rundt på tunet, Sølnkletten ligger som en trygg bauta mot nord og vertskapet byr på nydelig mat og historie i veggene. Kveldene kan benyttes til kanopadling for den som trives med det.

Bli med på denne turen som inneholder alt du ønsker av norsk fjellandskap og fredelige morgener og kvelder ute eller inne på en hytte som drives av familien Skjøren.

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Flatseter/Rundhåen,  ca 9 km/2-3 timer
Deltakere og turleder møter på kl.15.00 på Rundhåen. I samlet tropp går vi i rolig tempo på god sti øst for Breisjøen og inn til Breisjøseter turisthytte.
Etter middag samles vi i stua for presentasjon og informasjon om turdagene.

Dag 2: Over Sølnkletten 1.827 moh, ca 15 km
Sølnkletten er vårt turmål i dag - denne karakteristiske toppen som ligger rett utenfor stuedøra til Breisjøseter. Det er ca 4 km opp til høyeste punkt, en bratt og morsom oppstigning - og T-merket. Stien fortsetter videre på ryggen hele veien til vi er nede på nordsiden av fjellet. Der går det i slakt lende mot Breisjøseter. Et tips: Stopp gjerne på sandstranda og ta et bad før det siste stykket bort til hytta.
En kveld med middag og god tid venter dere. En tur i kanoen anbefales.

Dag 3: Over Gravskardhøgda 1.767 moh, ca 17 km
Vi spiser frokost, smører niste og fyller termos før vi setter på oss sekken tar en ny oppdagelsestur i Alvdal Vestfjell. Idag følger vi i T-merket løype oppover og vestover fra Breisjøseter - til Gravskardet (1.482 moh). Der tar vi av den merkede stien og går over Gravskardhøgda. En flott utsikt videre vestover åpenbarer seg. Vi fortsetter videre bort til Blåkampen, før vi går ned og under Gravskardhøgda tilbake til merket sti.
Nok en kveld med innhold etter deltakernes ønsker kommer sigende. 

Dag 4: Langs Breisjøens vestside til Flatseter og Rundhåen, ca 12 km/4 timer
Idag sier vi farvel til verskapet på Breisjøseter og setter kursen mot Rundhåen. Denne gang på vestsiden av Breisjøen. Vi går nå forbi Flatseter - en seter som tidligere var åpen for veifarende.

Hjemreise:
Antatt avreisetid fra Rundhåen ca kl 15.00.

Med forbehold om endring i dagstur-programmet! 
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris:
Kr 4.700,- fra/til Rundhåen/Flatseter
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledere, kanoer til fri bruk for deltakerne og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg?

Gradering av turen: rød/blå (dagsturene er ikke så lange, men det er noe stigning på to av dagsetappene.)
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting:
Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose. Ta med lakenpose, eller bestill og betal for sengetøy når du ankommer hytta. 

Les mer om hytta her: Breisjøseter turisthytte

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?
Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Tog til Alvdal stasjon. Drosje videre, ca 1 time inn til Rundhåen. 
Se rutetider på entur.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil:
Via Elverum til Alvdal. Ta av mot Flatseter, ca 1 times kjøring fra Alvdal. Bomvei. (elektronisk bom kr 80,- 2020-pris. Betales med kort.) Ta av rett før Flatseter og følg veien sørover til Rundhåen. Parkering Rundhåen.

Kart og ruteinformasjon :
Turkart Alvdal Vestfjell 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Smitteverntiltak på turer og hytter
Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding:

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 

Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Mot nye høyder i Alvdal Vestfjell

Øst for Rondane ligger et fjellområde som byr på et særegent, ekte og harmonisk landskap. Alvdal Vestfjell overrasker med sine myke, T-merkede stier, nedlagte sætre, et hytte-nett der man kan ...

Kontaktinformasjon: